Virtuele ontmoeting 26 maart

Geschreven door Ernst van Maanen op . Gepost in Uit de kerkenraad

Virtuele gemeente ontmoetingsavond op donderdag 26 maart om 20.00 uur. Om in deze tijd toch met elkaar in contact te blijven wordt er op een virtuele manier een ontmoeting georganiseerd waarin we elkaar willen bemoedigen. Cock Kroon zal vanuit de bijbel een korte inleiding geven waarna we binnengekomen vragen zullen beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan. Het zal even wennen zijn aan deze nieuwe techniek en alternatieve vorm van samenzijn. We realiseren ons dat niet iedereen even vertrouwd is met deze techniek, vandaar onderstaande “handleiding” met uitleg hoe u kunt deelnemen, in eenvoudige vorm, of met volle omarming van de techniek – samen zijn we één gemeente!

1. Beginner – Eenvoudig deelnemen
a. Middels KerkTV kunt u meeluisteren en kijken. Dit kan ook via de app van Kerkdienstgemist.
b. Vragen die u heeft en graag besproken zou hebben in de sessie kunt u per email stellen “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”, of telefonisch: 0342-434010

2. Meer ervaren – Deelnemen en actieve interactie
a. U meld zich kort voor 20:00 aan op de virtuele vergaderruimte: https://cisco.webex.com/cisco/j.php?MTID=m6bbf8060dbe29ed2ee631434a866bc60 of scan de volgende QR code:
b. Webinair 2b
c. Meeting nummer: 202 794 556
d. Wachtwoord: Lunteren
e. Mocht u vanaf een tablet of smartphone willen deelnemen is het raadzaam eerst de “Cisco WebEx Meetings” App te downloaden. Bij aanmelding vanaf een laptop zal de installatie van een “plugin” nodig zijn. Hier wordt u automatisch naar gevraagd en duurt dus een paar minuten.
f. Voor hulp bij aanmelden: https://help.webex.com/nl-nl/
g. Vragen kunt u tijdens de sessie stellen in het chat-window van webex.

3. Expert – Deelname aan webinar en Telegram chatgroup
a. Deelname aan de webex bridge zoals hierboven beschreven.
b. Voor onze gemeente is een Chatgroup aangemaakt op Telegram. Eerst even de app installeren, daarna aanmelden op https://t.me/joinchat/PoMQZRoYYhPg17vYohzVsQ of scan de volgende QR code:
c. Webinair 3c
d. Deze chatgroup maakt het mogelijk voor, tijdens en na de virtuele samenkomst met elkaar in contact te blijven!

Zoals gezegd, het zal even wennen zijn, en we zullen wat opstartprobleempjes hebben, maar laten we hiermee starten zodat we als gemeente met elkaar in contact blijven, ook in deze bijzondere tijden. We zien uit naar donderdag!