Terugblik op zeilkamp 2019

Geschreven door Leiding Zeilkamp op . Gepost in Taakgroep Jeugd

zeilkamp 2019Zeilkamp ‘who is your influencer’ 2019

Op vrijdag 24 maart was het op het kerkplein een drukte van jewelste. Ook dit jaar gingen wij op kamp, Rogine van Ede bedankt voor je hulp bij de flyer en aanmelding. Samen met 26 tieners zijn wij die avond met chauffeurs Arie en Mariëlle afgereisd naar Giethoorn (Jaap Speelziek Rijopleidingen bedankt voor het kosteloos beschikbaar stellen van de bus). We verbleven in het Kraggehuis op een eiland midden in de Bovenwiede bij Giethoorn.

We kijken terug op een prachtig weekend met heerlijk weer, een gezellige sfeer en bovenal een leuke groep enthousiaste tieners. Met dit berichtje willen we jullie graag een korte samenvatting geven van dit geslaagde kamp! Het kamp was opgezet rondom het thema ‘Who is your influencer. Samen met de tieners hebben we stilgestaan bij wie invloed heeft op ons leven en door wie we ons laten beïnvloeden. Dit zijn enerzijds natuurlijk ouders en mensen in je directe omgeving maar misschien ook wel Rapper Boef of anderen. Gaandeweg het weekend hebben we natuurlijk ook gekeken wie onze influencer is in ons kerkelijk leven. Hier hebben we op zaterdag middag zelfs een vlog over gemaakt in de groepjes. Op zondag hebben we het thema afgesloten met een thema dienst welke werd geleid door Gijsbert waarin de vlogs de inspiratie waren voor de dienst en afgesloten met gebedspunten uit de groep zelf.

Naast de inhoudelijke activiteiten hebben we veel leuke spellen gedaan. Vrijdagavond startten we met vlogs van de leiding zelf. Mooi om ze zien hoe open en kwetsbaar een ieder zich opstelde en hoe vertrouwelijk de tieners hier mee omgingen! Daarna hebben we een leuk vlaggenspel op het water gedaan. Op zaterdag hebben we het spel Crazy 51 gedaan in het dorp Giethoorn zelf. En de titel zegt misschien al genoeg. De 51 opdrachten welke uitgevoerd moesten worden waren crazy! Alle bewijzen moesten worden geleverd als foto naar een appnummer en dit leverde natuurlijk leuke plaatsjes op! Het ging van een polonaise door Giethoorn naar een menselijk piramide of op de foto met 5 Chinese bezoekers. S middags konden de tieners kiezen uit diverse workshops. Reinald had een aantal waterspelen voorbereidt. Een andere groep is samen met Julia aan de slag gegaan met beauty. Weer anderen hebben heerlijke bonbons versierd met Jet en Jojanneke. Tussendoor stond er altijd lekker en gezond eten voor ons klaar, we willen de Boomgaard bedanken voor hun sponsoring. De zaterdag werd afgesloten met een knallende bonte avond met leuke spellen en een act van de leiding. En natuurlijk een warm, knetterend kampvuur met leuke liedjes gespeeld door Jarda bij het kampvuur! De zondag stond in het teken van opruimen. Spullen inpakken en kamers opruimen. Zowel leiding als tieners hebben goed hun best gedaan om het kamphuis netjes achter te laten. Na de kampdienst hebben we nog een eindspel gehad: levend Stratego. Rond 13.30 uur hebben we allemaal genoten van ons welverdiende boterham waarnaar de beheerder van het huis ons heeft weggebracht in een grote boot naar de bus. Daar stonden Arie de Bruin en Cor Scherrenburg namens Jaap Speelziek Opleidingen ons op te wachten met de bus, hij heeft ons veilig weer naar Lunteren gebracht! De achtergebleven leiding is veilig thuis gekomen.

Tieners, wij willen jullie bedanken voor het geweldige kamp! We hopen dat jullie volgend jaar weer gezellig meegaan en zien jullie tussendoor graag weer terug in de kerk. Daarnaast willen wij graag de sponsoren bedanken, ook degene die nog niet zijn genoemd. Tot slot wil ik de leiding bedanken: Jarda Bouw, William van Vlastuin, Alex en Julia van den Brink, Jet Telgen, Gijsbert Duijzer, Jorrit Vlot, Reinald Ploeg, Wijnand van Manen, Harry Doest, Jan Bos, Anky Hendriksen, Jojanneke van Leeuwen, Marcel Bos, Matthijs van den Berg en Linda van de Fliert. Hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!