Collecte 28 augustus – Edukans

Zondag 28 augustus 2022 – EDUKANS, Lessen voor het leveren

Stel: door de onzekere coronatijd zijn er spanningen bij je thuis. Dan lijkt een ruzie met je klasgenoot met geweld oplossen best logisch. Of je groeit als meisje op in een wereld waar mannen het voor het zeggen hebben, stel je de meester dan een vraag als je iets niet snapt? Zorgen voor goed onderwijs betekent, zeker in ontwikkelingslanden, óók kinderen weerbaar maken.

Kinderen leren zichzelf én anderen beter te begrijpen en met zelfvertrouwen de wereld in te gaan. Dat is de gedachte achter de lessen ‘sociaal-emotioneel leren’. Docenten helpen kinderen omgaan met hun emoties en voor zichzelf op te komen.

Bij Edukans vindt men deze levenslessen net zo belangrijk als de lessen taal en rekenen. Ze maken kinderen weerbaar. Helaas is er in ontwikkelingslanden weinig aandacht voor sociaal-emotioneel leren. In de projecten waar deze lessen worden toepast, ziet men een wereld van verschil: kinderen die weerbaar zijn, zitten lekkerder in hun vel en leren veel beter. Ook na school heb je hier voor altijd profijt van, omdat je beter kunt omgaan met de uitdagingen die op je pad komen.

Voor meer informatie: https://www.edukans.nl/ik-wil-helpen/#filter=.cat-kerken

Deel deze pagina met anderen!

© 2020 Alle rechten voorbehouden​

Gemaakt met ❤ door Wim & Rogine​