KND Paasproject 31 maart

Geschreven door Kindernevendienst leiding op . Gepost in Kindernevendienst

VHM-PasenKlik op de afbeelding voor de presentatie van het project

31 maart: Lucas 23:1-25
Projectthema: Niet kiezen is ook kiezen

Pilatus ondervraagt Jezus en stelt vast dat Hij geen gevaar is voor de keizer en het Romeinse rijk: onschuldig. Omdat de hogepriesters aandringen stuurt hij Jezus naar Herodes. Hij verhoort Jezus en laat Hem bespotten, maar veroordeelt Hem niet. Pilatus spreekt daarna geen recht, maar hoopt dat de aanwezigen kiezen voor de vrijlating van Jezus in plaats van Barabbas, een beruchte moordenaar. Nadat hij Jezus heeft laten geselen blijft de menigte zijn dood eisen. Zelf kiest Pilatus daar niet voor, maar hij geeft Jezus aan hen over. Dat kiezen voor zijn eigen gemak is ook een keuze, omdat het vervolg duidelijk is: Jezus wordt gedood.
God vraagt ons Jezus te volgen, voor Hem te kiezen. Doen we dat niet, dan komen we niet dichter bij God. Het gevolg is dat we dan tegen Hem kiezen en doen wat onszelf het beste uitkomt. Gelukkig is Jezus anders. Hij kiest voor ons, ook al geeft Hem dat op de korte termijn veel ellende. Want Hij blijft trouw aan het doel: Gods plan om ons te redden moet hoe dan ook doorgaan.

prjectlied van deze zondag...

Projectlied: Op de wijs van :"Hij kwam bij ons, heel gewoon": lied 118 Evangelische Liedbundel (= lied 181 Hemelhoog en lied 268 Opwekking).

Pilatus kijkt Jezus aan,
'die Man heeft echt niets fout gedaan'.
Toch kiest hij niet voor de Heer,
zijn handen zwaaien, vol verweer.

refrein:
Wil jij op weg, met Jezus mee?
Hij maakt voor ons een zware reis.
En onderweg geeft zijn Vader het bewijs:
de Vader, die ons kiest en redt.