Update uit Anjar-Libanon

Geschreven door Werkgroep Libanon op . Gepost in Taakgroep Libanon

Logo handen vlaggen2

Nieuws uit Anjar-Libanon

In de afgelopen zomerperiode hebben we als gemeente een mooi bedrag ad EUR 7500,00 mogen overmaken naar onze zustergemeente in Libanon. Dominee Hagop wil ons daar als gemeente voor bedanken ook namens alle kinderen en de rest van de gemeente. Onderstaand bericht ontvingen we recent van Dominee Hagop. Hij spreekt hierin over een filmpje, deze hopen we op de zondag van de collecte 15-09 (gedeeltelijk) te kunnen laten zien.

Anjar september 2019Dear member of the Maranatha church, how are you? I hope summer is going on well. Please find attached a video from our boarding department as a token of appreciation to our sister church in Maranathakerk and the Lebanese committee for partnering with us in the change we make in the lives of the boarding school children. The first part of the video you will see our boarding girls who are listing the topics they concentrated on during this year to be the change they want to see in the world.

Even though it is almost 2 years that I didn't come to meet the Lebanese committee in person and praise the Lord with you at church, we pray about you often and remember you...special hugs to the committee members and words of greetings to the church members. We have many prayer requests...I am sending only three to pray about at church and in your homes.
- An 8 year-old boy joined our boarding family last year who was suffering from malnutrition. We received him and took care of him physically, medically and educationally. In a matter of three months, he got better with proper nourishment. Now that the academic year is over, he went back to his parents in Beirut for summer vacation. His father is drunk and his mother has a severe psychiatric issue...we are worried. Kindly pray for God's providence.
- 2 beautiful sisters (9 & 13 years old) joined our boarding family in 2016-2017 academic year. They don't know where their father is. Their mother has relationships with other men. No one comes to visit them on parent's Sunday. The boarding is actually their home providing them with everything they need. Please pray for their safety during these vacation days.
- 'The wonder of time' project is the reconstruction of the clock tower in Anjar by the initiative of our church to honor the missionaries that helped people of Anjar when they arrived to Anjar from Mossadegh during time of war, famine and diseases. We are now fundraising for the construction of the tower and the clock. We hope it will be an invitation to be thankful for all the help Anjar people received, a challenge to help others, a place of christian fellowship and social gathering.

Thank you for remembering us in your prayers. I hope to see you all soon. Best regards,Hagop Akbasharian

Nieuws uit Anjar-Libanon

Geschreven door Werkgroep Libanon op . Gepost in Taakgroep Libanon

Logo handen vlaggen2Vanuit de Libanon Taakgroep hebben we geregeld contact met dominee Hagop Akbasharian, zo ook aan het einde van 2018 met een terugblik en een vooruitzicht naar 2019. Ten eerste zegt hij namens de gemeente (de kerk en de school) en dat zij erg blij zijn en zich gezegend voelen met een zustergemeente als de Maranathakerk. Zij zijn dankbaar dat God werkt door de opgebouwde relatie en dat deze vriendschap stap voor stap groeit. Het ontvangen van de tienergroep onder leiding van Marcel en Judith was een super beleving. En zij hopen dat we de uitwisseling van ideeën, gebed en geloof kunnen voortzetten door verschillende groepen in de kerk en de school. Het feit dat we als beide gemeenten voor elkaar bidden en zorg dragen voor elkaars behoeften en uitdagingen is hartverwarmend en bemoedigend. Dominee Hagop: 'Bedankt voor de steun en kostbare tijd, die jullie aan ons geven. We nemen jullie ook mee in gebed en Gods zegen voor het geen jullie doen'.

Hieronder een weergave van de donaties en de inzet hiervan binnen de gemeente.

• EUR 9.011,50 vanuit de fundraising van de jongeren reisgroep Libanon. Dit is gebruikt aan sponsoring van het Mission House, deelname aan het kinderkamp, eten en activiteiten, het transport tijdens het verblijf en schoolboeken.
  • EUR 9.976,50 vanuit overige collecten en giften vanuit de gemeente. Dit is gebruikt voor individuele studiegelden van studenten met specifieke problemen in hun gezondheids- of gezinssituatie. Je kunt hierbij denken aan kinderen die hun ouders hebben verloren, kinderen met spraakproblemen of kinderen die niet thuis kunnen wonen, omdat de omstandigheden dit niet toelaten. Daarnaast zijn de schooluniformen voor 30 studenten voor het winterseizoen gesponsord.

Doelen en projecten voor de komende periode:

• Sponsoring van collegegelden van individuele studenten
  • Green House project; groente kassen waar de kinderen praktische lessen in krijgen
  • Materiaal voor muziek-, kook- en tekenenlessen
  • Renovatie van de kinderopvang accommodatie
  • Renovatie van het sanitair gebouw van de Boarding School

Helpt u ook in 2019 weer mee?
NL79 RABO 0337 4037 24 t.n.v. Projectgroep Libanon/MK