Verhalen van hoop (14)

Geschreven door Alex en Julia van den Brink op . Gepost in Actueel

verhalenvanHoop recht

Verhalenvanhoop 14Een hoopvolle zoektocht

Ongeveer vijf jaar geleden, nadat ik (Julia) eigenlijk al een tijdje opzoek was naar een gemeente, hadden mijn schoonmoeder en ik een goed gesprek over het geloof en de verschillende kerken. Tijdens dat gesprek, kwamen we erachter dat we allebei opzoek waren naar een zelfde soort gemeente. We hadden allebei het verlangen naar de kerk te gaan en ons aan de sluiten bij een gemeente, maar de drempel om die zoektocht alleen aan te gaan was voor ons allebei eigenlijk te groot. Na dat gesprek zijn mijn schoonmoeder en ik samen de zoektocht begonnen. Hoe bijzonder!

De eerste keer zijn we naar de kerk aan de Oranjestraat gegaan en de tweede keer naar de Maranthakerk. Wauw, wat een fijn en warm welkom kregen we. Bij de Maranathakerk voelden we ons direct thuis, hier mogen we komen zoals we zijn! Dat hadden wij allebei, vanuit de kerken waarin we opgevoed zijn, nooit zo ervaren. Onze zoektocht was daarmee alweer snel beëindigd en bij de Maranathakerk zijn we dan ook gebleven. Na een hele periode dat mijn schoonmoeder en ik elke zondag samen naar de kerk gingen, werd Alex nieuwsgierig en besloot hij ook eens mee te gaan. Ook hij ervaarde dat zelfde gevoel en ging daarna steeds vaker mee.

Verhalenvanhoop Julia AlexNa veel mooie gesprekken en veel bidden met de vraag of onze schoonvader/vader ook weer tot geloof mocht komen, gebeurde het dat ook hij een keer mee wilde naar de kerk. Ook hij ging daarna steeds vaker mee en nu mogen we met z’n vieren het geloof op een hele bijzondere manier delen. Een jaar geleden hebben wij ons geloof ook mogen belijden tegenover God en Zijn gemeente, prachtig was dat. God is groot! Zeker nu in deze bizarre tijd van corona, dat we met elkaar Hem kunnen aanbidden en prijzen en troost kunnen halen uit Zijn woord. We hoeven het niet alleen te doen, Hij draagt ons en is altijd bij ons.

Wat is gebed toch ongelofelijk krachtig en ook nu in deze tijd is gebed zo belangrijk. Bidden voor onszelf, onze gemeente, voor onze naasten en alle ellende in deze wereld. Ook in deze tijd hebben we weer ervaren dat gebed zo krachtig en troostvol is. Bid voor elkaar en met elkaar. Corona heerst op dit moment in de wereld, maar wij weten dat God de wereld regeert!

Graag willen we nog een lied met jullie delen van Leeland, Way Maker:

Alex en Julia van den Brink

Vertaling lied ‘Waymaker’
U beweegt zich in ons midden

U werkt op deze plek
Ik aanbid U

U bent degene, die een weg maakt, die wonderen doet, Uw beloftes houdt, U bent Licht in het duister.

U raakt ieder hart aan.

U geneest ieder hart

U verandert levens

U herstelt ieder hart

U droogt alle tranen
U herstelt het gebroken hart
U bent het antwoord op alles
Jezus

Zelfs als ik het niet zie, bent u aan het werk.
Zelfs als ik het niet voel, bent u aan het werk.
U stopt nooit met uw werk.