Herinrichting tuin & parkeerterrein Maranathakerk

Geschreven door College van Kerkrentmeesters op . Gepost in College van kerkrentmeesters

Informatie over de herinrichting tuin met uitbreiding parkeerplaats MARANATHAKERKmetboominkruiwagen

Hierbij willen wij als College van Kerkrentmeesters u als gemeente op de hoogte brengen van de status en voortgang m.b.t. de herinrichting van de tuin en uitbreiding van de parkeerplaats aan de Marterlaan zijde van onze Maranathakerk.

Nadat wij in het najaar een oproep hebben gedaan om zich aan te melden als mogelijke partner, hebben we van twee aan onze kerk verbonden bedrijven de aanmelding gehad om te willen deelnemen. Beide ondernemers hebben een prijsopgave gedaan en na een zorgvuldig vergelijk hebben we de opdracht verstrekt aan Lokhorst Hoveniers.

metkruiwagenvolstenenIn ons oorspronkelijke plan zouden een aantal grote bomen geïntegreerd worden , echter na de zomer bleek dat de staat van drie Acacia's en één Haagbeuk dusdanig slecht waren geworden dat de gemeente Ede aan de hand van rapporten die door een deskundige zijn opgesteld heeft besloten dat wij deze bomen z.s.m. moeten kappen. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen nu alle bomen met uitzondering van één Haagbeuk op 4 januari a.s. gekapt gaan worden. De twee prachtige grote Eiken aan de achterzijde van onze kerk blijven uiteraard wel staan.

Zodra de kap gerealiseerd is zullen we een nieuw plan maken, waarbij er naast een aantal parkeervlakken ook weer het nodige bio divers groen aangeplant zal worden, waaronder een aantal bomen en een haag ter afscheiding met de openbare weg.

Door dat de rijrichting van de Hertenlaan is gewijzigd zullen de parkeervakken op de bestaande parkeerplaats ook gedraaid gaan worden.
Op dit moment worden alle voorbereidingen getroffen en de planning is dat alles dit voorjaar wordt opgeleverd.

Namens het college van Kerkrentmeesters Maranathakerk.
Kees Zandsteeg