Collecte 6 januari 2019

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Actueel

Zondag 6 januari 2019 Het zendingswerk van familie Van Saane

De kerkdienst op deze zondagochtend wordt geleid door Ds. Wilbert van Saane. Wij zijn blij dat Wilbert in de korte tijd dat hij in Nederland is, tijd heeft weten vrij te maken om naar Lunteren te komen. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal. Al enkele jaren steunt onze Diaconie het zendingswerk van Wilbert van Saane en Rima Nasrallah. Samen met hun kinderen Christina en Pieter zijn zij uitgezonden naar Libanon om werkzaam te zijn in theologisch en christelijk onderwijs. De opbrengst van de collectes is bestemd voor vernieuwing van de kapel van de Near East School of Theology (NEST). De NEST is een theologisch seminarium waar predikanten worden opgeleid voor de protestantse kerken van Libanon, Syrië, Jordanië en de Palestijnse gebieden. De studenten komen dagelijks samen in de kapel voor middaggebeden.

Wilbert en Rima van Saane-Nasrallah
Wilbert van Saane (1976) werkt als studentenpastor en docent aan de Armeense Haigazian Universiteit. Hij doceert Oude en Nieuwe Testament en geeft leiding aan laagdrempelige diensten, retraites en bijbelstudies. Rima is docent praktische theologie aan de NEST. Tevens is zij als predikant verbonden aan de protestantse kerk in Beiroet. Op dit moment is zij nauw betrokken bij de voorbereiding van een grootschalige Taizé jongerenbijeenkomst in Beiroet, die in maart 2019 zal plaatsvinden: een teken van hoop voor het Midden-Oosten. Samen met hun kinderen Christina (14) en Pieter (8) zijn Wilbert en Rima uitgezonden door Interserve vanuit PKN de Lichtkring in Alphen aan den Rijn. De uitzending wordt mede ondersteund door Kerk in Actie en de GZB.