Cadeau voor de Bongerd

Afgelopen week heeft de Maranathakerk een cheque ter waarde van € 1.700,- overhandigd aan de bewoners en het personeel van Wooncentrum De Bongerd. Dit geld is bestemd voor de aankleding van de tuin bij de nieuwbouw.

Begin 2020 verhuisden de bewoners van De Bongerd naar hun nieuwe onderkomen aan de Schaepmanstraat. Zoals u wellicht weet zijn een aantal bewoners trouwe bezoekers van onze kerk. De diaconie wilde dan ook bij de feestelijke opening een mooi cadeau aanbieden. De corona lockdown gooide echter roet in het eten; een feestelijke opening kon daarom helaas niet plaatsvinden.

Om te zorgen dat de aankleding van de tuin in het voorjaar gereed is, kwamen Chris van den Heuvel en Pieter van Leusden vrijdagmiddag 8 januari naar De Bongerd. Voorzien van mondkapjes werd op anderhalve meter afstand de cheque overhandigd.

Gertjan van Doorn, begeleider zegt: ‘Het geld is zeer welkom. We zitten nu in een schitterende nieuwbouw, maar helaas is er geen geld voor de finishing touch. Juist dit soort zaken zijn voor de bewoners de kers op de taart. Van het geld wordt een aantal mooie plantenbakken aangeschaft en een paar grote parasols zodat de bewoners ook bij zonnig weer lekker buiten kunnen zitten.’

De Bongerd kent twee gebouwen: de studio’s en de appartementen. Natuurlijk wilden de bewoners van beide locaties op de foto met de cheque. In verband met corona hebben de bewoners de afgelopen maanden veel binnen gezeten. We hopen dat de bewoners deze zomer kunnen genieten van hun tuin.

Deel deze pagina met anderen!