Collecte 2 oktober – Voedselpakketten Oekraïne

Israëlzondag

Veel Joodse ouderen in Oekraïne leven in diepe armoede. Met een pensioentje van 50 tot 75 euro per maand hebben ze nauwelijks genoeg geld om rond te komen. Vaak moeten ze kiezen: betaal ik voor verwarming, of koop ik medicijnen? Besteed ik geld aan huur, of koop ik wat te eten? Dankzij de voedselpakketten van Christenen voor Israël is het leven voor hen draaglijker.

Koen Carlier en zijn Christenen voor Israël-team steken de handen uit de mouwen om deze Oekraïense Joden te helpen. Samen met een groot aantal vrijwilligers pakken ze voedselpakketten in en brengen die bij mensen in verschillende gebieden in Oekraïne. Daarnaast steken ze de Joodse gemeenschappen een hart onder de riem en laten ze zien dat er mensen zijn die aan hen denken en aandacht voor ze hebben.

“Jullie bezoek is voor mij het bewijs dat er nog goede mensen zijn”, zei de 81-jarige Katia toen ze deur van haar krakkemikkige huisje opende. De Joodse vrouw woont eenzaam en alleen op het uitgestrekte platteland van Oekraïne. “Ik heb gebeden voor jullie komst. Bedankt dat jullie naar me omzien. Ik kan niet koken, ben halfblind en te zwak om iets op te tillen. Bedankt, uit de grond van mijn hart.”

Deel deze pagina met anderen!