Laatste nieuws m.b.t. Libanon

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Taakgroepen

Logo handen vlaggen22018 bestellijst LibanonWat is de potgrond actie goed geslaagd! In totaal heeft dit voor het zomerwerk van ds.Hagob in Anjar al bijna 800 euro opgeleverd. Een ontzettend motiverende en leuke start voor de jongeren die dit aanstaande zomer zullen meenemen en daar ook zelf hun handen uit de mouwen gaan steken.

Nieuws uit Anjar
In de aanloop naar Pasen worden er in maart voor diverse leeftijden catecheseweekenden georganiseerd om extra aandacht en ruimte voor geloofsopvoeding te geven. Ook is er een speciale kinderdag waar alle kinderen uit de omgeving worden uitgenodigd bij de school voor een dagje muziek, gezelligheid en lekkernijen. Verder zijn ze in de gemeente een actie gestart onder de naam 'pay it forward'. Het idee is dat als iemand iets goeds voor jouw doet, dat jij dan iets goeds doet voor drie anderen en dat zij dat dan ook weer doorgeven. Verder zijn er in hun gemeenschap, net als de onze, de nodige zorgen om gemeenteleden. In het bijzonder nu voor een vrouw die ernstig ziek is en waar gezocht wordt naar mogelijkheden om een dure operatie te ondergaan.

Naast blijvend gebed voor stabiliteit en vrede in Libanon, voor het zware werk van ds. Hagob en Nanu en voor alle kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd, kunt u bidden voor
- de jongeren die aanstaande zomer naar Libanon gaan en zich daar op voorbereiden
- dat de kinderen mogen groeien in geloof tijdens de catechese weekenden in maart
- dat de kinderdag voor de omgeving en de 'pay it forward' actie de gemeenschap dichter bij elkaar brengt
- voor alle zieken in zowel Anjar als in Luntere, en in het bijzonder voor de ernstig zieke vrouw die behandeling nodig heeft.

Wij zijn een Groene Kerk

Geschreven door Taakgroep Groene Kerk op . Gepost in Taakgroepen

'Wij zijn een groene kerk '
Misschien is het u al opgevallen, misschien heeft u het nog niet gezien, maar wanneer u de kerk uitloopt ziet u bij de uitgang een bordje met daarop de tekst 'wij zijn een groene kerk'.

Logo-Groene-kerk

Onlangs heeft de gemeente zich aangesloten bij de Groene Kerkenactie. Inmiddels doen zo'n 140 kerken mee om actief bij te dragen aan het duurzamer maken van de kerk. Ook de Maranathakerk is daar nu bij aangesloten. Kijk het eens na op hun site: www.groenekerken.nl.

Wat zegt dat nu? Niet dat we al 100 % duurzaam zijn. Nee, we zijn op weg om duurzaam te worden en we beloven om daarin elk jaar stappen te maken. We zijn op weg als kerkgemeenschap om daarin concreet stappen te ondernemen.

Stappen, die gaan over hoe we de kerk beheren. Daarvoor is ook contact met de kerkrentmeesters, die duurzaamheid ook hebben opgenomen in hun beleid. In de uitbouw van de kerk is bewust nagedacht over duurzaamheid in de vorm van o.a. verlichting. Je kunt dan denken aan verwarming van de kerk, energie opwekken d.m.v. zonnepanelen, of aan bewust inkopen doen, waardoor we de aarde niet uitbuiten, maar daar zorg voor dragen. Op de website van de groene kerken staat een handige toolkit, die de kerkrentmeesters erg van dienst kan zijn.

Als werkgroep groene kerk hebben we ook activiteiten georganiseerd die helpen om bewust om te gaan met de schepping, met ons voedsel.

In januari 2018 start de Michacursus: een zestal bijeenkomsten waarin we heel concreet aan de gang gaan met bovenstaande thema's. Hoe kunnen we in je alledaagse leven recht doen aan de armen, aan de schepping; Dichtbij en ver weg. De tekst uit Micha "Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God." (Micha 6:8) vormt het uitgangspunt. Hartelijk hiervoor uitgenodigd.

Wederdienst Maranathakerk

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroepen

Doe wat je kunt, met wat je hebt!

2017-logo-Wederdienst

Steun de Maranathakerk via de nieuwe veilingsite. Ben je ergens goed in en wil je een dienst tegen een vergoeding uitvoeren? Bied dan jouw dienst aan op deze veilingsite. De opbrengst is voor de Maranathakerk te Lunteren.

Bijvoorbeeld: Een handige klusser stelt een aantal uren beschikbaar voor kleine klussen, een hobbytuinier biedt een aantal uren aan om bij iemand de tuin te wieden. Misschien
kun jij een taart bakken, een autotoer aanbieden, een kookworkshop geven, een werkstuk nakijken, computerhulp geven, noem maar op. Iedereen is wel ergens goed in.
Na een check wordt jouw dienst of jouw aanbod op de veilingsite geplaatst.
Er wordt vanaf een minimum bod geveild.

De hoogste bieder krijgt de dienst en maakt het bedrag over op deze bankrekening:
Wederdienst Maranathakerk:
NL09RABO 0321 1654 38 o.v.v. "gift wederdienst"

Meedoen? klik hier!

Online cursus: ‘Groeien in EENHEID

Geschreven door Caroliene van den Berg op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Online cursus: ‘Groeien in EENHEID, samen volwassen worden in Christus’

groeienineenheid NB

Helaas kunnen we elkaar niet fysiek treffen bij de vervolgcursus op ‘Gaven en talenten’. Maar…, we gaan elkaar online ontmoeten rondom de cursus ‘Groeien in EENHEID. Dankzij alle technische mensen en middelen, die ons ter beschikking staan, kunnen we toch verder gaan met de toerusting. Maaike van de Wetering zal ook deze cursus verzorgen.

De insteek van de cursus is wat anders, dan we in 1e instantie in gedachten hadden. Dit omdat het oorspronkelijke vervolg ‘Dienen vanuit je roeping’ uit een heel aantal groeps- en praktijkopdrachten bestaat en dat nu niet haalbaar is.
En nu we dit online aanbieden, hopen we op een breder publiek. Gebed over de situatie en nieuwe mensen, heeft de cursus ‘Groeien in EENHEID’ tot stand gebracht. We blijven wel in de buurt van het thema Gaven en talenten, namelijk bij de kern! In Efeze 4 kun je het doel lezen dat God heeft met de bedieningen en gaven die Hij geeft.

Van de gebedsgroep

Geschreven door Caroliene van den Berg op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het Coronavirus. De situatie wordt met de dag ernstiger en de maatregelen treffen steeds meer mensen direct. Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we hoeven ons daar niet door te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.

Romeinen 12: 11 zegt ons “Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer. Wees verheugd over de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt en bid onophoudelijk.

Christelijke meditatie in de 40 dagen-tijd.

Geschreven door Jelma van Roest op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Drie momenten van christelijke meditatie in de 40 dagen-tijd.

Ook dit jaar organiseren wij op drie avonden momenten van time-out, momenten om tot rust en bezinning te komen.
De drie avonden vallen in de 40 dagen tijd. Daar wordt bij stilgestaan. Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben met christelijke meditatie.

Data: maandag 16 maart, maandag 23 maart en maandag 30 maart.
Tijd: inloop & koffie: 19.45- 20.00 uur
programma: 20.00- +/- 21.15 uur
Opgeven per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven is niet noodzakelijk, maar wordt op prijs gesteld.

A17: Micha cursus (Groene Kerk)

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

groen kerk logo

Vluchtheuvel Lunteren start Micha cursus

De Michabeweging is een internationale organisatie, die christenen helpt om in hun alledaagse leven rekening te houden met de kwetsbare naaste ver weg en dichtbij én helpt om een duurzamere levensstijl te ontwikkelen.
De Michacursus is een cursus waarin je je bezint op ‘goed doen en recht doen’ naar aanleiding van de bovenstaande tekst. In vijf bijeenkomsten en een praktijkdag onderzoek je hoe je als gemeente en als individu kunt groeien in goed en recht doen: jouw betrokkenheid bij kwetsbare mensen en zorg voor de schepping. Jouw omgang met het milieu, jouw inzet voor mensen in de samenleving, de spullen die je koopt: het doet er allemaal toe en zijn hele praktische manieren waarop Jezus Christus kunt volgen.logo devluchtheuvel 300x147

Jíj kunt het verschil maken: het verschil tussen verbondenheid en eenzaamheid, tussen duurzaamheid en uitputting, het verschil tussen helpen en laten verkommeren! De Micha Cursus is gemaakt voor iedereen die wil weten hoe de Bijbel spreekt over gerechtigheid en recht doen. De cursus stimuleert om vanuit gelovig perspectief om te gaan met mens en schepping.

De Vluchtheuvel start deze cursus in samenwerking met de Groene Kerk, in de Muldersschuur vanaf januari 2020.

Data; 28 januari, 11 februari, 3 en 24 maart, 4 april (praktijkdag) en 21 april.
Tijd; Vanaf 18.15 wordt gestart met een gezamenlijke maaltijd, de cursus start 19.30-21.30 uur.
Kosten; Bijdrage voor de maaltijd.
Inleiders; Kees Verduijn en Giel Stomphorst
Opgave en info via Giel Stomphorst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-13568814.

A18: Pre Marriage Course

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

De Premarriage Course (PMC) kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk, dat hopelijk een leven lang mee zal gaan! Ook recent getrouwde stellen zijn van harte welkom. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De avond begint met een gezellige maaltijd. Daarna volgt er een plenaire Bijbelstudie en een introductie op het thema van de avond. De vragen over het onderwerp bespreek je als partners met elkaar.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Communicatie, Toewijding, Conflicten oplossen, Liefde levendig houden en Gedeelde doelen en waarden.
A11
Doelgroep: Aanstaande bruidsparen of recent getrouwde stellenaanmelden
Onderwerp: Pre Marriage Course (PMC)
Datum: Maandagavond 3 en 17 februari en 2, 16 en 30 maart 2020
Tijd: 18:30 tot 21:30uur
Plaats: De Muldersschuur, Lunteren
Materiaal: Werkboek Premarriage Course (van Alpha-cursusNederland).
Medewerking van Pieter en Linda van Leusden, Trudy Pipping en Marian Goor.
Kosten: Ongeveer € 70,00 per stel voor materialen, eten enz.
Contact: Marian Goor – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: Via de website Maranathakerk

A5: Club groep 3 t/m 8

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

metkwastenpaletVoor de kinderen uit de gemeente van groep 3 t/m 8 is er club. Je bent hier van harte welkom.

We hebben een toffe opening met elkaar en daarna gaan we uitéén in verschillende workshops waarbij je zelf kiest wat je leuk vindt om te doen.
Komt er iemand bij je spelen op woensdagmiddag? Neem gezellig je vriendje/vriendinnetje mee naar de club.

Doelgroep: Kinderen van groep 3 t/m 8
Datum: Groep 3,4,5 woensdagmiddag 13.45 tot 15.00 uur
Groep 6,7,8 woensdagavond 18.45 tot 20.00 uur
We starten op woensdag 25-09-2019 (om de week is er club)
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: geen
Kosten: 20 euro
Contact: Mariëlle de Bruin
Opgave: Is niet nodig.

