Belijdenis catechese

Belijdeniscatechese

Ieder die Mij belijden zal voor de mensen, die zal Ik ook belijden voor Mijn Vader, die in de hemel is. Maar wie Mij verloochend zal hebben voor de mensen, die zal Ik ook verloochenen voor Mijn Vader die in de hemel is.

Waarom zou ik belijdenis doen, is dat niet iets van vroeger? Wat geloof ik nou precies en wat heb ik er aan? Waarom ga ik eigenlijk naar de kerk? Wie is God voor mij persoonlijk?
Als je je in een of meer van deze vragen herkent en daar wel eens over zou willen doorpraten omdat geloof en kerk je niet loslaten dan is de belijdenisgroep die ook dit jaar actief wordt waarschijnlijk iets voor jou! Op vrijdagavond 4 oktober is er om 20.00 uur een eerste kennismakingsbijeenkomst gepland waarbij we afspreken hoe vaak en op welk tijdstip we dit winterseizoen bij elkaar komen.

Daarnaast bespreken we wat we precies gaan doen en hoe. Prima als je daar ideeën voor hebt. Zelf kwam ik een boekje tegen dat begin dit jaar is uitgekomen met 100 geloofsvragen en antwoorden die heel erg passen bij de vragen van nu. De eerste vragen gaan bijvoorbeeld over geluk. Waar wordt jij gelukkig van? Ga je zelf over je geluk? Zoekt ieder mens zelf het geluk?

Neem even contact met mij op als je er over denkt te komen. Telefoon 06 55746410 of email chendriks@freeler.nl Wil je een persoonlijk gesprek vooraf dan kan dat natuurlijk ook. Het is bepaald niet vanzelfsprekend dat je nu al zeker weet dat je in 2020 belijdenis wilt doen. Met elkaar gaan we op zoek naar de weg die God daarin persoonlijk met ons gaat. Ik zie uit naar spannende en mooie ontmoetingen.
Cees Hendriks

Deel deze pagina met anderen!