Dankbare terugblik

Op 7 september 2020 landden wij met vlucht KL598 vanuit Zuid-Afrika op Schiphol. Onze ogen waren rood van de tranen omdat we afscheid hadden moeten nemen van onze kinderen en dierbaren en ook doordat wij daardoor in het vliegtuig weinig geslapen hadden. In een kort bericht aan de Maranathagemeente schreven we toen: “Reizen met God is zeer verrijkend.” En zo begon een prachtige reis met God, maar ook met de geweldige mensen van de Maranathakerk.

Met grote dankbaarheid kijken we terug op het afgelopen jaar. Het was een jaar waarin we veel over onszelf hebben geleerd, maar ook veel over Gods onophoudelijke zorg en liefde. We hebben het afgelopen jaar verrassende ervaringen opgedaan: nieuwe vriendschappen, nieuw eten, hoe te barbecueën als het sneeuwt want barbecueën (braaien) doe je in Zuid-Afrika het hele jaar, we leerden dat als iemand je op een vrijdagavond uitnodigt voor een bezoek, dit niet per se betekent dat je te eten krijgt, we leerden opnieuw het plezier van fietsen, hoe afgebakend elk seizoen kan zijn en dat het niet zo eenvoudig is om met je eigen auto in het centrum van Amsterdam te rijden en zo nog veel meer.

Maar we realiseren ons ook van harte dat alle mensen te allen tijde nieuwe aanpassingen in hun leven moeten maken. Of je nu een nieuwe baan begint, afscheid neemt van een dierbare bij een graf of naar een ander land verhuist. En we zijn er sterk van overtuigd dat je zo’n aanpassing niet kunt maken zonder deel uit te maken van een geloofsgemeenschap. Hierbij vloeien onze harten van dankbaarheid over tegenover iedereen in de Maranathakerk. Bedankt dat u ons zo liefdevol hebt ontvangen en verzorgd en dat nog steeds doet. We voelen ons nog steeds geliefd, veilig en welkom. Bedankt voor elk gesprek, gebed en geschenk. Bedankt voor uw oneindige geduld met ons om de prachtige Nederlandse taal te leren. Het is voor ons een daad van liefde om deze prachtige taal elke dag beter te leren kennen. Er is nog zoveel te leren en samen te doen en we kijken uit naar een prachtige reis met iedereen.

We sluiten ons graag aan bij de woorden van Paulus in 1 Thessalonicenzen 1: 2-3 (BGT): “Elke keer als ik voor jullie bid, dank ik God voor jullie allemaal. Ik dank God dat het geloof jullie veel goede dingen gebracht heeft. Dat jullie uit liefde veel voor elkaar doen. En dat jullie erop blijven vertrouwen dat de Heer Jezus Christus jullie zal redden. Zo dank ik onze God en Vader steeds voor jullie.”
We danken God oprecht dat Hij ons heeft geroepen om hoop te brengen en een verschil te maken hier in Lunteren in de Maranathakerk. We bidden voor jullie als gemeenteleden en we bidden voor onze mooie gemeente. Moge de liefde van Jezus door ieder van ons heen schijnen tot Zijn glorie.

Soli Deo Gloria.
Jacques en Soretha Steenkamp

Deel deze pagina met anderen!