Retraite weekend: “Mijn vrede geef ik u”

Dit retraiteweekend / kloosterweekend zijn we te gast in stiltecentrum Bethlehem van de Benedictijner Willibrordsabdij even buiten Doetinchem.


De Bijbelse betekenis van vrede, shalom,  gaat verder dan de afwezigheid van oorlog. Vrede heeft betrekking op de goede en rechte verhoudingen tussen mensen en in onze verhouding tot onze leefomgeving. Deze vrede met elkaar hangt samen met  de vrede heerst in onszelf. De vrede van Christus geeft een diepe rust en brengt ons tegelijk in beweging. Dit weekend is speciaal voor jou, wanneer je bereid bent om zelf in de spiegel te kijken en je te bezinnen op de betekenis van vrede op de plek waar jij staat. Op verschillende manieren staan we stil bij het thema.

We vlechten ons programma in de getijdegebeden van de broeders.
Pax, het Latijnse woord voor vrede, heeft een centrale plek in de benedictijnse spiritualiteit. De abdij staat op het mooie landgoed van kasteel Slangenburg; het is een plek om op adem te komen.

Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze retraite

Begeleiding: Ronald Tamerus en Kees Verduijn
informatie: mail naar: cverduijn63@gmail.com
Datum: vrijdag 26 maart 2021 16.00 uur – zondag 28 maart 2021 ca 14.00 uur
Kosten: €180,-
Adres: Stiltecentrum Betlehem –  Sint Willibrordsabdij – Abdijlaan 1 – 7004 JL Doetinchem   www.willibrordsabdij.nl

Opgave voor 1 december 2020: mail naar  cverduijn63@gmail.com om je aan te melden.

(e.e.a. onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Ook in de coronatijd is er ruimte voor gasten bij de Willibrordusabdij. Stiltecentrum Bethlehem is ruim opgezet, ieder heeft een eigen kamer. Het gastenverblijf is onlangs geheel gerenoveerd.  Er wordt zeer zorgvuldig omgegaan met de voorschriften betreffende de coronaepidemie)  


Deel deze pagina met anderen!