Choral Evensong op 8 maart

Geschreven door Taakgroep Liturgie & Eredienst op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

2019-03-10-Koor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Choral Evensong in de Maranathakerk Lunteren zondagavond 8 maart 2020
Op zondagavond 8 maart om 19.00 uur wordt in de Maranathakerk Lunteren een 'Choral Evensong' gehouden volgens de Anglicaanse liturgie.

De Choral Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse kerk dat dagelijks gehouden wordt in grote kathedralen en kleine kerken, al vele honderden jaren lang.
Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan muzikale vormen en stijlen. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde koormuziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt.

De liturgie kent een vaste opbouw met onder andere Psalmen, het Magnificat ( Loflied van Maria) en het Nunc Dimitis (Lofzang van Simeon) die door het koor worden uitgevoerd en enkele hymns waarin koor en gemeente samen zingen en – zoals gebruikelijk alleen op de zondag- een korte overdenking. Het Nieuwe Liedboek van de Protestantse Kerk voorziet in een Nederlandse uitvoering en daarmee is de liturgie goed te volgen.

Aan deze dienst werkt het Kamerkoor van de Christelijke Hogeschool (Het CHE Kamerkoor) mee onder de enthousiaste leiding van Marleen van der Kolk. Het CHE –kamerkoor bestaat uit studenten en docenten van de Christelijke Hogeschool Ede en heeft veel klassieke en modern klassieke composities op haar repertoire staan.

In deze dienst is Ineke van den Brink lector, begeleidt Ina Tamerus samenzang op het orgel en is Kees Verduijn voorganger.

Alle hartelijk welkom!

Taakgroep Liturgie en Eredienst.