Jeugddiensten

Geschreven door Jouke Otse op . Gepost in Taakgroep Jeugd

We willen door deze dienst jongeren uitnodigen om samen met andere jongeren onze 3-enig God te loven en te prijzen. Hem te leren kennen, liefhebben, vertrouwen en volgen.

Iedere zondag wordt er in de kerk een eredienst gehouden. De inhoudelijke voorbereiding berust meestal bij de predikant. Er zijn echter ook diensten waarbij de voorbereiding en organisatie voor een groot deel, of geheel, door een groep gemeenteleden wordt verzorgd.
Vaak gaat het dan om diensten met een bijzonder karakter, zoals een startdienst, een themadienst, een ontmoetingsdienst of in dit geval om een JEUGDDIENST
Veel van deze diensten vinden plaats in samenwerking met de predikant of gastspreker.
Door samen een dienst voor te bereiden komt er veel creativiteit naar boven. Iedereen heeft bepaalde talenten en ideeën die de eredienst op verschillende manieren een plek kunnen krijgen. Het inhoudelijke gesprek kan de uitwerking van het thema verdiepen en de keuze van de teksten en liederen verrijken.

De opzet van de jeugddienst kent als basis een standaardliturgie. Vanuit deze liturgie, wordt een hedendaags thema bedacht (met ook een link naar de Bijbel). Bij de uitwerking van het thema kan gebruik worden gemaakt van:
• inbreng van jongeren (van groot belang !)
• zingen van liederen (bijvoorbeeld uit de opwekkingsbundel)
• gedichten en/of gebeden
• uitvoeren van toneelstukjes
• beamer presentaties
De jeugddienst wordt in beginsel muzikaal begeleid door een (praise)band.

Ter voorbereiding op de jeugddiensten komt de commissie minimaal 6 maal per kerkelijk jaar bijeen. De jeugddiensten worden om beurten gehouden in de betreffende kerken. Een uitzondering hierop betreffen de Juni en de September diensten. Deze zullen achter elkaar het ene jaar door de ene kerk en het andere jaar door de andere kerk georganiseerd worden (ten einde te komen tot een betere roulatie van diensten).