Michaproject: Eerlijk is eerlijk!

Geschreven door Marianne Verduijn op . Gepost in Actueel

2019 Michaproject kinderenWat heeft God de wereld mooi gemaakt! Elke dag kunnen wij ons verwonderen over Zijn prachtige schepping: de vogels, de bloemen, de vrolijke zon die schijnt, het eten op ons bord, lieve mensen om ons heen. Voor die mooie aarde en de mensen die daarop wonen willen wij goed zorgen.

Micha Nederland heeft een project ontwikkeld: Eerlijk is eerlijk! Om kinderen en jongeren bewust te maken van alle recht en onrecht in de wereld, om actief christen te zijn in deze wereld: dichtbij en ver weg. Met oog voor mens en natuur. Met oog voor recht en gerechtigheid.

Samen met de werkgroep Groene Kerk zullen de kindernevendienst, de steadygroepen en mogelijk ook de peuterdienst 5 weken aan de slag gaan met dit thema. De start is op zondag 29 september. En op zondag 27 oktober wordt het project afgesloten met een dienst op de Micha/Scheppingszondag voor de hele gemeente.

Elke zondag zal er een kindermoment zijn waarin het thema van de zondag aan de orde komt en we zingen het lied: God is een kunstenaar. Je kunt het alvast beluisteren op God is een kunstenaar

groen kerk logo
De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Wat is eerlijk? Nieuws uit de natuur, Kinderen voor kinderen, Eerlijk zullen we alles delen. Iedere zondag bedenken de kinderen een leefregel, passend bij het thema. Op de laatste zondag worden deze regels gepresenteerd in de kerk. Later kan het dan tot een geheel gevormd worden van leefregels, waaraan de kerk zich wil houden. Ook in de hal van de kerk zal een bord komen, waarop u als gemeente kunt meedenken over de (groene)leefregels voor de Maranathakerk.

Er is jou mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God! (Micha6:8)

Namens de werkgroep Groene Kerk en het jeugdwerk van de Maranathakerk.
Marianne Verduijn