Beroepingswerk

Geschreven door Beroepingscommissie op . Gepost in Uit de kerkenraad

metvulpenBij het schrijven van dit stukje zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen op het afscheidsfeest van de fam. Hansum. Nu u dit leest, heeft dit feest plaatsgevonden en zijn we als gemeente officieel "vacant". Het zoeken naar een nieuwe predikant, het beroepingswerk, kan beginnen.

In de voorbereiding op dit beroepingswerk hebben we als kerkenraad de tijd genomen voor bezinning, om na te denken over wie wij zijn als gemeente en wat wij verwachten van een nieuwe predikant. Een belangrijke fase met goede, intense en open gesprekken. Het resultaat is een „profielschets", waar wij als kerkenraad unaniem mee hebben ingestemd. U vindt deze profielschets hier

Naast het opstellen van de profielschets zijn we druk bezig met het samenstellen van een beroepingscommissie die een goede afspiegeling is van onze gemeente. Een commissie die in staat is als team samen te werken in de zoektocht naar een nieuwe predikant. Het beroepingsproces kan van start gaan op het moment dat wij toestemming hebben van de PKN om een nieuwe predikant te beroepen.

De commissie zal dan beginnen met het verzamelen van namen van kandidaat-predikanten. Als u een voorstel heeft, horen wij dat graag.
U kunt uw suggesties delen door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . Tot zover deze korte update. We zullen u regelmatig informeren over de voortgang van het beroepingswerk en zullen, zodra de vorming van de beroepingsommissie compleet is, de leden hiervan aan u voorstellen.

Namens de kerkenraad,
Ernst van Maanen