Collecte 5/6 juni – Voedselbank Ede

Vanaf zondag 5 juni zamelt de Maranathakerk weer voor drie maanden boodschappen in voor de Voedselbank Ede. In dit kerkblad vindt u hierover meer informatie.

Voedselbank Ede helpt mensen die onder het bestaansminimum leven. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket. Het verzorgingsgebied is de hele gemeente Ede, dus ook inwoners van Bennekom, Otterlo, Harskamp, Lunteren, Ederveen en Wekerom kunnen een beroep doen op de Voedselbank.

De voedselpakketten worden o.a. samengesteld uit levensmiddelen, die niet meer via de normale distributieketen kunnen worden verkocht. Deze levensmiddelen worden beschikbaar gesteld door producenten en handelaren. Ook ontvangt de Voedselbank voedsel vanuit inzamelingsacties, georganiseerd door betrokken burgers, jong en oud, meestal via kerken en scholen.

Naast het uitgeven van voedselpakketten is een doelstelling van de Voedselbank: het terugdringen van voedselverspilling.

Voor meer informatie: www.voedselbankede.nl

Deel deze pagina met anderen!