Collecte 4 september – Diaconaal Platform Ede

Zondag 4 september 2022 – Diaconaal Platform Ede

Het Diaconaal Platform Ede (DPE) is opgericht in 2006 en heeft inmiddels een bereik van ongeveer 25 kerken of geloofsgemeenschappen uit de gemeente Ede. Ook de Maranathakerk maakt deel uit van dit platform. De afgevaardigden van de kerken komen enkele keren per jaar bijeen.

Het DPE rekent het tot zijn taak enerzijds de eigen diaconale taak van de afzonderlijke kerken te versterken en anderzijds een spil te zijn in de gezamenlijke activiteiten t.b.v. de lokale samenleving. De gezamenlijke activiteiten, die via de stichting worden opgezet, staan open voor iedereen!

Een ander doel van het contact via het Platform is namens de kerken contact onderhouden met de lokale overheid en maatschappelijke organisaties. Een derde doel is dat het diaconaal platform namens de kerken gezamenlijke initiatieven kan opstarten. Inmiddels zijn de volgende initiatieven opgestart:

✔ HipHelpt Ede
✔ HipHelpt inloopspreekuur
✔ Noodfonds Ede
✔ SchuldHulpMaatje Ede
✔ MoneyFit – peventieproject
✔ Duurzaam bezoekwerk

Voor meer informatie: http://diaconaalplatformede.nl/

Deel deze pagina met anderen!