Nieuws van de beroeping commissie

Geschreven door Ernst van Maanen op . Gepost in Uit de kerkenraad

groepompuzzeltafelroodWe hebben een predikant gevonden waarvan wij overtuigd zijn dat hij bijzonder goed bij onze gemeente past. Zijn naam is Jacques Steenkamp. ds. Steenkamp en zijn vrouw Soretha wonen in Zuid-Afrika en willen graag naar Nederland verhuizen.De activiteiten om het voor hem mogelijk te maken naar Nederland te komen zijn in volle gang.

Het beroepen van een buitenlandse predikant ligt niet voor de hand. Los van de administratieve uitdagingen, zijn er ook uitdagingen op het gebied van taal en cultuur. De beroepingscommissie is dan ook niet over 1 nacht ijs gegaan. Gedurende de laatste maanden hebben we intensief contact gehad met ds. Steenkamp en zijn vrouw, hebben wij referenties ingewonnen en preken van hem geluisterd. Uiteindelijk hebben wij als commissie, aangevuld met Cock Kroon en Vera Hogewoning als voorzitter van de kerkenraad, unaniem de bevestiging ervaren dat ds. Steenkamp de passende kandidaat is voor onze gemeente.

Komende week zijn ds. Steenkamp en zijn vrouw in Nederland voor afstemming met de PKN. Dit bezoek willen we graag gebruiken om hem ook aan u voor te stellen! Op zondagmiddag 26 januari (15:30 tot 17:00) willen we u de gelegenheid geven ds. Steenkamp en zijn vrouw te ontmoeten in de kerk. ’s Avonds zal hij dan voorgaan in de eredienst. De geplande jeugddienst komt daarmee dan te vervallen.

Op vrijdagavond 31 januari (19:00 tot 20:00) zal de beroepingscommissie in de kerk aanwezig zijn om uw mogelijke vragen of opmerkingen te bespreken. We zien uit naar een goede ontmoeting met ds. Steenkamp volgende week, en horen graag van u!