Stichting NOAD te Pakistan

Geschreven door Taakgroep ZWO op . Gepost in Taakgroep ZWO

PakistanZondag 4 februari is er gecollecteerd voor ons ZWO project in Pakistan: stichting Noad. Wij willen u nog even mee nemen naar Pakistan door middel van een persoonlijk verhaal van mevrouw Khalida:

"Christenen en moslims werken nauw samen in zelfhulpgroepen"
'Samen staan we sterk'. Zo luidt het motto van mevrouw Khalida, moeder van een kind met een beperking. Ze legt het graag uit: "We willen dat onze kinderen met een verstandelijke beperking meetellen. Maar in je eentje kom je niet ver. Je hebt elkaar nodig om op te komen voor de rechten van onze kinderen." Ze vertelt over de PLO's: "In speciale zelfhulpgroepen vergaderen we en wisselen we ervaringen uit. Dat noemen we de PLO's en staat voor Parent Led Organisations. We voelen ons gesteund en staan er niet meer alleen voor."

 

Kerstfeest en Suikerfeest.
In de zelfhulpgroepen ontmoeten zowel moslims als christenen elkaar. Natuurlijk verschillen ze in hun geloof. Zo mogen bij moslims alleen mannelijke familieleden bij de groep komen. Bij christenen mogen dat ook vrouwen zijn. Maar wat zij allemaal delen is de liefde voor hun kind. Het strijden voor hetzelfde doel, namelijk het opkomen voor de rechten van hun kinderen, verbindt hen. Daarnaast geeft de goede begeleiding van NOAD en het uitwisselen van ideeën een sterk saamhorigheidsgevoel.
Mevrouw Khalida: "Er is genegenheid naar elkaar toe. We nodigen elkaar zelfs uit bij familiefeestjes of andere gelegenheden. Ook wensen we elkaar een fijn kerstfeest of Suikerfeest." Een mooi voorbeeld is de dagopening tijdens de vergadering bij de zelfhulpgroep, zo vertelt Mr. Zulfiqar, lid van een PLO: "Dan draagt een moslim een tekst uit de Heilige Koran voor, en een christen een stuk uit de Bijbel.

Het gehandicaptenprogramma bracht ons samen. Voor de toekomst hoop ik dat we vrienden zullen blijven en onze kinderen met een beperking altijd in hun recht blijven staan. En vooral dat we ook hen onze liefde kunnen blijven geven."