Preekvoorziening Maranathakerk Lunteren

Geschreven door Gert van Eck op . Gepost in Over onze gemeente

De preekvoorziener heeft de taak om alle kerkdiensten die per jaar gehouden worden binnen onze gemeente te voorzien van een voorganger.
Belangrijk is om de vrije zondagen van de eigen predikant in te vullen door een andere voorganger.

De preekvoorziener maakt vooraf een jaar schema en vult eerst alle bijzondere dagen in.
Dit zijn o.a. Pasen, Pinksteren, Kerst, heilig avondmaal, Jeugddiensten, ZWO diensten, zangdiensten e.a.

Het preekrooster wordt voor een heel jaar vastgesteld met de eigen predikant en daarna aangevuld met gast voorgangers.
Het preekrooster wordt altijd een jaar vooruit vastgelegd.

Met de gast voorgangers wordt in de week vooraf gaande aan de zondag dat hij of zij voorgaat een bericht gestuurd om de liturgie aan de preekvoorziener te sturen.
De preekvoorziener zorgt voor verdere verzending naar o.a. organisten, kosters e.a.