Gebouwen en voorzieningen

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Over onze gemeente

Kerkgebouw Hertenlaan 37

Vanaf het ontstaan in september 1956 zijn de zondagse erediensten op verschillende plaatsen en in diverse gebouwen gehouden. In 1956 eerst in de barakken van het zendingscentrum, waar nu “de Werelt” staat. Vervolgens in een zaal van “de Wormshoef”.

Het eerste eigen kerkgebouw was “de Kapel” aan de Molenpol.

Het leggen van de eerste steen van de mooi gelegen ‘Maranathakerk’ gebeurde op 4 juni 1966; op 20 april 1967 gevolgd door het in gebruik nemen.

Het kunnen beschikken over een echt kerkgebouw en pastorie betekende een extra stimulans voor het gemeenteleven.

Door een gezamenlijke inspanning van de gemeenteleden heeft er in 1990 een belangrijke uitbreiding van de zaalruimte plaatsgevonden. In eigen beheer is in 1997 de crècheruimte vergroot en gerenoveerd. In 2002 is de entree van de kerk vergroot om als ontmoetingsruimte beter te kunnen functioneren, tegelijkertijd is de kerkzaal grondig gerenoveerd en door het toepassen van een ander plafond de akoestiek aanmerkelijk verbeterd.

Op 20 april 2007 is in een feestelijke dienst en een gezellig samenzijn het 40 jarig jubileum gevierd.

Beschikbare ruimtes

• Kerkzaal + galerij, 430 zitplaatsen
  • Zijzaal, 180 zitplaatsen
  • Nieuwe zaal, 30 zitplaatsen
  • Kleine zaal, 30 zitplaatsen
  • Marcus zaal,
  • Consistoriekamer, 15 zitplaatsen
  • Kelderzaal, 40 zitplaatsen

Kosters

Het team van kosters is de 'huismeester' van en in het kerkgebouw en heeft als zodanig de zorg bij de kerkdiensten en bijeenkomsten.

Huur van ruimtes

De vergaderruimten zijn in het bijzonder bestemd voor kerkelijke activiteiten. De planning van het gebruik is in handen van de agendabeheerder, welke onder de verantwoording van het College van Kerkrentmeesters valt. De uitvoering van de planning is in handen van een team vrijwillige kosters en hebben als zodanig inzicht in de mate van gebruik. Bij de kosters berust ook het toezicht.

In bepaalde gevallen is het voor derden mogelijk tegen betaling gebruik te maken van het gebouw en de voorzieningen. De kerkrentmeesters bezigen hierbij uniforme richtlijnen, voorwaarden en huurtarieven.

Aanvragen voor gebruik van derden graag tijdig en schriftelijk te richten aan de kerkrentmeesters. via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u ruimte reserveren voor kerkelijke activiteiten vul dan het formulier in. U vindt dit formulier onder het menu Agenda > Aanvraag gebruik kerkzaal

Leestafel

Deze leestafel, links in de hal voor het raam, is bedoeld om boeken, folders en overige lectuur voor de gemeente ter inzage te kunnen leggen. Voor informatie over het gebruik kunt u terecht bij de scriba.

Orgel

Sinds 1 december 1996 beschikt de Maranathakerk over een nieuw digitaal orgel. Door een extra financiële inspanning van de gemeente en uit de verkoop van het oude orgel is dit mogelijk geworden.

Dispositie: Johannus "Excellent I"

PEDAALHOOFDWERKZWELWERKSPEELHULPEN
Prestant 16' Prestant 8' Prestant 8' Werckmeister l l l