Gebedspastoraat in onze gemeente

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

metichtusvisjeGebedspastoraat is een vorm van pastoraat waarbij je door middel van gebed met mensen op weg gaat. Mensen die vastgelopen zijn, die kampen met twijfels en vragen, ziekte of wat iemand ook maar bezig houdt of belemmert. Anders dan bij gewoon pastoraat ligt de nadruk meer op gebed dan op gesprek. Dit kan in een langduriger traject zijn waarbij meerdere afspraken worden gemaakt om te bidden maar het kan ook eenmalig zijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van een dienst. Doel van gebedspastoraat is: De ander te helpen ontdekken dat hij geroepen is om vrij te zijn, en dat God hem wil helpen een vrij leven te leiden vanuit zijn identiteit en vrijheid in Christus. (Joh 8:36, psalm 86:5, Heb 9:14, Jak 5:16)

Niet het probleem staat centraal of een verlanglijstje. Maar een ontmoeting met de levende God die vergeeft, verlost, geneest en bevrijdt zodat de ander verzoend mag worden met God, zichzelf en zijn naaste door het offer van Jezus Christus. (2 kor 5:18).

In veel kerken binnen de PKN, bijvoorbeeld in Barneveld, Veenendaal en Nijkerk heeft gebedspastoraat al een vaste plek gekregen. Er zijn verschillende gemeenteleden, die de afgelopen tijd gebruik hebben gemaakt van het gebedspastoraat in onze gemeente. Zij kunnen u bevestigen dat dit mooie ontmoetingen zijn (geweest) en dat een ieder veel heeft ontvangen. Groei in wie ze zijn in Christus, groei in geloof, nieuwe hoop, nieuwe moed, genezing en bevrijding. Tot nu toe is er weinig aandacht gegeven aan het gebedspastoraat binnen onze gemeente. Daar willen we verandering in brengen. We willen het graag kader geven en meer en meer toegankelijk maken voor een ieder die bij onze gemeente betrokken is.

Om dit gebedspastoraat goed op te kunnen zetten, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen met een hart voor gebed. Heb jij een levende relatie met Jezus en bidt je graag met, en voor anderen of heb je het verlangen om dit te leren? Geef je op voor het gebedsteam! In het voorjaar willen we regelmatig bij elkaar komen om het gebedsteam vorm te geven. Op deze avonden zullen we onderwijs ontvangen en met elkaar bidden. Heb je vragen of wil je je gelijk aanmelden? Mail met een van ons!