Maak kennis met: Alice Pater –v.d. Lagemaat

‘een ja-woord voor onderweg ......’’

Wil je jezelf even voorstellen?

Hoi, ik ben Alice Pater -v.d. Lagemaat. Ik ben getrouwd met Patrick en we hebben een zoontje van 1 ½ jaar, Bas. Ik werk parttime als kapster bij mij thuis en heb veel plezier in mijn werk. We wonen heerlijk in het buitengebied van Lunteren. Ik ben opgegroeid in de Oude Kerk in Lunteren en met ons trouwen hebben we samen de keuze gemaakt voor de Maranathakerk. En …… twee weken geleden heb ik in de belijdenisdienst mijn ja-woord aan de Heer gegeven!

Wat heeft jou ertoe gebracht belijdenis te doen?

Omdat ik de laatste jaren veel meer een levende relatie met de Heer heb gekregen weet ik nu: ‘belijdenis doen is een ja-woord voor onderweg’. Het blijft wel vallen en opstaan, geloven en twijfelen, maar het vertrouwen is er, telkens weer. God is met mij. En daarom heb ik van harte ja gezegd.

Wat is geluk voor jou?

Eigenlijk heel veel dingen waar ik aan denk bij het woord geluk: m’n lieve gezin, familie, vrienden, gezondheid en natuurlijk de belijdenis van afgelopen zondag. En als ik aan mijn gezin denk: hoe bijzonder is het om zo’n klein kereltje te zien rondlopen. Wat kunnen we daar van genieten. En een kind verbindt ook heel erg. Je houdt natuurlijk van elkaar maar als er dan een kindje komt geniet je weer heel anders.

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?

Ik heb eigenlijk niet één favoriet Bijbelverhaal, maar vooral de vrouwen in de Bijbel spreken mij aan. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik Esther. Dat vond ik altijd al een mooi verhaal vanwege de moed die zij liet zien en ook Ruth die zo’n groot geloof had en vol vertrouwen met Naomi meereisde terwijl ze ook heel makkelijk thuis had kunnen blijven. Vrouwen nemen gewoon een belangrijke plaats in de Bijbel in. Af en toe heb ik het idee dat ik mezelf er ook wel een beetje in herken. En ik wil ook wel net zoals Esther moedig zijn.

Wat spreekt jou aan in de Maranathakerk?

Ik vind het zo gaaf dat er zo veel wordt georganiseerd in de Maranathakerk. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de zang-en jeugddiensten. Ik zit zelf in de jeugddienstcommissie en geniet ervan om daarin mee te draaien. Maar ook de vrouwendag kan ik heel erg van genieten en veel andere dingen van Vorming & Toerusting. En verder: wat er allemaal voor de kinderen wordt gedaan, zoals bijv. de kindernevendienst. Dat was ook één van de redenen dat we voor de Maranathakerk hebben gekozen.

Wat vinden collega’s, familieleden of vrienden jouw grootste toegevoegde waarde in een team of groep?

Dat vond ik best wel een lastige. (Alice mocht deze vraag van tevoren even inzien en dacht: ik vraag het ze gewoon via de familieapp) En wat kwam eruit? Enthousiast, eerlijk, sfeermaker, open. Over dat laatste zei iemand: ́doordat jij zo open bent worden ook anderen sneller open’ En dat geldt andersom ook voor mezelf. Ik geef me ook makkelijker als een ander open is naar mij toe. In onze Bijbelstudiegroep delen we ook heel veel met elkaar. En ondanks dat we allemaal heel verschillend zijn ontdekken we ook dat we elkaar nodig hebben.

Wat ontroert jou?

Moedige mensen en dan met name mensen die voor hun geloof durven uitkomen ook al zijn de situaties daar helemaal niet uitnodigend voor. Bijvoorbeeld in de film ‘Run the race’ die ik pas gezien heb waarin iemand via allerlei omwegen en moeilijkheden tot geloof komt, ja, dat ontroert mij.Maar ook een mooi lied in de kerk of mijn zus die in de belijdenisdienst zong. Als ze me toen aankeek was ik weg………

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

De zondag vind ik een heerlijke dag. Dan is Patrick thuis. We gaan samen naar de kerk. Bas vindt het ook super bij de oppasdienst. Daar geniet hij van. En dan na de kerk een lekker bakje koffie, thuis of bij familie of vrienden en verder die dag lekker keuvelen.En doordeweeks vind ik het ook lekker om thuis een beetje te rommelen met het kleine mannetje om me heen. Of even samen er op uit.En …….. waar we ook elk jaar naar uitkijken: op wintersport met m’n ouders en de rest van de familie. Heerlijk!

Stel, je mag voor zondag een lied opgeven in de kerk, wat wordt het?

Ik vind heel veel liederen mooi, maar ik zou dan kiezen voor Opwekking 618: ‘Jezus, hoop van de volken…..’. Prachtig, belijdend lied.

Bert Hazeleger