Maak kennis met: Anky Hendriksen

‘Jezus is voor mij een vriend, mijn vertrouwenspersoon en mijn voorbeeld!’

Mijn naam is Anky. Ik ben 25 jaar oud, geboren en opgegroeid in het mooie Lunteren. Afgelopen 20 augustus ben ik getrouwd met Harmen. Eigenlijk zouden wij vorig jaar al trouwen maar in verband met COVID-19 moesten wij dit helaas uitstellen, gelukkig kon het dit jaar wel doorgaan.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Dat vind ik een lastige, dus dat heb ik maar aan mijn vriendinnen gevraagd.  Zij vinden mij sociaal, lief, meelevend en enthousiast.
Ik vind het wel erg als er iets met iemand aan de hand is, en enthousiast en sociaal ben ik ook wel denk ik. Meelevend ben ik ook wel hoop ik.

Wat maakt jou betrokken bij de Maranathakerk? Of wat zou je willen veranderen?
Ik geef kindernevendienst en dat vind ik erg leuk! En ik ga dit jaar voor de 2e keer mee op zeilkamp. Ik hoop dat ik de kinderen en tieners met mijn enthousiasme het naar hun zin kan maken en natuurlijk wat mee kan geven. Ik ben opgegroeid in de Maranathakerk en volg nu samen met Harm de pre marriage Course.
Ik voel me echt thuis bij de Maranathakerk, als ik binnen kom ben ik echt in een kerk, dat vind ik echt fijn en dat er zo  met iedereen rekening gehouden wordt.  Ik zou nu niks veranderen aan de Maranathakerk, het is prima en vertrouwd, ik ervaarde zelf altijd dat er genoeg is voor de kinderen.

Wie is Jezus voor jou?
Jezus is voor mij een vriend, mijn vertrouwenspersoon en mijn voorbeeld. Bij Hem kan ik altijd terecht als ik ergens mee zit of als ik ergens over wil praten. Of het iets verdrietigs is of iets met blijdschap, met Jezus kan ik alles delen. Jezus maakte geen onderscheid onder mensen. Hij was er voor iedereen. Dat vind ik mooi.

Wanner voel jij je dichtbij God?
Wanneer ik op een prachtige stille plek om de wereld ben, bijvoorbeeld op een mooi strand, de piste of een mooi landschap. Ik kan altijd erg genieten van de stilte, de natuur en om te zien hoe prachtig deze wereld gemaakt is. Of wanneer ik het zonnetje zie schijnen.
En met zingen, met verschillende liederen voel ik me ook dichter bij God.

Je mag zondag een lied opgeven, wat word het?
Breng ons samen’ van SELA. Dit lied stond ook in de liturgie voor onze trouwdienst en ik vind dit een prachtig lied. Iedereen is welkom in de kerk, het maakt niet uit hoe je er uit ziet of wat je doet.
Uiteindelijk geloven we allemaal in de zelfde Vader. En helemaal in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn en tijd voor elkaar vrijmaken.

Van wie kan je veel leren?
Van mijn moeder, over het geloof. Ik kan bij haar altijd terecht en alles vragen en als zei het eventjes niet weet, vraagt ze het wel weer aan mijn oma. En van mijn christelijke vriendinnen kan ik veel leren. We hebben een clubje van 7 jonge vrouwen uit de Maranathakerk waarmee we geregeld samen komen, we zijn allemaal verschillend en ik kan van hun allemaal veel leren. Door met hen samen te komen vind ik het ook makkelijker om met andere over mijn geloof te praten en er opener over te zijn.

Alice Pater

vraag