Collecten juli

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Actueel

Logo handen vlaggen2Zondag 15 juli 2018 - ZWO Libanoncommissie
Deze zondag is de diaconale collecte bestemd voor Libanon.
De opbrengst gaat naar het zomerproject en het onderwijs van de school van onze zustergemeente in Anjar.

Zondag 22 juli 2018 - ZWO: Een nieuwe start voor -kwetsbare vrouwen in India
Jong trouwen en voor je man zorgen. Dat is de bestemming van veel meisjes in grote delen van India. Maar wat als je man werkloos is, geweld gebruikt of verslaafd is? Bij sommige vrouwen groeien de problemen zo boven het hoofd, dat ze vluchten in drugs of prostitutie. Samen met kerken in Noordoost-India zorgt het Priscilla Centrum ervoor dat vrouwen hun leven weer op de rit krijgen.

Het Priscilla Centrum gebruikt de kerkgebouwen als opleidingscentrum en vraagt de kerken het cursusgeld te betalen voor tien vrouwen. Deze vrouwen krijgen ook bijbellessen, psychische hulp en soms tijdelijk onderdak. De training duurt een jaar en na afronding kunnen de vrouwen zelf in hun levensonderhoud voorzien doordat ze een vak hebben geleerd zoals naaien of weven. Doordat vrouwen bijbels onderwijs krijgen, komen ze steviger in hun schoenen te staan. Na ongeveer vijf jaar neemt de kerk het over en verhuist Priscilla het opleidingscentrum naar een andere kerk. Zo verspreidt het werk zich over de hele regio.

De diaconie wil met u de uitdaging aangaan om voor dit doel € 1.500,00 te verzamelen via meerdere ZWO-collectes. Dankzij de kerken en het Priscilla Centrum krijgen vrouwen hun leven weer op de rit. Krachtig en onafhankelijk gaan ze de toekomst in. Al meer dan 700 vrouwen hebben van dit project geprofiteerd en meer dan de helft van hen is financieel volledig zelfstandig.
Doet u mee?