Als alles anders gaat…

Inmiddels zijn we alweer 4 weken trotse ouders van onze zoon Jelte. Graag wil ik met jullie delen hoe God bij ons is geweest de afgelopen tijd, hoop DOET leven!

Je maakt plannen, hebt verwachtingen: Lekker thuis bevallen, op een roze of blauwe wolk de kraamtijd in: Je dierbaren om je heen, knuffelen, je kindje trots laten zien.
En dan is daar Corona…

Donderdag 12 maart, de dag dat duidelijk werd dat Jelte met een keizersnede geboren zou gaan worden en de eerste maatregelen werden genomen tegen het corona virus. “Het vordert niet, we gaan u klaar maken voor een keizersnede en: o ja er mag trouwens ook geen bezoek meer komen, nieuwe maatregelen”. Dat is slikken!

En toch kan ik zeggen dat God daar was, in het ziekenhuis, tijdens alle tegenslagen was Zijn vrede in ons. U bent hier en het is goed, een zinnetje uit een nummer van Lev, zo bleek. Ik kende het niet en toch zong het door mijn hoofd, U bent hier en het is goed! Dat gaf ons vertrouwen en rust. Rust waarvan we overtuigd zijn dat dit niet uit onszelf kwam, het was zo nodig op dat moment. God heeft gegeven wat op dat moment nodig was. Wij en mensen om ons heen hebben gebeden of alles goed mocht gaan, een keizersnede paste op dat moment niet in “het komt goed” plaatje en toch zijn we ervan overtuigd dat Hij het was die ons heeft behoed voor nog meer narigheid. Het liep allemaal anders en toch zo vredig, God was daar.

Voor mijn gevoel is Jelte geboren in een soort oorlogstijd, uitgestorven straten, een leeg ziekenhuis, aangepaste kraamhulp, bezoek verboden enzovoort. En geloof me, ik heb er enorm veel tranen om gelaten. Maar ik heb ook geleerd dat je elke dag een keus hebt, een keus om de positieve dingen te zien. Ook al zijn er tranen en nare omstandigheden, om juist ook te vertrouwen op onze Vader, hij weet wat goed is.

We hebben rust gekregen die we als gezin zo nodig hadden om te herstellen, stapels kaarten in de brievenbus van mensen die je nooit spreekt met bemoedigende woorden, bergen creativiteit wat zich uitte in kleurplaten in de brievenbus, raambezoek van vrienden en familie, videobellen, mensen die eten komen brengen, prachtig weer voor het eerste buitenrondje en bovenal zeeën van tijd om heerlijk te genieten van een prachtig ventje!

En dan mag er nog steeds niet geknuffeld worden maar door al deze dingen blijkt maar eens hoeveel mensen eigenlijk van je houden! Je laat dingen extra zien en merken die anders vanzelfsprekend lijken.

“Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.”

Ondanks alles en vooral dankzij alles hebben wij alsnog een prachtige tijd ontvangen waar we Hem voor danken!

https://www.youtube.com/watch?v=aJzwoSDMoak Lev- U bent hier
https://www.youtube.com/watch?v=jOPKfV-9As0 Mooi dat jij er bent

Geschreven door Herbert en Marielle Gijsbertsen