Maak kennis met: Els Meijering-Korving

Naam, geboortejaar

Els Meijering-Korving, geboren in 1973

Hoe woon je en met wie?

Samen met mijn man Guido, onze zoons Jesse en Friso en onze hond Foppe, woon ik aan het Ambtsbos in Ede.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?

In 1992 kregen wij verkering. Mijn man kwam uit de Rooms-Katholieke kerk en ik uit een Gereformeerde Bondsgemeente. We zochten een plek waar we samen ons geloof konden beleven. Zo kwamen we bij de Maranathakerk in Lunteren terecht. Het sprak ons beiden aan.

Voor wie heb je veel bewondering?

Er zijn veel mensen voor wie ik bewondering heb. Mensen die in hun vrije tijd zich inzetten voor een ander, voor kerk of vereniging. Mensen die op een moedige manier in het leven staan met een (chronische) ziekte.
Onlangs was er een documentaire op televisie: “In the shadow of the sun”. Dit gaat over een
negroïde man met albinisme die, met gevaar voor eigen leven, strijdt voor de rechten van albino’s in Tanzania. Bij hem was geen spoor van negativiteit, haat of ontmoediging te bemerken. Ondanks al z’n handicaps en de voor hem levensgevaarlijke cultuur, blijft hij
op een positieve, open manier strijden voor vrijheid voor albino’s in zijn land. Zijn positiviteit en doorzettingsvermogen maakten een diepe indruk op mij.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?

Met de schaapherder op de heide. Heerlijk de hele dag buiten in de natuur, tussen en werken met de dieren.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?

Met z’n vieren én de hond een hele dag wandelen in een mooi stuk natuur. Lunch mee. ‘s Avonds met een glaasje wijn en een boek bij de houtkachel.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?

Een mooie film vind ik “The Straight story”. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een oude man die samenwoont met zijn dochter. Als hij hoort dat zijn broer, met wie hij lang niet gesproken heeft, een beroerte heeft gehad, gaat hij op weg op een oude grasmaaier voor een tocht van 360 km van Iowa naar Wisconsin, om zijn broer te bezoeken. De film vertelt het verhaal van de zes weken durende reis door landelijk Amerika, van de mensen die hij tegenkomt, van de invloed die hij op die mensen heeft en zij op hem. Mooie (levens-) verhalen.

Wat verwacht je van een kerk?

De kerk is voor mij een plek van ontmoeten. Geestelijk opladen. ‘Krachten’ bundelen in gebed, lofprijzing en zorg voor elkaar en de wereld om ons heen. Ik hoop dat de kerk een plek is waar mensen zich altijd welkom en veilig weten. Dan kun je de vraag omdraaien: wat verwacht de kerk van jou? Welk beeld geven wij naar buiten toe? Welke verantwoordelijkheid heb je zelf daarin?

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?

Koffiedrinken na de dienst is een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Ik vind het een belangrijk onderdeel van het gemeente-zijn. Belangstelling hebben voor elkaar. Als we het wekelijks zouden doen, kunnen we misschien proberen om vóór en tijdens de dienst zelf stil te worden. Luisteren naar muziek en stil worden van binnen, afstand nemen van alles wat afleidt.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?

Ik heb een zwak voor serviezen. Het is genieten om op rommelmarkten en in tweedehands winkels te zoeken naar oude borden en schalen.

Als je één moment in je leven opnieuw
zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?

Jammer genoeg vervagen beelden uit je herinnering op den duur. Sommige beelden zou je voor altijd willen vasthouden.Zo ook de intens mooie beelden van de eerste stapjes van onze kinderen. Helaas worden ook deze beelden vager. Dat beeld zou ik nog wel eens willen verversen (en dan vastleggen op film).

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?

Ik ben tevreden met mijn leeftijd. Maar ik zou wel weer eens willen genieten van een partijtje voetbal spelen zoals ik dat deed toen ik in de twintig was.

Aan wie wil je de pen doorgeven?

De pen gaat naar Tim van de Kaa. Fijn dat we zulke enthousiaste jongeren hebben die hun aandeel leveren aan het gemeenteleven.