Bestemming Projectbus - Noodfonds Ede

Geschreven door Diaconie op . Gepost in College van diakenen

Projectbussen Bij de uitgang van de kerkzaal hangen de bekende grijze projectbussen. Ieder half jaar kiezen wij een doel. Sinds begin dit jaar zijn de projectbussen voorzien van het logo van het Noodfonds Ede. Inmiddels hebben we een mooi bedrag bij elkaar gespaard. De maandelijkse opbrengst bedraagt ca. €250,-. Wij danken u van harte voor uw gulle gaven en hopen van harte dat onderstaand artikel van Lisan Verboom ook andere gemeenteleden motiveert om bij het verlaten van de kerk een gave in een van de bussen te werpen.

Noodfonds Ede
Soms loopt het leven niet altijd zoals je je had voorgesteld. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven behoorlijk op z'n kop zetten. Denk aan het verlies van je baan, een scheiding, een onvoorziene verandering in de financiële wereld, en zo zijn er nog veel meer situaties op te noemen, waardoor je financieel in zwaar weer terecht kunt komen. Als je wat reserves hebt, dan is dat vervelend, maar meestal wel op te vangen. Maar als er geen reserves zijn, wie kan je dan helpen?

Zo kunnen mensen in de schulden raken, met alle gevolgen van dien. Verhuurders, belastingdienst, en andere partijen wie je geld schuldig bent, kunnen soms keihard optreden, sancties stellen waar je niet allemaal tegelijk aan kunt voldoen, en dan gaat het van kwaad tot erger. Noodfonds Ede kan soms hulp bieden. Het noodfonds is een samenwerking tussen kerken, gemeente Ede, bedrijven en fondsen. Bij het noodfonds kan een aanvraag ingediend worden in geval van nood: een urgente vraag die, als het wordt toegekend, de situatie stabiliseert of verbetert. Die stress wegneemt en perspectief biedt. Die ervoor zorgt dat mensen uit de sores komen en weer mee gaan doen in de samenleving.

Aanvragen die bij het noodfonds binnenkomen, zijn vragen om huisvestingskosten, om te voorkomen dat je uit huis wordt gezet. Of een fiets, zodat je zelfstandig voor je kinderen kunt zorgen en dat ook kunt volhouden. Of de vraag voor de betaling van een achterstallige rekening, omdat het je maar niet lukt die te betalen en de achterstand steeds groter wordt. Of inrichtingskosten, die ervoor zorgen dat je je weer mens voelt en anderen bij je durft uit te nodigen zonder dat je je hoeft te schamen. Noodfonds Ede is een fonds waar inwoners van de gemeente Ede, samen met een hulpverlener, een aanvraag kunnen indienen. Er wordt goed gekeken naar de financiële situatie van de aanvrager, naar andere opties die ook kunnen voorzien in deze specifieke situatie, en naar een vervolgplan, om niet weer in deze situatie terecht te komen. Het noodfonds is echt een laatste redmiddel. Het noodfonds kan alleen functioneren als er voldoende financiën beschikbaar zijn.
Gelukkig geven particulieren en kerken ook giften aan het noodfonds, waarvoor dank!

Lisan Verboom, Contactpersoon Noodfonds Ede: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21143860 - Meer informatie kunt u vinden op http://diaconaalplatformede.nl/ik-zoek-hulp/