Programma vorming & toerusting 2019-2020

Geschreven door taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

VenT-2018-2019In het boekje hiernaast kunt u alle informatie over het programma van Vorming en Toerusting vinden. klik op de afbeelding hiernaast en het brengt u bij het uitgebreide programma!

Voor het opgeven van deelname kunt u zich aanmelden via de rode knop bij de betreffende activiteit op de website. Voor sommige activiteiten is er geen aanmeldingsformulier, u kunt zich dan opgeven via het bij de activiteit genoemde mailadres of telefoonnummer. Staat er niets bij dan is opgeven niet nodig en kunt u zo binnen lopen.

Voor vragen over een activiteit kunt u altijd terecht bij de contactpersonen die bij de activiteiten staan aangegeven.
De link naar de activiteiten kunt u hieronder vinden door te klikken op lees meer.

B8: Wandelgroep

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

B9 vrouwendag

Elke vrijdagochtend om 08:45 uur tot ongeveer 10:00 uur wandelen we 5-7 kilometer in het Lunterse Buurtbos. Daarnaast zal er 2 keer per jaar een themawandeling worden
georganiseerd. Dit wordt tzt aangekondigd.

Doelgroep: Alle gemeenteleden die van wandelen houden
Onderwerp: Wandelen
Datum: Iedere vrijdagmorgen van september t/m juni
Tijd: 08:45-10:00 uur
Plaats: Eendjesvijver Lunteren
Materiaal: n.v.t.
Kosten: Geen
Contact: Jannie van Eck- Meijers, Marjon Roelofsen
Opgave: via groepsapp: (06) 50442927

 

A7:Gebedsgroep

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

A8 gebedsgroepIn Handelingen 1 vers 14 staat: Vurig en eensgezind wijdden zij zich aan het gebed. Wat maakte nu dat zij samen gingen bidden? Ze deelden geloof in Jezus, verlangen naar Jezus en ook de kracht om door te gaan nadat Hij naar de hemel was gegaan.

Zo willen we ook als gemeenteleden samen bidden om Gods genade, kracht en wijsheid voor onze gemeente.

Doelgroep: Voor iedereenaanmelden
Onderwerp: Samen bidden
Datum: Elke eerste vrijdagmorgen van de maand en 3e
woensdagavond van de maand
Tijd: Vrijdagmorgen van 9:00 tot 10:00 uur en woensdagavond
van 19:00 tot 20:00uur
Plaats: Maranathakerk (kelder)
Materiaal: n.v.t
Kosten: n.v.t
Contact: Marian Goor
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
B6: Seniorenmiddag

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Dit seizoen worden er weer vier seniorenmiddagen georganiseerd. Deze middagen kenmerken zich door ontmoeting, bezinning en ontspanning. We maken kennis met verschillende onderwerpen of (Bijbelse) thema’s. Twee van de vier middagen sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.

aanmeldenB8  seniorenmiddagDoelgroep: Alle senioren van 60+
Datum: 26 september (14.30 uur – 16.30 uur): Geschiedenis van de Doesburgerbuurt en de Doesburgermolen
28 november (14.30 uur – 18.00 uur, met maaltijd): Mijn buurman was Joods
30 januari (14.30 uur – 16.30 uur): De midwinterhoorn en samenzang
26 maart (14.30 uur – 18.00 uur, met maaltijd): De zeven kruiswoorden
Tijd: Ziehierboven
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: N.v.t.
Kosten: Collecte
Contact: Cock Kroon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: Via website
Meer informatie kunt u hier vinden

 

B5: Motortoertocht

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

NC7a het gebleken succes van 2018 is besloten deze traditie voort te zetten. Een middag samen met andere motorliefhebbers, dat wil je natuurlijk niet missen. Er zal wederom een mooie route worden uitgezet, inclusief een gezellige tussenstop met koffie/thee en een gebakje. Een medepassagier is uiteraard ook welkom! *Deelname is geheel op eigen risico*

Doelgroep: Iedereen met een motorrijbewijsaanmelden
Datum: Zaterdag 16 mei 2020
Tijd: 13.00 uur verzamelen.
Plaats: Start vanaf de parkeerplaats bij de Maranathakerk
Materiaal: n.v.t.
Kosten: 10 euro voor koffie met gebak onderweg
Contact: Herbert Gijsbertsen- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: via website

 

B3: Handwerkgroep

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Van harte welkom bij de handwerkgroep waarbij we zullen gaan haken, breien en borduren.

B4 1 handwerkclubB4 2 handwerkclub

 aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

Doelgroep: Vrouwen vanaf 50 jaar
Datum: Vanaf woensdag 11 september elke woensdag
Tijd: 14:00- 16:00 uur
Plaats: Maranathakerk
Kosten: 1 euro per keer. Hiervan organiseren we een uitje voor
iedereen
Contact: Dini Hendriksen
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

B2: Verwonderwandeling - Groene Kerk

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

aanmeldenB3 verwonderwandelingGROENE KERK; VERWONDERWANDELING ‘LENTEGROEN EN VOGELZANG’

Luister naar het lied van de Schepping. In de meimaand bereikt de voorjaarszang van de vogels een hoogtepunt. Bekende vogels zoals merel, roodborst, maar ook onbekendere vogels als boomleeuwerik, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger laten zich luidkeels horen gedurende deze wandeling op ‘Vogelenzang”, nabij het Kootwijker Zand. Kom in beweging en laat je inspireren!

Doelgroep: Vroege vogels die van wandelen houden
Datum: Zaterdag 9 mei 2020
Tijd: 7.30 – 10.00 uur
Plaats: We vertrekken bij de Maranathakerk
Materiaal: N.v.t.
Kosten: N.v.t.
Contact: Werkgroep Groene Kerk; Kees Verduijn en Frederiek
Middelink- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: Via websiteB1:Christelijke meditatie

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

B1 ChristelijkeMeditatieVerlang je naar verstilling en naar verdieping van je geloof? Zoek je naar wegen om je lichaam of de vele gedachten in je hoofd tot rust te brengen en je in verbinding te voelen met de Grond van je bestaan? Zodat God kan spreken? Kom dan eens naar (een van) de avonden christelijke meditatie.

Tijdens de avonden besteden eerst aandacht om tot die verstilling te komen en daarna beoefenen we vormen van christelijke\ meditatie. Met name de Lectio Divina. De avonden vragen geen bepaalde ervaring, ze zijn er voor iedereen.
aanmelden
Doelgroep: Alle gemeenteleden
Datum: Maandagavonden 30 september, 14 en 28 oktober
Tijd: 20.00 uur - ± 21.00 uur (inloop:19.45-20.00 uur)
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: De Bijbel
Kosten: Geen
Contact: Jelma van Roest- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: graag opgeven via mail (niet verplicht, wel gewenst)

A12: Jongeren programma 17+ Groep catechese

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

aanmeldencatecheseSamen met andere jongeren ontdek je hoe je Jezus kunt volgen, wie God is en wat Jezus in jouw leven kan betekenen.

Doelgroep: Jongeren van 17+
Datum: Zie website
Tijd: Op zondagavond (ongeveer 1 x 3 a 4 weken)
Plaats: Bij een mentor thuis
Materiaal: n.v.t.
Kosten: n.v.t.
Contact: Margreet Duijzer
Opgave: Via website

A11: Jeugdprogramma Follow Me 12-16 jaar

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Ons hartsverlangen is dat jij ontdekt dat je geliefd bent door God de Vader. Hij heeft een plan met jouw leven. Daarom willen wij met jullie ocatechesentdekken hoe groot Gods liefde voor jou en ons is. Leren hoe ook jij die liefde mag ontvangen en wat dat betekent voor het plan van jouw leven. Er is alle ruimte om vragen te stellen en te discussiëren. We ontmoeten jou graag!

Doelgroep: De verdeling is als volgt:aanmelden
● Klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs op maandag
● Klas 4 en 5 van het voortgezet onderwijs op dinsdag
● 17+ op een avond in overleg
Onderwerp: Catechese voor jongeren
Datum: Zie website
Tijd: 11 avonden
Plaats: Maranathakerk
Contact: Gijsbert Duijzer - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A9: Inspiratieavond Moderne Devotie en...

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Moderne devotie

INSPIRATIEAVOND MODERNE DEVOTIE EN DE NAVOLGING VAN CHRISTUS

A11 inspiratieavondDr. Henk de Jong was jarenlang predikant van de Hervormde Gemeente Windesheim (PKN) nabij Zwolle. Hij is een kenner van de Moderne Devotie. Hij zal ons deze avond meenemen in een interactieve kennismaking met deze beweging. Ook zullen we zien en horen hoe het boek van Thomas a Kempis de geloofsbeleving, van zowel gelovigen van rooms-katholieke huize, als ook Protestanten sterk heeft beïnvloed.

De Moderne Devotie is ook nu nog zeer actueel. Juist in een tijd van individualisme is het goed om van deze tegendraadse beweging kennis te nemen. De oproep om Christus te volgen is concreet en
aansprekend voor jong en oud. Aanvullend op deze inspiratieavond zal er een stadswandeling in Deventer georganiseerd worden.

Doelgroep: Een inspiratieavond voor iedereenaanmelden
Datum: Woensdagavond 30 oktober 2019
Tijd: 19.30 uur inloop. Programma; 19.45 tot ca. 21.45 uur.
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: n.v.t.
Kosten: Deurcollecte
Contact: Cock Kroon- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave: via website


A6: Doopcatechese

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

A7 doopcatecheseDoopcatechese avonden ter voorbereiding op de doop en als bemoediging en steun bij de geloofsopvoeding. Tijdens 2 avonden denken we samen na over onze eigen weg in het geloof en de betekenis van de doop.

De doopdiensten zullen dit seizoen in de loop van het seizoen steeds gepland worden. Via de beamer, de nieuwsbrief en het kerkblad houden wij u op de hoogte. Als er vragen zijn kunt u ook altijd even mailen (zie onder)

Doelgroep: Ouders die hun kindje willen laten dopen.aanmelden
Onderwerp: Doopcatechese-avonden
Datum: Doopdienst 15 september 2019: 4 en 10 september
Tijd: 20:00 tot 21.30/22:00 uur
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: n.v.t.
Kosten: Geen
Contact: Hester Wijnen
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


A3: Bijbelgesprekskring 50+

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

A2aanmeldenTijdens het seizoen 2019-2020 lezen we met elkaar verder in het Evangelie naar de beschrijving Lukas. In onze bespreking zoeken we naar de verbinding tussen toen en nu..

Let op: Deze bijbel kring wordt op 2 momenten gegeven; dinsdagavond en donderdagmiddag.
Dit zijn twee aparte groepen. Voor het aanmelden dient u aan te geven voor welke groep u wilt inschrijven.

