Ochtenddienst 31 oktober 2021

Voorganger:
ds. Jacques Steenkamp

- Kerkdienst -

"Wanneer is genoeg genoeg?"
  • Welkom en afkondigingen
  • Lied – NLB 24:1,2 en 5 – De aarde en haar volheid zijn
  • Stil gebed, bemoediging en groet
  • Lied – NLB 216:1 t/m 3 – Dit is een morgen als ooit de eerste
  • Toelichting op de Zondag
  • Gebed om ontferming – Kyrie
  • Tien woorden
  • Lied – HH 603 – Juich voor de Heer
  • Kindermoment
  • Kinderen na kindernevendienst
  • Gebed om Heilige Geest
  • Lied – HH 230 – Kom Heilige Geest
  • Schriftlezing: Leviticus 19:1-18, Mattheus 6:25-33
  • Verkondiging – Wanneer is genoeg genoeg?
  • Lied – NLB 912:1, 2, 4 en 6 – Neem mijn leven. Laat het, Heer
  • Gebed voor de schepping, Stil gebed, Dankgebed, Voorbede, en Onze Vader
  • Collectemoment – Presentatie Groene Kerk
  • Lied – NLB 985:1 t/m 3 – Heilig, heilig, heilig, hemelhoog verheven
  • Zending en zegen

De tien geboden, de tien regels, die God aan Mozes gaf.

Je bent een schepsel van God, Hij heeft je gemaakt, hou het meest van Hem. God houdt ook heel veel van jou, en wil je Vader zijn. Probeer te doen wat Hij van je vraagt. Er zijn veel leuke dingen in ons leven: Bijvoorbeeld vakanties, t.v. computers, muziek, sport. Ook moeten we naar school, en grote mensen moeten naar het werk. Als we er maar aan denken dat God op de eerste plaats komt. Niks mag God in de weg staan.

Wanneer je de naam van God gebruikt, dan mag dat niet zomaar, of als vloek. Gebruik de naam van God met eerbied.

We hebben het altijd zo druk overal mee. 1 dag in de week doen we het rustig aan, de zondag. We maken van de zondag een fijne dag, waarin we leuke dingen doen, maar ook tijd om aan God te denken.

Wees lief en zacht voor je vader en moeder, maar ook voor de andere mensen om je heen. Als je zelf lief bent voor anderen zullen anderen dat ook voor jou zijn.

Als je erg boos bent kun je erge dingen doen of zeggen. Probeer je woede te bedwingen, want je kunt er veel door stuk maken.

Als we van iemand houden, en gaan trouwen, dan moeten we elkaar trouw blijven. En niet degene van wie we houden ongelukkig maken, door verliefd te worden op een ander.

Wij mogen niks afpakken of stelen van andere mensen, geen geld of andere dingen.

Wees eerlijk, lieg niet, en vertel geen slechte dingen over andere mensen.

Wees trouw aan de mensen van wie je houdt.

Wees blij en gelukkig met wat je hebt, of wie je bent. Als je tevreden bent dan hoeft je ook niet jaloers te zijn op andere mensen en kinderen.

Deel deze pagina met anderen!