Een goed gesprek over de maaltijd van de Heer

Geschreven door Cock Kroon op . Gepost in Uit de kerkenraad

Avondmaal2Een goed gesprek over de maaltijd van de Heer

Zondag 10 februari zal de viering van maaltijd van de Heer, ook wel het Heilig Avondmaal genoemd, plaatsvinden. Voorafgaande aan de deelname klinkt er een ruime uitnodiging: Een ieder die Jezus belijdt als Heer is welkom aan Zijn tafel. Nu is deelname geen automatisme en daarnaast vraagt het ook om een eerlijke zelfreflectie voor het aangezicht van God. Over de voorbereiding op de viering en de deelname aan de viering willen we graag met elkaar op maandagavond 4 februari een goed gesprek voeren (20.00 uur – ca. 21.15 uur).

Allerlei verschillende vragen kunnen dan aan bod komen: Waarom is deze maaltijd ingesteld? Door wie is het ingesteld en voor wie? Welke gevolgen heeft het als je Jezus belijdt als Heer? Hoe en wat beleef je aan de tafel? Wat weerhoudt je om deel te nemen? Daarnaast is er zeker ook de ruimte om andere vragen en gedachten aangaande de maaltijd van de Heer te stellen en te delen. We zien uit naar een goed gesprek, van hart tot hart, dat de weg baant (en opent!) naar een gezegende viering van de maaltijd van de Heer.

Welkom! Aanmelden mag (is niet verplicht) bij Cock Kroon, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.