Doelgroep: Voor iedereen vanaf 50 jaar.
Onderwerp: Evangelie van Lukas
Datum:
Dinsdagavonden: 8-10 / 12-11/ 10-12 / 14-01 / 11-02 10-03/ 14-04
Donderdagmiddag: 10-10 / 14-11 / 12-12 / 16-01 / 13-02 / 12-03 / 16-04
Tijd: Dinsdagavond 19:45uur tot 21:30uur
Donderdagmiddag 14:30uur tot 16:00uur
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: Bijbel
Kosten: Geen
Contact: Cock Kroon
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0342-418485

A2: Bijbelstudie/Gespreksgroep De Bron

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

A2 VenTNaar aanleiding van een gezamenlijk gekozen boekje gaan we met elkaar in gesprek over het geloof.aanmelden

Doelgroep: Van harte welkom vanaf 50 jaar
Datum: Elke 1ste dinsdag van de maand te starten in september
Tijd: 19.45-21.30 uur
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: Boekje, nader te bepalen
Kosten: €20,00 aanschaf van het boekje
Contact: Andries van den Top
Opgave: via de rode knop  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A4: Bonhoeffer; stemmen uit het verleden in het heden voor de toekomst

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

A5 VenT

Woensdagavond 25 maart (aanvang 19.45 uur) wordt er in de Maranathakerk een lezing door Prof. Dr. G.C. den Hertog (Apeldoorn) gehouden over het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat deze Duitse theoloog op persoonlijk bevel van Adolf Hitler om het leven werd gebracht in concentratiekamp Flossenbürg.

Hoewel Bonhoeffer op jonge leven gestorven is, heeft hij als theoloog veel gedachtegoed nagelaten. Zeer bekend en breed gelezen is zijn boek Navolging, Bonhoeffer benadrukt hierin: Alleen de gelovige is gehoorzaam en alleen de gehoorzame gelooft. Over zijn indrukwekkende leven en werk hopen we 25 maart a.s. meer te horen. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden voor deze avond kan bij Cock Kroon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep: Alle gemeenteleden
Datum: Woensdagavond 25 maart 2020
Tijd: 19.30 uur inloop, 19.45 uur start tot ca. 21.45 uur.
Plaats: Maranathakerk
Materiaal: N.v.t.
Kosten: Deurcollecte
Contact: Cock Kroon
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gebedspastoraat in onze gemeente

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

metichtusvisjeGebedspastoraat is een vorm van pastoraat waarbij je door middel van gebed met mensen op weg gaat. Mensen die vastgelopen zijn, die kampen met twijfels en vragen, ziekte of wat iemand ook maar bezig houdt of belemmert. Anders dan bij gewoon pastoraat ligt de nadruk meer op gebed dan op gesprek. Dit kan in een langduriger traject zijn waarbij meerdere afspraken worden gemaakt om te bidden maar het kan ook eenmalig zijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van een dienst. Doel van gebedspastoraat is: De ander te helpen ontdekken dat hij geroepen is om vrij te zijn, en dat God hem wil helpen een vrij leven te leiden vanuit zijn identiteit en vrijheid in Christus. (Joh 8:36, psalm 86:5, Heb 9:14, Jak 5:16)

Niet het probleem staat centraal of een verlanglijstje. Maar een ontmoeting met de levende God die vergeeft, verlost, geneest en bevrijdt zodat de ander verzoend mag worden met God, zichzelf en zijn naaste door het offer van Jezus Christus. (2 kor 5:18).

Terugblik kloosterweekend

Geschreven door Fransesca Roelofsen op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Het prachtige weer, de rust van de omgeving, de mooie werkvormen en het ritme van het klooster hebben bijgedragen aan een mooi en inspirerend kloosterweekend. Een van de deelnemers geeft een impressie. Eind mei hebben we met een aantal mannen en vrouwen een weekend doorgebracht in het trappistinnenklooster Koningsoord in Oosterbeek. Zij hebben 7 (gebeds)diensten per dag. Hun werk bestaat uit bidden. Bidden voor de wereld en voor de mensen die zelf niet meer bidden of niemand hebben die voor hen bidt. Daarbij hebben ze een Bijbeltekst uit het boek Prediker hoog in het vaandel staan: Voor alles is een tijd. Het klokje is in het klooster heilig.

Het kloosterweekend begint met een kerkdienst om 17.00 uur, die eindigt in stilte, het avondeten is in stilte en 's avonds is er ook nog een stiltewandeling. En dan ook nog stil naar bed. Het is om stil van te worden. Zaterdagmorgen is er weer een kerkdienst om 7.30 uur en het ontbijt verloopt weer in stilte. Tijdens de ochtendwandeling lopen we langs verschillende soorten waterstromen. Het thema voor dit weekend is "Stromen van levend water". Soms is je geloof kabbelend, dan in een stroomversnelling en even later sta je weer droog. Ben je geplant als een boom aan stromend water, is je eigen waterbekken genoeg gevuld om te kunnen overstromen naar anderen? En belangrijk: denk er niet alleen over na, maar doe er ook wat mee! 's Middags is er een praktische gebedsvorm en zo langzamerhand begin ik aan de stilte te wennen en zelfs te waarderen. Zaterdagavond wordt er een film vertoond over het dagelijkse leven van de zusters en hoe zij hun roeping hebben ervaren. Zondagmorgen is er een ochtenddienst om 4.30 uur en ik zit als enige in de kerk. Samen met de zusters welteverstaan. Een bijzondere ervaring om zo "midden in de nacht" met de zusters in de kerk de kerkdienst mee te beleven. 's Middags komt er een zuster bij ons zitten en mogen we vragen stellen. Als kleine kleutertjes zitten we in een kring, ademloos te luisteren naar zuster Scholastica. Ze straalt innerlijke vrede uit en een grote overgave en liefde voor God. Als afsluiting mag je een schaal uitkiezen die past bij je belevenissen van het weekend. Deze wordt gevuld met water en we mogen elkaars water ontvangen en overgieten. Vooral om er bij stil te staan wat we van dit weekend mee willen nemen voor als we weer ons gewone dagelijkse leven in gaan. Het zou een uitdaging kunnen zijn dat je geloofsleven er over 5 jaar heel anders uit zou zien dan dat het er nu uit ziet. Stromen van Levend water: Een dorstig geloofsleven toegewenst!
Zuster Franlastica Roelofsen

Verslag bezoek symposium Kunst in de Kerk

Geschreven door Janneke v/d Kaa op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Verslag bezoek symposium Kunst in de Kerk 4 november 2017

Als voorbereiding op de komende expositie in onze kerk, bezocht een groepje gemeenteleden zaterdag 4 november jl de Catharinakerk in Culemborg. Daar werd een Symposium van het Platform Kunst & Kerk gehouden, met als thema 'schuren en scheppen, ontregelende kunst in de kerk'. Het Platform zet zich in om kunst en kerk te verbinden door bijvoorbeeld gezamenlijke exposities te organiseren, maar ook individueel met kerken mee te denken, hoe kunst de mensen met de kerk kan verbinden en een middel tot geloofsverdieping / beleving kan zijn. Dat dit op vele manieren kan zijn, werd ons wel duidelijk.

In de middag was het mogelijk om workshops te volgen, kunst te bekijken en proffessionele christen-kunstenaars te ontmoeten, die hun werk toelichtten. De dag werd afgesloten met een gesprek tussen prof. dr. Eep Talstra, kunstenaar Wille Zijlstra en het aanwezige publiek, met als onderwerp ; 'Onttovering? Over kerk en kunst.' Al met al een heel interessant bezoek ;

We gingen naar huis met genoeg stof om over na te denken en inspiratie om te verwerken.

Hart voor de schepping- Bezoek aan Franciscaans milieuproject.

Geschreven door Werkgroep Groene Kerk op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

2017-05-06-GroenekerkZaterdag 6 mei is een groep mensen vanuit onze kerk vertrokken naar de biologische tuin van ons gemeentelid Alie van Asselt. We kregen van haar heerlijke lekkernijen voorgeschoteld uit eigen tuin en versgebakken brood. Aansluitend kregen we een kleine rondleiding door haar verzorgde tuin. Toen we de smaak te pakken hadden zijn we vertrokken naar het landgoed Stoutenburg. Sinds 1 januari 1991 leeft en werkt op dit landgoed de Stichting Franciscaans Milieuproject.

Deze leefgemeenschap heeft als doel om de relatie tussen mens en natuur te verbeteren vanuit een religieuze basis. Achterliggende gedachte is dat deze relatie ernstig verstoord is geraakt en daardoor veel problemen oplevert zowel voor de mens als voor de natuurlijke leefomgeving. Op het landgoed van elf hectare wil de Stichting mensen kansen bieden hun relatie met de natuur en het milieu te herstellen. Marco Ganzeman heette ons welkom en vertelde over hun uitgangspunten en aan de hand van een rondleiding liet hij zien hoe de gemeenschap leeft en werkt.

Duurzaam, Hoopvol Leven

Geschreven door Kees Verduijn op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

 "De aarde is van de Heer" ~ "Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God."geeftplantwater

Deze teksten uit psalm 24 en uit Micha inspireren veel christenen om zich in te zetten voor gerechtigheid en duurzaamheid. Hoe wordt armoede bestreden en gerechtigheid bevorderd? Hoe dragen we zorg voor de wereld van morgen, de wereld waarop onze kinderen en kleinkinderen zullen wonen?

De maatschappelijke urgentie van de vraagstukken rond de opwarming van het klimaat, de uitputting van onze natuurlijke hulpbronnen zijn ongekend hoog.

Binnen de Maranathakerk komen de vragen rondom duurzaamheid en levensstijl niet structureel aan de orde. Tegelijk kunnen we hierin niet 'onverschillig' zijn. De vragen rondom duurzaamheid en leefbaarheid gaan over recht doen en zorg dragen – waar Micha over spreekt- : recht tegenover de mensen die de gevolgen dragen van de uitputting van onze aarde. En zorg dragen voor Gods goede schepping.

Liturgische schikking 25 december - Kerst 2019

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking Kerst

Uitleg symboliek: stralende witte bloemen en boog van klimop, symboliek voor de trouw van God aan kleine mensen als een groene kiem vol van belofte voor de aarde.

LB-2018-12-25-A
Het grenzeloze licht zendt haar stralen naar alle windstreken op de aarde en zoekt in elk van ons een woning om ons te laten groeien, bloeien en vrucht te dragen in deze wereld.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking 22 december - 4de Advent

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking vierde Advent

symboliek : de boog van belofte, de Levensboog van trouw, de spanning tussen hemel en aarde staat centraal.Een gebogen vorm verwijst naar de trouw en ontferming van de Eeuwige.  

LB-2018-12-22-A

Ontferm U over ons,
over het lijden,
blijf ons trouw en leidt ons.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking 15 december - 3de Advent

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking derde Advent

 symboliek : de rechte takken die het onrecht teniet doen, met klimop als symbool van trouw.   LB-2018-12-15-A 

licht in ons leven,
richt ons kijken,
leer ons zien,
beschouwen en DOEN.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking 8 december - 2de Advent

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking tweede Advent

De symboliek in de schikking: De boog van klimop staat voor God's trouw,de witte bloemen verwijzen naar het perspectief van de vrede.
Droogbloem op z'n kop: het onrecht en alles wat het leven naar God's bedoeling onderdrukt komt op zijn kop te staan.
   LB-2018-12-08-A
Licht dat opbloeit in een tere bloem
in een mens die zich omkeert en leven deelt.
Licht van ons leven , maak ons ontvankelijk en leer ons ZIEN.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking 19 en 21 april 2019

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking Goede Vrijdag en Eerste Paasdag


     lb-2019-04-19-A lb-2019-04-21-A

Hij droeg al je schulden, al je zonden, al je pijn.
Hij zal je genezing zijn.
SCHEPPER VAN EEN NIEUWE TOEKOMST!!

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Muzikanten gezocht

Geschreven door Uit het kerkblad op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Muziek-nootjesWord jij ook zo blij van muziek maken? Vind je het leuk om samen met andere mensen te spelen? Wil jij je muzikaliteit inzetten om tot eer van God muziek te maken tijdens de kerkdiensten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Twee keer per maand spelen er diverse muzikanten in een combo tijdens de ochtenddienst. Onze belangrijkste taak is het begeleiden van de samenzang; daarnaast verzorgen wij muziek voor en na de dienst en een muzikale meditatie. Wij zijn op zoek naar enthousiaste muzikanten die onze combo's willen komen versterken; alle instrumenten zijn welkom! Enthousiast? Je kunt contact opnemen met Ina Tamerus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0651582518) of Marloes Stomphorst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0636562829).

Liturgische schikking 25 december 2018 - kerst

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking kerst

Jezus, jouw licht schijnt als verlosser.
Jij bent Gods Zoon, de Beloofde!
God zelf brengt je in de wereld,
Je bent nu nog klein, maar je taak is groot:
Tot redding geworden!
Wij mogen dit wonder van Kerstfeest delen!

     lb-2018-12-25-A

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking 23 december - 4de Advent

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking vierde Advent

Johannes, jouw licht schijnt als een teken.
Voorloper ben jij van Gods Zoon.
God zelf laat je groeien door Zijn Geest.
Je leeft afgezonderd, tot jouw tijd gekomen is
en jij voor Herm uit zal gaan.
God toont Zijn plan in jou!

     LB-2018-12-22-A

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking Pinksteren 20 mei 2018

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Zondag 20 mei - Pinksteren

De rode roos staat voor liefde
We eren 11 van deze bloemen
Verbeeld als een lopend vuur over dorre takken
De elf toefjes bloemen staan symbool voor de 11 discipelen.

Het rood doet mensen spreken
God schenkt aan ons Zijn Geest
Een vuur een tong een teken
De kleur van pinksterfeest

Liturgische schikking Pasen 1 april

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Zondag 1 april - Pasen

Uit de huizen straalt het licht . Net zoals wij mogen stralen vanwege het goede nieuws van Jezus opstanding .
Het licht overwint .
De uitbundige bloemen verbeelden het geloof en de blijdschap .
De wereld is veranderd en wordt weer paradijs

Liturgische schikking Goede Vrijdag 30 maart

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

LB-2018-03-30-AGoede Vrijdag 30 maart

Hij voor mij

Voor Pilatus,
bespuwd en geslagen,
vals beschuldigd,
en het kruis dragen.

Op Golgotha,
aan het kruis geslagen,
door mensen gehoond,
en door God verlaten.

In het graf,
werd Hij neergelegd
na drie dagen opgestaan,
zoals het was voorzegd.

Mijn Jezus, mijn Redder,
en dan word ik stil,
Hij moest voor mij lijden,
dit was Vaders wil.

Geschreven door Janneke Troost

Liturgische schikking 40dagentijd 18 maart

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Zondag 18 maart - Veertig-dagen tijd

De zonnebloem geeft zijn zaden voor nieuw leven.
De zaden worden uit de bloem gehaald en komen los van het leven.
Eenmaal in de grond gestopt, groeien ze uit de donkere aarde en richten zich, om te kunnen bloeien, naar het licht.
De mensfiguren rondom de zonnebloemen zijn een beeld van de kracht van Jezus'leven en sterven, velen worden gered.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Liturgische schikking 40dagentijd 11 maart

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

LB-2018-03-11-AZondag 11 maart - Veertig-dagen tijd

Zomaar voor jou

Soms kan een woord
een wonder doen
een goede gedachte
een mens genezen

Jezus geeft duizenden mensen te eten
Johannes 6:1-15
Verhaalthema: Eten in overvloed
Projectthema: MEER DAN GENOEG (De nieuwe schepping- leven in overvloed)
Inzoomen op het: MAND MET GROENTEN EN FRUIT

De mand ligt helemaal vol met heerlijke dingen waar we in mogen delen en van genieten. Die mand staat symbool voor al het goede dat God ons heeft gegeven in de schepping. En die goede wereld wil God terugbrengen. Dat zien we door wat Jezus doet en door wat Hij ons wil geven. In de nieuwe schepping geeft God meer dan genoeg God heeft de mens een goede wereld gegeven. Door het lijden en sterven van Jezus kan die goede wereld eens terugkomen. Als teken daarvan geeft Jezus duizenden mensen te eten. Zo is zijn Rijk: meer dan genoeg van al het goede. God geeft het zomaar, om Jezus' wil.

Liturgische schikking 40dagentijd 25 februari

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst


LB-2018-02-25-A

Zondag 25 februari - Veertig-dagen tijd

De bloemen staan voor Mozes en Elia de lelie voor Jezus ...
de weg is een teken van in beweging zijn .
Langs de weg zijn er allerlei dingen die moed geven.
De witte druifjes en crocussen verbeelden de moed .
God wil in het leven altijd moed geven ,juist als het moeilijk is .

Geef mij moed en kracht

Als het nacht is in mijn leven
Als het donker is en koud
Als het lijkt of er geen hoop is
als het lijkt of niemand van mij houdt
Vader wilt u mij dan troosten
Leg u armen om mij heen .

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Liturgische schikking 40dagentijd 18 februari

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

LB-2018-02-18-A

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Zondag 18 februari - Veertig-dagen tijd

Stil maar wacht maar alles wordt nieuw, de hemel en de aarde.
Stil maar wacht maar alles wordt nieuw, De hemel en de aarde.

Nu gaan de bloemen nog dood, Nu gaat de zon nog onder,
en geen mens kan zonder,water en zonder brood.

Daar is geen zon en geen maan, daar zal God ons verlichten.
Daar zullen alle gezichten, vol van Zijn heerlijkheid zijn.

Daar is geen dorst of verdriet, daar zal God ons omgeven.
Daar is gelukkig leven, En het eindigt niet!!

Uitleg bij symboliek: klimop staat voor trouw de blauwe druifjes staan voor het teken van hoop en nieuw leven.
De slak staat symbool voor het opruimen van de dode natuur.

Liturgische schikking 4de advent en kerst

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Zondag 24 december - Vierde advent

De genade van God openbaart zich in een Kind.
Midden in de winter komt een bloem tot bloei, stil en wit.
Herders herkennen hun Herder.
Engelen zingen, mensen stemmen in.
Ere zij God.

  

 Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Liturgische schikking Zondag voleinding 2017

Geschreven door Werkgroep liturgisch bloemschikken op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

Symbolische schikking Laatste zondag kerkelijk jaar 2017.

Twee witte rozen zijn een teken van liefde en tevens de vergankelijkheid van het leven. De groene klimop is een teken van trouw.

     LB-2017-11-26-A

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Speciaal kinderprogramma 5 april

Geschreven door Hester Wijnen op . Gepost in Taakgroep Jeugd

matthijs logoHoi jongens en meisjes,

Vandaag weer een nieuw kinderprogramma van Matthijs Vlaardingerbroek.

Deze zondag staan we op een kindvriendelijke manier stil bij het Bijbelverhaal waarin Jezus sterft. Naast een video van het Bijbelverhaal en diverse poppenacts worden er ook verschillende activiteiten aangeboden rondom dit Bijbelverhaal die jullie thuis kunnen doen. Je moet hierbij denken aan een mooie knutsel, een leuk proefje, een creatieve opdracht en een gebedsidee.Kijk maar snel op: https://creatiefkinderwerk.nl/
Veel plezier en voor jullie allemaal een goede thuiswerkweek toegewenst!

ps. Denken jullie aan de bingo die jullie vinden op de website? Misschien leuk voor de zondagmiddag.... Er is een kaart beschikbaar voor kinderen t/m groep 3 en één voor groep 4 t/m 8.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn of willen jullie iets delen? Neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Follow Me gaat digitaal!

Geschreven door Gijsbert Duijzer op . Gepost in Taakgroep Jeugd

follow me 2019 4 2Beste Tieners,

De afgelopen weken hebben jullie geen Follow Me meer gehad. We kunnen ons voorstellen dat het inmiddels best begint te vervelen om de hele dag thuis te zitten. Niet kunnen werken, niet naar school en geen feestjes. Vanaf komende dinsdag starten we daarom weer met Follow Me zodat je in ieder geval contact kunt hebben met de jongeren uit de kerk.

Zowel de leeftijd 12-14 als 14-16 start komende dinsdag om 20.00 uur.
Natuurlijk komen we niet echt bij elkaar, maar dat doen we via Zoom. Je kunt eenvoudig deelnemen via de volgende link: https://deloitte.zoom.us/j/810398411

Uiteraard zijn de bekende mentoren aanwezig waarmee jullie het gesprek kunnen voeren. We kijken ernaar uit om jullie weer te zien en horen!

Bingo!

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

kerkbingo aHallo jongens & meisjes,

Hoe is het met jullie? Gek om ineens niet naar school te gaan,niet te sporten, niet naar club of de kerk te gaan..

We hebben voor jullie vanaf nu ongeveer elke 2 weken een leuke activiteit die er hopelijk voor zorgt dat we in deze vreemde tijd toch ook met elkaar verbonden mogen zijn! We starten deze keer met een Bingo.kerkbingo b Zie de bingoplaten. Je mag deze bingo namaken met voorwerpen die je zelf hebt of knutselt. Bingokaart vol? Stuur dan een foto voor 13 april van jou bingo kaart naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Zet hierbij je naam of jullie namen en adres. Dan maken we over 2 weken bekend wie er hebben gewonnen.

De bingokaart met 9 vakjes is voor de kinderen t/m groep 3
De grotere bingokaart is voor de kinderen van groep 4 t/m groep 8.
Zet hem op!  Groetjes van alle jeugdleiding van de Maranathakerk

Onder de <leesmeer> kun je ze vinden op groter formaat vinden.

Speciaal kinderprogramma 29 maart

Geschreven door Hester Wijnen op . Gepost in Taakgroep Jeugd

matthijs logoHoi jongens en meisjes,

Ook voor deze zondag is er weer een kinderprogramma met Matthijs Vlaardingerbroek. We gaan op reis naar Pasen en dus beginnen we met het Bijbelverhaal waarin Judas Jezus verraadt, tien discipelen Jezus in de steek laten en Petrus Jezus ook nog een keer verloochent.

Wat gaan we vandaag allemaal doen?

De poppen zijn er weer. Matthijs heeft ene hele mooie goocheltruc voor jullie en als verrassing zal Matthijs jullie leren om de truc ook zelf te doen. Onder de video vind je nog veel meer activiteiten die jullie dit weekend kunnen doen.
Kijk snel op: https://creatiefkinderwerk.nl/henkieshow/1431-online-kinderprogramma-3-de-verloochening-van-petrus?fbclid=IwAR3wUaQmxnBWvpq1Ps9k38wDTj6J2PPds_f6T1rMg6fH74oYEOotGx8Ao-Q

Veel plezier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn of willen jullie iets delen? Neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oproep aan kinderen en jongeren...

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Lieve kids en jongeren van de Maranathakerk
Namens stichting De Vluchtheuvel willen we een oproepje aan jullie doen. De mensen in de Honskamp zijn op dit moment alleen maar op hun kamer, doordat activiteiten niet doorgaan en de warme maaltijd op hun eigen kamer gegeten moet worden in plaats van in het restaurant.

We zouden het mooi vinden als we hen een beetje kunnen bemoedigen en hebben jullie hulp daarbij nodig!

Helpen jullie mee? Maak een bemoediging in de vorm van een kaartje, tekening, kleurplaat, of iets lekkers en lever het in bij de speciale doos die in de hal staat waar je de Honskamp binnenkomt.
Een klein gebaar kan voor een ander iets groots betekenen!!

Groetjes Hester Wijnen, jeugdouderling

Speciaal kinderprogramma 22 maart

Geschreven door Hester Wijnen op . Gepost in Taakgroep Jeugd

matthijs logoHoi jongens en meisjes,

Hopelijk hebben jullie ondanks het feit dat we niet naar de kerk konden vorige week zondag ook genoten van de video´s van Matthijs Vlaardingerbroek. Ook voor deze week heeft hij weer een super leuk programma gemaakt. Deze zondag kijken we naar het Bijbelverhaal in Genesis 13, waarin Abram en Lot het land verdelen en uit elkaar gaan. Wel toepasselijk in deze coronacrisis: 'Leren delen met elkaar'.

Volgende week zondag gaan we op reis naar Pasen met het Bijbelverhaal van de verloochening van Petrus.

Wat kan je deze zondag verwachten? Een video van ongeveer twintig minuten met het Bijbelverhaal, de poppen en een truc. Daarnaast een leuke YouTube video over delen met wat vragen voor de kinderen, een proefje met chocola, een 'rommelige'opdracht, een leuk spel, een knutsel voor thuis, liedjes om mee te zingen en een creatief gebedsidee om samen als gezin met elkaar voor zorgen rondom de coronacrisis met elkaar te bidden. Dus kijk snel op: www.creatiefkinderwerk.nl. Neem maar eens een kijkje via de link: klik hier Veel plezier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn of willen jullie iets delen? Neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speciaal kinderprogramma

Geschreven door Hester Wijnen op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Hoi jongens en meisjes,

Omdat we aanstaande zondag vanwege het Coronavirus niet naar de kerk kunnen heeft Matthijs Vlaardingerbroek van Creatief Kinderwerk

een heel leuk online kinderprogramma geschreven dat we graag met jullie delen.

Neem maar eens een kijkje via de link: klik hier

Deze week is het thema; 'God roept Abram.' Veel kijkplezier!

matthijs logo

Vacature: Clubleiding Jongens en meisjesclub

Geschreven door Leiding Clubs op . Gepost in Taakgroep Jeugd

logo-Maranathakerklogo-pkn

 

 


Datum: 08-08-2019


Vacature:
Clubleiding jongens en meisjesclub

Beschrijving taakgroep, werkgroep of verband met een vacante positie:
Je geeft wekelijks of 2 wekelijks invulling aan de clubavond. Dit bestaat uit een klein gedeelte
geloofsoverdracht dmv een bijbelverhaal, dat in allerlei vormen aangeboden kan worden. Het
grootste gedeelte van de avond wordt ingevuld door een creatieve opdracht, die je zelf in kunt vullen.
Daarnaast is het belangrijk om oog te hebben voor ieder kind.

Beschrijving rol, taak, functie:
Je geeft wekelijks of 2 wekelijks invulling aan de clubavond. Dit bestaat uit een klein gedeelte
geloofsoverdracht d.m.v. een bijbelverhaal, dat in allerlei vormen aangeboden kan worden. En een
gedeelte van de avond wordt ingevuld door een creatieve opdracht, die je zelf in kunt vullen.
Daarnaast is het belangrijk om oog te hebben voor ieder kind.

Geschatte taakbelasting:
1 uur club / 2 weken

Vacature gaat in per: september 2019
Activiteitenperiode: September - maart muv vakanties
Vaste bijeenkomsten: Elke maandag of woensdagavond 18:45 - 19:45 uur

Wij zoeken iemand met de volgende interesses, achtergronden, vaardigheden, talenten:

 • Je hebt een hart voor kinderen
 • Je hebt een hart voor God
 • Je bent creatief
 • Je durft initiatief te nemen

In het kader van deze vacature bieden wij de volgende mogelijkheden voor ondersteuning / training en/ of ontwikkeling:
De opening en thema's worden aangereikt. Met daarbij tips voor activiteiten. Als clubleiding zijn we ondersteunend aan elkaar. Als taakgroep jeugd staan we altijd open voor verdere ondersteuning en het faciliteren van trainingen.

Contactpersonen vacature:

Naam: Mariëlle de Bruin ( club coördinator )
Telefoon: 06 10946253
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijzonderheden:
Lijkt het je leuk om club te geven maar loop je ergens tegenaan, schroom niet en neem gerust contact met ons op dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen beteken.

 

Vacature Leiding Kindernevendienst Bovenbouw

Geschreven door Taakgroep Jeugd op . Gepost in Taakgroep Jeugd

logo-Maranathakerklogo-pkn

 

 

 

 

Datum: 08-08-2018

Vacature: Leiding Kindernevendienst, Middenbouw en Bovenbouw, groep 7 en 8

Beschrijving taakgroep, werkgroep of verband met een vacante positie:
De Kindernevendienst heeft als taak de geloofsbeleving van de kinderen van de Maranatha Kerk te ontplooien en ondersteunen. Hiervoor wordt er tijdens de Zondagse kerkdienst een nevenprogramma aangeboden aan de kinderen van groep 3 t/m 8. In deze tijd worden Bijbelse verhalen verteld en allerlei vormen aangeboden om ons geloof te delen.

Leiding Bovenbouw:
Voor groep  7 en 8 (BB) zoeken we enthousiaste mensen (m/v) die graag de Bijbelse verhalen vertelt en het perspectief van deze leeftijdscategorie hierbij kan invullen.

Taken die bij de vacature horen:

 • Eens in de 3 a 4 weken een verhaal en uitwerking voorbereiden; (materiaal hiervoor wordt aangeleverd)
 • Via een rooster wordt je met 2 personen per zondag ingedeeld;
 • Deelnemen aan de vergaderingen die 1 x per 2 maanden worden gepland;
 • Deelnemen aan de (enkele) projecten die rondom de Kerkelijke Feestdagen worden uitgewerkt. ( Kinderkerstfeest, Paasproject of Pinksterproject, Overstapdienst)

Geschatte taakbelasting: halve dag per maand
*Activiteitenperiode: September – juli (tijdens zomervakanties geen knd)
*Vaste bijeenkomsten: Diensten en vergaderingen worden via een rooster bekend gemaakt.

Wij zoeken iemand met de volgende interesses, achtergronden, vaardigheden, talenten:

 • Een voorliefde voor kinderen
 • De kunst om een verhaal of gesprek zo te brengen dat kinderen hierdoor worden geboeid en/of hierop willen gaan reageren.
 • Een oprecht Christelijk Geloof en de bereidheid om je ervaringen hierin te delen met de kinderen.
 • Hij/Zij vindt het leuk om in het team van de KND mee te draaien en een actieve rol in te nemen.
 • Er aardigheid in hebben om creatieve ideeën te bedenken en uit te werken

In het kader van deze vacature bieden wij de volgende mogelijkheden voor ondersteuning / training en/ of ontwikkeling:

 • je maakt deel uit van een goed lopende en enthousiaste taakgroep
 • voor de praktische uitvoering kun je ondersteuning vragen van vele ervaren taakgroep leden.

Contactpersoon vacature:
Naam: Marjon Roelofsen /Alinda Mostert  ( coördinatoren Kindernevendienst)
Telefoon: 06-50442927 / 06-36096704
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacature: Steady (catechisatie) mentoren

Geschreven door Taakgroep Jeugd op . Gepost in Taakgroep Jeugd

logo-Maranathakerklogo-pkn

 

 

 

 

Datum: 08-08-2018

Vacature:

Steady (jeugdcatechesatie) zoekt voor het nieuwe seizoen enthousiaste mentoren

Beschrijving taakgroep, werkgroep of verband met een vacante positie:
De taakgroep Jeugd is o.a. verantwoordelijk voor de jeugdcatechese binnen onze gemeente. We werken volgens de methode genaamd Steady. Middelbare scholieren (vanaf de brugklas tot en met de 4e/5e klas) komen tweewekelijks bij elkaar (op maandag- of dinsdagavond) en ontdekken hoe God deel wil uitmaken van hun leven en wat dat voor hen betekent. Er is een inleidend bijbelmoment met zang (verzorgd door Jaap Hansum of Cock Kroon) en daarna volop ruimte en aandacht voor elkaar.

Beschrijving rol, taak, functie:
De taakgroep jeugd zoekt vijf enthousiaste mentoren om de tieners te begeleiden.
We starten de avond met een bijbelmoment en zang door Jaap Hansum of Cock Kroon. Aansluitend volgen we het door ons gezamenlijk gekozen thema uit het Steady-programma. Dit bevat onderdelen die we als gehele groep beleven, maar ook gaan we in deelgroepjes uiteen. Je trekt als mentor intensief op met dit groepje van vijf tot zeven tieners.

Geschatte taakbelasting:
2 Steady-avonden per maand (maandag)
3 x een mentoravond
1 ouderavond 
een uurtje voorbereiding per avond.

Vacature gaat in per:

September 2019

Activiteitenperiode:
september – april

Wij zoeken iemand met de volgende interesses, achtergronden, vaardigheden, talenten:
Heb jij affiniteit met jongeren en voel je je aangesproken om met deze tieners samen op pad te gaan, om ze te leren luisteren naar Gods woord, ze te durven laten spreken over hun geloof, jouw ervaringen met ze te delen en ze vast te houden op weg naar volwassenheid? Dan doen we graag een beroep op jou! Samen met de andere mentoren kan jij het verschil voor ze maken. Het zal ook jouw leven verrijken!

Contactpersoon vacature:
Naam: Gijsbert Duijzer (Rol: jeugd-ouderling)
Telefoon: 06-30036241
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Vacatures tbv het jeugdwerk

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

jeugdwerkHelp ons

Wij zijn dringend op zoek naar jeugdwerkers. Om het jeugdwerk ook komend seizoen weer in te kunnen vullen zijn wij op zoek naar enthousiaste gemeente leden die een bijdrage zouden willen leverop-zoek-naar-jouen aan dit mooie werk!

 

 

Concreet gaat het om de volgende vacatures:• steady mentoren
• steady coördinator
• leden voor de jeugddienstcommissie
• clubleiding
• kindernevendienst midden en bovenbouw

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met één van de jeugdouderlingen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info 17+ groep

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Op zondag 4 november hebben we goede eerste start met elkaar gemaakt!
Wij kijken terug op een waardevolle, open en “verkennende” eerste bijeenkomst. Ontmoeting en verwachtingen stonden centraal. We zien uit naar nog meer mooie bijeenkomsten:  wij hebben er zin in!
Met elkaar hebben we afgesproken dat we eens in de drie weken samenkomen op zondagavonden. We starten om 19.45 uur (inloop 19.30 uur) en sluiten af om uiterlijk 22.00 uur. Van 19.45 uur tot ongeveer 21.15 uur zijn we met elkaar aan het werk.  Kun je een keer niet, horen we dat graag (op tijd) vooraf via de app of mail!
Adres: Oude Arnhemseweg 6, Lunteren.
Iedere bijeenkomst werken we aan/ bespreken we een thema. Input voor de thema’s hebben jullie in groepjes aangedragen: super! Het thema koppelen we enerzijds aan de bijbel en ons geloof, anderzijds koppelen we het ook aan ons dagelijks leven. Wij vinden het fijn wanneer jullie lopende het jaar input blijven geven zodat we aansluiten bij jullie behoeften. Dit mag tijdens de bijeenkomsten of wanneer wenselijk via de mail/ app.  Onderstaande planning geeft richting, maar dit kan zeker aangepast worden. Jullie hebben alle ruimte om initiatief te nemen, ook op inhoud en bijvoorbeeld voorbereiding!

Zeilkamp foto's "Take a break"

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Zeilkamp 'Take a break' 2018

Op vrijdag 20 april 2018 stonden een enthousiaste groep tieners met een evenzo enthousiaste groep leiding klaar om samen er een weekend op uit te trekken. Giethoorn was de bestemming, waar we
verbleven op het kamphuis op een eiland midden in de Bovenwiede. We kijken terug op een geslaagd en zonnig weekend. Het thema Take a break stond centraal. We namen niet alleen letterlijk rust van onze dagelijkse dingen met deze break, maar ook door erover na te denken hoe we rust bij God vinden. Cock Kroon vatte het thema samen aan de hand van het Bijbelverhaal over de zussen Maria en Martha waarin hij aangaf dat de Heere Jezus het belangrijker vindt dat we naar Hem luisteren, dan dat we continu heen en weer rennen en ons druk maken.

Naast de inhoudelijke activiteiten was er volop tijd voor sport en spel. De avond begon met het schilderen van een vlag voor elk team en was er een spannende dropping op het water. Op zaterdagochtend waren de tieners op zoek naar een Mystery Guest en 's middags waren er diverse workshops van hand lettering, het bakken van tompouces tot een zeilclinic. Tussendoor stond er altijd wat te eten en te drinken klaar, dank je wel Boomgaard! De zaterdagavond sloten we af met een bonte avond en een kampvuur met muziek en een mooie vertelling door Jet. Zondag was het alweer tijd om te vertrekken. Na de dienst was er een letterspel en tegen 14.00 uur vertrokken we per boot naar de bus van Jaap Speelziek Opleidingen die ons weer veilig in Lunteren bracht, dank hiervoor!

Tieners, bedankt voor jullie gezelligheid tijdens dit kamp. Wie weet tot volgend jaar en we zien elkaar sowieso vast in en rond de Maranathakerk.

Alle sponsoren bedankt, ook degene die niet bij name zijn genoemd. Ook een dank gaat uit naar de leiding: Bram Veenema, Erjen Wijnen, Harry Doest, Henk Stomphorst, Jan Bos, Marcel Bos, Jojanneke
van Leeuwen, Mathijs van den Berg, Simone van den Top, Marloes Stomphorst, Reinald Ploeg, Heidi Malenstijn, Yvonne Budding, Jeanette Hendriksen, Jet Telgen en Lianne van Dijk.

Kindernevendienst begint weer!

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Jeugd

metagendablokZondag 27 augustus begint de kindernevendienst weer volgens het normale rooster.

Wie- waar:
Onderbouw: Kinderen uit groep 1,2 of 3 zijn van harte welkom in de kelder. Zij komen niet meer terug in de dienst. Voor de kinderen die vandaag voor de eerste keer naar de kindernevendienst gaan: We hopen je straks in de kelder te zien, jullie mogen deze eerste keer je vader of moeder meenemen.
Middenbouw: Kinderen uit groep 4, 5 of 6 worden verwacht in de vergaderzaaal achter de keuken.
Bovenbouw: Kinderen uit groep 7 of 8 is er Kindernevendienst voor het eerst in de nieuwe zaal!
De MB en BB komen onder het naspel van het lied na de preek weer terug in de dienst.
Het kindermoment is voor de BB

In het weekend van 3 september is het startkamp en zijn er veel kinderen mee op kamp er is dan alleen knd voor de OB.

Rock steady

Geschreven door Rock steady op . Gepost in Taakgroep Jeugd

2017-04-Rock-SteadyAfgelopen jaar, van september tot april hebben wij met een groep enthousiaste tieners het Rock steady programma gedraaid. Als u toevallig op één van die avonden langs de peuterruimte liep, kan het u niet ontgaan zijn dat de (soms gekke) spellen voor veel plezier, gelach en af en toe ook wat lawaai zorgden.

Maar naast spellen hadden we ook serieuze gesprekken, waarbij we in kleine groepjes uiteen gingen. We spraken dan over thema's uit de Bijbel, zoals David, God als vader, Hoop, maar ook over zelfvertrouwen. Na al dat drukke spelen en serieuze gesprekken sloten we altijd af met een glaasje limonade bij de koster, waarvoor bedankt!

We willen via deze weg de tieners nogmaals bedanken voor hun enthousiasme, eerlijkheid en aanwezigheid op de Rock steady- avonden.
Groetjes, Emiel, Peter, Koen, Jojanneke en Annemieke

Afsluiting Stay-Steady

Geschreven door Bram Veenema op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Op dinsdag 4 april hadden we de afsluiting van het Steadyseizoen met de Stay-steadygroep (catagese klas 4 & 5 voortgezet onderwijs).
Daarvoor hadden we een prachtig onderkomen gevonden aan de Bruinehorstweg in Ederveen. Omdat het weer heerlijk was konden we ook buiten genieten van de prachtige omgeving. Jeanette vertelde deze avond een mooi verhaal over vergeving.

Om het eten klaar te maken moesten we naar binnen. Daar kon op grote grillplaten het vlees gebakken worden en de bordjes verder gevuld met broodjes en salade.
Ondertussen konden we nog met pijl en boog schieten.

Zo rond de klok van negen vertrokken we weer huiswaarts. Met elkaar mochten we terugkijken op een mooi Steadyseizoen en een zeer geslaagde avond!

Geloven zoals je bent...

Geschreven door Caroliene vd Berg op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Omdat er meer kinderen zijn, die niet vanzelf groot worden en een diagnose als AD(H )D, Autisme of een andere hebben en soms niet, willen wij in onze gemeente hier aandacht voor vragen.

Begin van het seizoen hebben we Anneke Eveleens van Timotheus in ons midden gehad. Zij heeft ons eea verteld over kinderen met AD(H )D en Autisme en hun geloofsbeleving. Dit heeft ons nieuwe inzichten gebracht en ook handvatten, die wij eventueel in onze gemeente op kunnen pakken. We hebben vooral geleerd om met een andere bril op naar deze kinderen te kijken. Niet wat een druktemaker, wiebelkont, angsthaas, rotkind of wat voor negativiteit dan ook, maar wat maakt dat dit kind doet wat hij of zij doet. Om hierin verdere concrete stappen te nemen, hebben we u als ouders nodig en willen we u van harte uitnodigen om met ons in gesprek te gaan.
Ik weet dat de drempel heel hoog kan zijn, omdat je al zo vaak stuk bent gelopen op onbegrip of omdat je moe bent van het vechten voor je kind. Of omdat je denkt "in de kerk mag mijn kind toch wel gewoon zijn wie hij of zij is" en dat klopt, maar om deze kinderen de plek in de kerk te geven, die zij verdienen is een uitdaging. Die willen wij aangaan!
We hopen jullie te ontmoeten op de avond, die we binnenkort zullen organiseren. Of neem contact met één van ons op. We willen graag naar je luisteren en zoeken naar de juiste handreiking voor jullie kind. Aan de gemeente zou ik willen vragen om ook die andere bril op te zetten. En op die manier naar kinderen en hun ouders te kijken en uit het oordeel te blijven. God heeft een plan met ons allemaal. En ik weet zeker dat Hij voor deze speciale kinderen ook een speciaal plan heeft. Het is aan ons om deze kinderen de ruimte en de plek te geven, zodat ook hun gaven en talenten, net als bij alle andere kinderen tot hun recht komen. Zo helpen we elkaar te worden, wie God bedoelt heeft om te zijn. En dan zullen we ons verwonderen over de ander en over onszelf.

Beppie van den Top, Caroliene van den Berg en Marielle de Bruin namens alle leiding van de peuterdienst, knd en catechese.

2016-01-24-Gedicht

Terugblik op startkamp 2015

Geschreven door Sandra van Polen op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Een wo-wo-wonderlijk mooi startkamp!001

VRIJDAG
In de stromende regen verzamelde de kinderen zich in de kerk waar ze al stuiterend de komst van het bruidspaar Debbie en Christiaan...afwachten.
Aan de kinderen de eer om de versierde bogen op te houden en het bruidspaar luid zingend te verwelkomen. Toen het bruidspaar binnen was gingen we op weg naar Wekerom.

Na een ware survivalrit, bereikten we al glibberend en glijdend door dikke modderplassen De Eikenstek in Wekerom.
Na het welkomswoord van Henk Stomphorst werd de vlag gehesen. 'Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God' zongen de kinderen. We vertrouwden erop dat de Heer ons een prachtig kamp zou bezorgen en zo ging het.

Na afscheid genomen te hebben van de ouders mochten de spullen naar de slaapkamers. Even snel de bedden opmaken, wat regels bespreken én kennis maken met de kamergenootjes. Al snel was er veel te bepraten en werden we verrast door de 'toeter' die een activiteit aankondigde.

Presentje eerste paasdag

Geschreven door Leiding Kindernevendienst op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Op eerste paasdag kreeg ieder gezin na de dienst een presentje mee, gemaakt door de kinderen van de kindernevendienst!

2015-04-05-Paaspresentje

Terugblik op de follow-up middag

Geschreven door Jelina de Raad op . Gepost in Taakgroep Jeugd

" Hallo wij zijn Liza en Bente, wij zitten bij Maranthakerk op catechisatie en hebben één keer in de zoveel tijd een follow up middag! Dat is altijd heel gezellig! De afgelopen keer ging het over liefde. Eerst deden we wat leuke spelletjes, en we hadden allemaal wat lekkers gekocht/gemaakt en gingen we met ze alle opeten. Het was echt super leuk! We willen ook graag alle leiding bedanken. We hopen jullie het volgende seizoen allemaal te zien!

Groetjes, Liza en Bente"

 

Ongeveer 4 keer in het jaar wordt voor de tieners van catechisatie 12 t/m 15 een Follow Up middag georganiseerd. Gezellige middagen, waarin een combinatie van plezier met elkaar en verdieping in een thema centraal staat. Naast spelletjes, overdenkingen, creatieve opdrachten en films, wordt er elke keer met elkaar gegeten. Thema's die dit jaar langskwamen zijn; #leukgenoeg, een feestelijk kerstdiner, spelletjesmiddag en het thema Liefde enzo... Op 22 maart vindt de laatste middag voor de tieners plaats, een afsluiting van het seizoen, waarbij we terugblikken, vooruitkijken en uiteraard genieten van heerlijke eten!

JIM (Jongeren in Maranathakerk)

Geschreven door Marco Budding op . Gepost in Taakgroep Jeugd

logo-JIMJIM! Jongeren In de Maranathakerk een platform voor en door jongeren in onze gemeente.

Met allerlei leuke, sportieve en verrassende activiteiten voor de 12+ jeugd in onze gemeente hebben wij als doelstelling om elkaar te ontmoeten in een gezellige, ontspannen sfeer. We streven ernaar om 2-3 keer per jaar iets organiseren. Een greep uit eerdere activiteiten:

 • Zwemmen
 • Bowlen
 • Workshop Grafitti
 • Schaatsen

We zien je graag tijdens één van onze activiteiten!

Groeten,
Marco Budding Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wessel Stomphorst
Gitta Stomphorst
Niels Zandsteeg

Je kunt ons ook vinden op facebook: https://www.facebook.com/groups/537754536246364/

Jeugddiensten

Geschreven door Jouke Otse op . Gepost in Taakgroep Jeugd

We willen door deze dienst jongeren uitnodigen om samen met andere jongeren onze 3-enig God te loven en te prijzen. Hem te leren kennen, liefhebben, vertrouwen en volgen.

Iedere zondag wordt er in de kerk een eredienst gehouden. De inhoudelijke voorbereiding berust meestal bij de predikant. Er zijn echter ook diensten waarbij de voorbereiding en organisatie voor een groot deel, of geheel, door een groep gemeenteleden wordt verzorgd.
Vaak gaat het dan om diensten met een bijzonder karakter, zoals een startdienst, een themadienst, een ontmoetingsdienst of in dit geval om een JEUGDDIENST
Veel van deze diensten vinden plaats in samenwerking met de predikant of gastspreker.
Door samen een dienst voor te bereiden komt er veel creativiteit naar boven. Iedereen heeft bepaalde talenten en ideeën die de eredienst op verschillende manieren een plek kunnen krijgen. Het inhoudelijke gesprek kan de uitwerking van het thema verdiepen en de keuze van de teksten en liederen verrijken.

De opzet van de jeugddienst kent als basis een standaardliturgie. Vanuit deze liturgie, wordt een hedendaags thema bedacht (met ook een link naar de Bijbel). Bij de uitwerking van het thema kan gebruik worden gemaakt van:
• inbreng van jongeren (van groot belang !)
• zingen van liederen (bijvoorbeeld uit de opwekkingsbundel)
• gedichten en/of gebeden
• uitvoeren van toneelstukjes
• beamer presentaties
De jeugddienst wordt in beginsel muzikaal begeleid door een (praise)band.

Ter voorbereiding op de jeugddiensten komt de commissie minimaal 6 maal per kerkelijk jaar bijeen. De jeugddiensten worden om beurten gehouden in de betreffende kerken. Een uitzondering hierop betreffen de Juni en de September diensten. Deze zullen achter elkaar het ene jaar door de ene kerk en het andere jaar door de andere kerk georganiseerd worden (ten einde te komen tot een betere roulatie van diensten).

KND Paasproject 5 april 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 5 april: Matteüs 27:45-56 en 62-66 Projectthema: Heb je nog hoop voor Mij?

Er gebeuren wonderlijke dingen als Jezus zijn geest in handen van zijn Vader geeft: het voorhangsel scheurt, graven van gestorven gelovigen gaan open, de centurio erkent dat Jezus Gods Zoon is. Toch wordt Jezus gewoon in een graf gelegd en wordt een steen daarvoor gerold. Zijn leerlingen verzorgen Hem als dode en gaan naar huis. Ze nemen afscheid van Jezus, die niet meer leeft. De komende dagen blijkt dat Jezus’ woorden over zijn opstanding hun geen hoop bieden. Durven wij te geloven dat de dood niet sterker is dan onze Heer? Dat God in het lijden van Jezus heeft afgerekend met iedere boze macht. Dat zijn Koninkrijk nu zeker is, ook al zien we daar nog slechts tekenen van?

KND Paasproject 29 maart 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 29 maart: Matteüs 27:33-44 Projectthema: Hoe kijk je naar Mij?

Zelfs aan het kruis laten mensen Jezus niet met rust. Met hun spottende opmerkingen verzwaren ze zijn lijden. Voorbijgangers, hogepriesters, schriftgeleerden en de misdadigers naast Jezus dagen Hem uit zijn goddelijke macht te laten zien. Ze willen het wonder zien dat Hij zichzelf redt. Jezus zwijgt. Hij weet dat Hij deze lijdensweg moet gaan; zo brengt Hij Gods Koninkrijk op aarde voor ieder die in Hem gelooft. Hoe kijken wij naar Jezus? We zullen Hem niet haten zoals de priesters doen, en Hem uitdagen. Misschien hebben we medelijden met Hem? Dat is goed en hartelijk, maar Jezus is meer dan een slachtoffer van harteloze, onrechtvaardige wereld. Hij is Gods Zoon met een heilige opdracht. Als we geloven in zijn Koninkrijk van vrede en recht herkennen we in Hem God zelf die trouw is voor altijd, onze Verlosser.

KND Paasproject 22 maart 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 22 maart: Matteüs 27:11-14 en 19-26 -  Projectthema: Kies je voor Mij?

Pilatus weet dat Jezus onschuldig is. Hij kan Hem niet veroordelen met het Romeinse recht. Jezus is geen verzetsstrijder, maar wil de Joden voorgaan in hun geloven in de HEER. Zo is Hij Koning van de Joden. Pilatus houdt niet aan wat recht is vast, omdat de menigte schreeuwt en omdat hij zijn eigen positie als prefect niet in gevaar wil brengen. Hij redt zich door niet voor Jezus te kiezen en het oordeel aan de priesters en de opgehitste menigte te laten. Hij wast voor dit onrecht zijn handen in onschuld. Pilatus haat Jezus niet, heeft zelfs sympathie voor Hem (Jezus is een rechtvaardige, zoals zijn vrouw hem laat weten), maar weigert daaruit de gevolgen te aanvaarden. Regelmatig wordt van ons gevraagd voor Jezus te kiezen tegen de meerderheid in. Durven we dat, ook als we daardoor misschien zelf risico’s lopen? Durven we ons zijn volgelingen te noemen?

KND Paasproject 15 maart 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 15 maart: Matteüs 26:57-68 Projectthema: Wat zeg je over Mij?

Het uitgangspunt voor het Sanhedrin, de raad van Joodse geestelijk leiders, is eenvoudig: Jezus moet voor het Paasfeest tot zwijgen worden gebracht. Daarvoor zijn alle middelen toegestaan. Je had mogen verwachten dat de priesters en schriftgeleerden de woorden en daden van Jezus serieus namen, dat ze die naast de Schriften legden. Jezus zwartmaken lukt hen echter niet, zodat alleen overblijft dat Jezus zichzelf de Messias, Gods Zoon, noemt. En zo wordt Jezus veroordeeld op de kern van wat Hij verkondigt. Die kun je aannemen en Hem je Verlosser noemen; je kunt die ook afwijzen; dan is Hij een godslasteraar. Een tussenweg is er niet. De vraag aan ons is hoe wij naar Jezus luisteren en wat wij daarna over Hem zeggen. Geloven we wat de Bijbel over Hem zegt? Eren we Hem in onze woorden en daden als christenen? Of zetten we Hem in een kwaad daglicht door wat we zeggen en doen?

KND Paasproject 8 maart 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 8 maart: Matteüs 26:1-16 - Projectthema: Wat geef je Mij?

Simon bedankt Jezus met een maaltijd voor de genezing van huidvraat. Een goed gebaar. Ook een vrouw toont haar dankbaarheid aan Jezus. Zeer kostbare olie giet ze uit over zijn hoofd. De leerlingen vinden dat verspilling; het vele geld had beter aan de armen kunnen worden besteed. Jezus is het daarmee niet eens. Hij kijkt niet naar de grootte van het geschenk, maar naar de bedoeling. De vrouw heeft zich in Christus ingeleefd; Hij is alles voor haar. Als je weet dat je verlost bent door Christus, wat geef je Hem dan? Je geeft jezelf, jouw onvoorwaardelijke liefde, of je nu rijk bent of arm, gezond of ziek, oud of jong.. Als jij uit dankbaarheid voor zijn liefde jezelf geeft, wordt ieder geschenk voor Christus, duur of goedkoop, kostbaar in Gods ogen.

KND Paasproject 1 maart 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 03 01 KNDZondag 1 maart: Matteüs 21:12-17  - Projectthema: Hoe kom je naar Mij?

Jezus gaat na zijn intocht in Jeruzalem naar de tempel. Daar geeft Hij antwoord op de vraag die de menigte stelt: ‘Wie is die man?’. Allereerst jaagt Jezus de handelaars uit Gods huis vandaan. Dat je daar offerdieren kunt kopen en geld kunt wisselen bewijst dat mensen God (uit gemakzucht) hebben ingepast in hun manier van leven. De verwondering dat God tussen mensen wil wonen en tot hen wil spreken is er niet. De HEER wordt niet als de Heilige aanbeden. Daarna geneest Jezus lammen en blinden en wordt Hij door kinderen toegezongen. Daarin zien we Gods doel: Hij brengt bevrijding en verlossing en mensen danken Hem daarvoor. Hoe komen wij naar Christus? Hij is niet zomaar een vriend, niet een willekeurige medemens. Christus is de Messias, God zelf die ons verlossing brengt. Benaderen wij Hem met gepaste eerbied, respect voor het wezenlijke verschil tussen God en een mens? En laten we dat in zijn huis ook zien? Dat vergroot niet de afstand tot Hem, maar maakt de verwondering dat God ons in Christus zo nabij is wel groter.

KND Paasproject 23 februari 2020

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2020 02 23 KNDZondag 23 februari: Matteüs 21:1-11- Projectthema: Waarom juich je voor Mij?

Jezus is door zijn woorden en de wonderen die zijn woorden namens God onderstrepen populair onder het volk. Op het eerste gehoor biedt Hij hoop. Hij zegt zelf Gods volk voor te willen gaan naar de vrijheid. Hij maakt zich bekend als Verlosser. Wanneer je even langer luistert ontdek je dat het Koninkrijk van God niet van deze aarde is. Het is groter dan één land, het is het herstel van Gods goede schepping. Het is ook niet gebaseerd op macht, maar op nederig leven voor God. Begrijpen de omstanders dat ze niet juichen voor een held, zoals er velen zijn, die hun voor even aards geluk brengt? Maar dat ze eer bewijzen aan de Zoon van David die komt in de naam van de HEER om hen voor eeuwig te verlossen? Als je Jezus echt kent, kun je niet dan roepen ‘hosanna’ en een week later ‘kruisig Hem’. Helden komen en gaan, maar God is vandaag en altijd dezelfde.

KND Paasproject 2020 uitleg

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

Projectvoorbeeld Paasproject 2020

Ook dit jaar volgen we Jezus weer op weg naar Jeruzalem. Daar ging Hij, naar eigen zeggen, heen om te lijden en te sterven. Hij zal in handen komen van zijn vijanden en door hen ter dood gebracht worden. Maar ook: Jezus zal het lijden volbrengen dat moet gebeuren. Achter heel de lijdensgeschiedenis zit een goddelijk plan. God de Vader wil in Christus de wereld met zichzelf verzoenen (2 Korintiërs 5:19) om die een nieuwe schepping te laten zijn. Het geloven in Gods plan bij wat je ziet gebeuren met Jezus is belangrijk. Je moet Christus steeds beter leren kennen vanuit de Schriften en zijn eigen woorden. Zo kun je ook met Hem leven. De band tussen vrienden en levenspartners wordt steeds dieper, doordat ze de goede en slechte kanten van de ander ontdekken. Zo begrijpen ze elkaar beter en kunnen elkaar tot vreugde en steun zijn.

 We lezen in Gods Woord dat mensen Jezus verkeerd beoordelen en Hem daardoor veel pijn doen. Zijn vijanden zien in Hem een gevaar voor het goede. Anderen die in Hem willen geloven als Verlosser (met vallen en opstaan) bewijzen Hem eer en geven Hem moed. Door wat we lezen, leren ook wij Christus kennen en wordt aan ons de vraag gesteld: Ken je Mij? Om vandaag met Christus te leven is het nodig dat we weten wie Hij werkelijk is. We vertrouwen immers als christenen ons leven aan Hem toe. Wij leven niet meer voor onszelf, maar Christus leeft in ons. Ons diepste verlangen is dat wij dienaren zullen zijn van het Koninkrijk van God, dat Gods liefde ook door ons hoorbaar, zichtbaar en tastbaar zal worden. Dat we met dat doel iedere dag zullen leren en werken, met elkaar samen zullen leven en mens te zijn zoals onze Verlosser het wil.

De projectverbeelding bestaat uit een houten paneel in de vorm van een huis met in het midden een uitsparing in de vorm van een kruis. Het gekozen materiaal; hout, spijkers en draad zijn allemaal verwijzingen naar het fysieke beeld van het verlossingswerk van Christus. De draden zijn als de ‘rode draad’ van het plan van God dat door de geschiedenis heen gaat en die ook voor ons de rode draad is om kinderen de verhalen in woord en beeld te brengen. De vele spijkertjes staan tevens symbool voor de mensen met wie Jezus verbonden wil zijn.

KND project 29 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 UitlegKNDproject 2019 God belooft de Vredekoning - Zondag 29 december God vraagt vertrouwen Lucas 2:33-40

Als Jozef en Maria na ongeveer 40 dagen Jezus in de tempel brengen -zoals de wet van Mozes voorschrijft- is Simeon daar ook, precies op hetzelfde moment. Simeon herkent in Jezus de Verlosser die Micha belooft heeft en waarop hij vol vertrouwen heeft gewacht. In zijn leven heeft Simeon geprobeerd te doen wat Micha zei: nederig de weg van God gaan, door rechtvaardig en vroom te leven. Datzelfde geldt voor de oude Hanna. Ook zij ziet, vol vertrouwen op God, uit naar de bevrijding van Jeruzalem. Beiden herkennen in Jezus de verwachtte Messias die God door zijn profeten heen heeft beloofd.

Als je goed kijkt wat God belooft, kom je niet te laat. Dan zorgt God dat je er op het goede moment bent en dat je begrijpt wat je ziet. Dat geldt ook voor ons: als we dichtbij God leven, herkennen we wat Hij ons geeft. Dan kunnen we blij en dankbaar leven, nu en in het Rijk van Koning Jezus. In deze wereld en in de wereld die komt.

KND Kerst 25 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 UitlegKerstproject 2019 God belooft de Vredekoning - Woensdag 25 december (Kerst) God belooft de Verlosser Micha 5:1-4 en Lucas 2:1-7

Micha heeft het ontrouwe Juda opgeroepen om God trouw te zijn en op Hem te blijven hopen. Micha verkondigt hoop als hij vertelt over Gods plan: God wil vrede en verlossing brengen voor zijn schepping. Door de komst van de Vredekoning zal alle schuld worden vergeven. God geeft de Koning, die zijn volk verzorgt. Die als het nodig is voor hen opkomt. God geeft een geduldige Leraar die uitlegt en voordoet wat leven in vrede is.

Het vijfde symbool (met Kerst) is de kroon. De kroon is vanaf het begin als kozijn onderaan het venster zichtbaar geweest als teken van de Koning die door Micha voorspeld wordt. Echter, het kozijn was leeg en donker. Met Kerst zal de kroon zich met kleur vullen. De tussenruimte tussen de steentjes wordt wit gevoegd. Als teken van Gods licht, dat de Koning uitstraalt.

KND Adventsproject 22 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 Uitleg

Kerstproject 2019 God belooft de Vredekoning - Zondag 22 december God belooft vergeving Micha 7: 1-7 en 18-20

Net als in de tijd van Micha gaat het niet goed in de wereld, er is veel onrecht. Toch wil God niets liever dan vrede geven. Daarom gaf God de Vredekoning. Om toen en nu alle schade van ons falen te herstellen. Micha roept het volk op om de HEER lief te hebben, dan zal de straf veranderen in zegen. En ook nu is dat nog zo. Wanneer we de Heer liefhebben zal de ketting waarmee wij aan de zonde verbonden zitten verbroken worden. Dan zijn we vrij en komt er een nieuw leven voor ons.

Het vierde symbool is een schakelketting waarvan de laatste schakel opengeknipt is. De Vredekoning bevrijdt ons van de last van de zonde

KND Adventsproject 15 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 UitlegKerstproject 2019 God belooft de Vredekoning - Zondag 15 december God vraagt gehoorzaamheid Micha 6:1-8

God is rechtvaardig en belooft vrede. Maar deze belofte vraagt wel om een antwoord: gelovig leven. Micha zegt: “Je kunt God niet gunstig stemmen met grote offers. We leven van genade.” We krijgen Jezus, de Vredekoning als onverdiend geschenk. God eist als antwoord daarop geen geweldige offers, maar liefde en trouw. Om dat te kunnen geven moeten we kritisch naar onszelf kijken. Houden wij net zoveel van God als Hij van ons? Doen we elke dag wat goed is, in alle grote en kleine dingen?

De plaat met het derde symbool is een handspiegel. Zoals we in de spiegel kijken naar onszelf, ons uiterlijk, zo vraagt God ons naar ons innerlijk te kijken. Hij vraagt ons iedere dag zijn weg te gaan, te leven tot zijn eer, om trouw te gehoorzamen. Dan groeit de vrede en het geluk die God door Jezus brengt, en dan zien mensen door ons heen de Koning van de vrede.

KND Adventsproject 8 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 UitlegKerstproject 2019 God belooft de Vredekoning - Zondag 8 december God belooft rechtvaardigheid Micha 2:6-13

God is zijn volk trouw. Hij laat zijn volk nooit vallen. Daarvan zijn de Judeërs overtuigd. Micha vertelt dat Gods liefde niet vanzelfsprekend is. God wil inderdaad het goede, maar dan wel voor iedereen. God wil vrede en verlossing voor alle mensen. Dat is eerlijk en rechtvaardig. De HEER is niet een lieve God die alles maar laat gebeuren, Hij doet wat nodig is voor de vrede en komt op voor de slachtoffers. Luister naar Hem, dan zullen ook jullie vrede kennen. Dat belooft de HEER.

Het symbool voor rechtvaardigheid is de weegschaal. De weegschaal is een van de tekens die Vrouwe Justitia in de hand houdt. God zal rechtspreken om op te komen voor zijn kinderen.

KND Adventsproject 1 december 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 UitlegKerstproject 2019 God belooft de Vredekoning - Zondag 1 december God belooft vrede Micha 4:1-8 

Micha mag een hoopvolle belofte van God brengen aan het volk Israël op een moment dat vrede ver weg lijkt. Ondanks de teleurstelling over Juda’s zonde laat God Israël niet vallen. Hij wil vrede en verlossing brengen voor zijn schepping. We mogen uitkijken naar Jezus Christus die vrede zal brengen op aarde. Hij wil de wereld weer wil maken zoals God die ooit bedoelt heeft.

Het eerste symbool, de duif als teken van vrede. Rond de duif komen stralen van licht naar de rand van de cirkel, als teken dat God Zijn vrede zal sturen.

Uitleg KND Adventsproject 2019

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

2019 12 01 Uitleg
Kerstproject 2019 God belooft de Vredekoning

Het kerstproject staat in het teken van vrede. De hemelse vrede die God geeft. In het Bijbelboek Micha lezen we hoe de profeet Micha werkt in Juda. Hij mag in een tijd van bedreigingen aan het volk vertellen over wat er komen gaat, vanuit Gods perspectief. Micha belooft dat God zal ingrijpen en vrede zal brengen. Micha geeft het volk Israël en ons een bijzonder vergezicht. God heeft een plan: de Koning die in vrede zal regeren, komt.

Het kerstproject herinnert ons niet alleen aan Jezus’ komst op aarde, maar laat ons ook vooruitkijken naar de tijd dat Hij als Koning zal terugkomen en zal regeren over heel de aarde. Wij mogen in het project Gods beloften zien en ervaren hoe het zou kunnen zijn. Leven met het oog gericht op de toekomst, trouw aan Gods geboden en leven vanuit echte liefde voor de Heer.

Op zoek naar Lego voor Kindernevendienst

Geschreven door Leiding KND op . Gepost in Kindernevendienst

Voor de kindernevendienst zijn wij op zoek naar lego,
mocht u iets hebben staan en dit wel kwijt willen voor dit goede doel
dan komen wij het graag bij u ophalen.

LEGO-PNG-Download-Image

Als u een mailtje stuurt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. spreken we een ophaalmoment met u af!

Namens de kinderen alvast hartelijk dank.

KND Paasproject 21 april

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

VHM-PasenKlik op de afbeelding voor de presentatie van het project

21 april: Lucas 24:1-10
Projectthema: Pasen: een nieuwe start

Jezus heeft gekozen, gehoorzaam tot de dood. Nu beloont zijn hemelse Vader Hem. Hij mag leven. Het is niet afgelopen, het begint pas. Jezus mag regeren over hemel en aarde namens God. Het eerste teken daarvan is dat een engel zijn graf opent en dat Jezus levend daaruit mag gaan. Pasen is voor Jezus een nieuwe start. Daarna laat Jezus zich zien aan de vrouwen die op weg zijn om zijn lichaam te verzorgen. Kijk maar, Ik leef. En Jezus legt uit dat Gods beloning ook alles verandert voor wie in Hem geloven, die proberen Hem te volgen. Zij mogen ook leven voor altijd. Verlost mogen ze verder gaan. Ze mogen Thuis komen bij God, voor altijd zijn kinderen zijn. Dankzij Jezus komt Gods bedoeling met de mensen uit: ze zijn door Hem geschapen, worden door Hem verlost en mogen leven tot zijn eer. Wij krijgen wat Jezus verdiende.
God heeft gekozen, God heeft ons gered... Kies jij nu voor Hem?

projectlied van deze zondag...