Noodklok voor het klimaat!

Geschreven door Werkgroep Groene Kerk op . Gepost in Werkgroepen

ea933a14-kloktransparant1Molukse Kerk, Maranathakerk en Gereformeerde Kerk luiden samen de noodklok voor het klimaat

De Molukse Kerk, de Maranathakerk en de Gereformeerde Kerk Lunteren luiden zaterdag 1 december met Greenpeace de noodklok voor het klimaat. Niet alleen in Lunteren, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid. Het is nu tijd om verdere gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet, de schepping van God. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen zal wordt daarom de noodklok op bijna 200 plaatsen verspreid door heel Nederland luiden.

groen-kerk-logo
Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën meen Zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken om twee minuten voor twaalf te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg.