Vervolg Rugtas actie KND & Peuterdienst

Vervolg RUGTAS ACTIE – Helpt u mee ?

De afgelopen 2 weken hebben wij aan de kinderen van de Peuterdienst en Kindernevendienst rugtasjes uitgedeeld om te vullen met speelgoed voor de vluchtelingenkinderen in Harskamp.

Aangezien er best nog veel tasjes over zijn en wij graag willen dat alle kinderen in Harskamp zo’n tasje met speelgoed krijgen gaan we na afloop van de morgendienst van 8 mei aan de uitgang deze rugtasjes ook uitdelen aan iedereen die graag mee wil helpen om alle tasjes gevuld te krijgen.

Het zou mooi zijn als we over een paar weken 80 gevulde tasjes kunnen overhandigen aan de kinderen in Harskamp.
De gevulde rugtasjes graag op zondag 15 inleveren in de kerk waar iemand bij de ingang zal staan om deze in ontvangst te nemen.

Lees hieronder de eerder geplaatste oproep voor meer informatie…..

Rugtasactie door de kinderen van de Kindernevendienst en Peuterdienst voor de vluchtelingenkinderen in Harskamp.

Via de Stichting Gave, een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, gaan we de komende weken met de kinderen van de Kindernevendienst en Peuterdienst een Rugtasactie organiseren voor de vluchtelingenkinderen in Harskamp van 3-12 jaar.

De rugtasjes worden de komende 3 zondagen uitgedeeld. Deze rugtas is niet om zelf te houden, maar we zouden het heel fijn vinden als u samen met uw kind deze tas wilt vullen voor een kind die momenteel in Harskamp verblijft. Naast het feit dat we heel veel kinderen blij kunnen maken met een tas vol spullen is het ook een mooi leerproces voor onze kinderen. Ze leren delen met kinderen die al zoveel meegemaakt hebben.

Op de flyer die we met het rugtasje meegeven is te zien wat er allemaal in de rugtas mag.
Het zou leuk zijn als u uw kind echt betrekt bij het vullen van de tas. Er mogen gebruikte spullen in als het er mooi uitziet. Het is leuk om de tas te vullen met schrijfmateriaal, knutselmateriaal, knikkers of een springtouw, een knuffel of ander speelgoed. Zie hiervoor de checklist op de flyer. In de tas mag geen oorlogs-/schietspeelgoed, ook geen speelgoed/knuffels met varkens. Daarnaast mogen er geen cd’s, etenswaren of religieus materiaal in. Een leesboek is wel mogelijk, maar let erop dat de kinderen soms maar net Nederlands kunnen begrijpen. Op de flyer staat deze informatie allemaal op een rij. Ook staat welke kleur tas voor welke leeftijd gevuld mag worden.

Wij hopen voor de zomervakantie veel vluchtelingen kinderen in Harskamp blij te maken met een rugtas vol speelgoed. Hoe we deze tasjes gaan overhandigen aan de kinderen laten we nog weten.

Tip: Geef wat je zelf leuk zou vinden om te krijgen

Deel deze pagina met anderen!