Explosie Beiroet vervolg

Na de explosie in Beiroet

Zondag 16 augustus jl. hebben wij gecollecteerd voor de ramp in Beiroet. Deze collecte heeft het mooie bedrag van € 2.693,47 opgebracht. Momenteel zijn wij in gesprek met ds. Hagop en ds. Wilbert van Saane over de bestemming van de gelden. Zij hebben inmiddels hulp gevraagd voor enkele specifieke gezinnen, cq. studenten. Verder verzoekt Wilbert om vooral ook geld over te maken naar Kerk in Actie.

Wilbert schreef ons het volgende:

‘Het gaat ons nog steeds goed, maar we zijn in de afgelopen week ons meer bewust geworden van de impact die deze ramp op vele levens heeft. Mensen blijven maar verhalen uitwisselen. Soms zijn dat getuigenissen van mensen die op wonderlijke manier overleefden. Een man uit onze kerk werkt in de haven en was daar op het moment van de explosie, in een keet met collega’s. Hij was de enige die het overleefde. Soms zijn het ook trieste verhalen van verlies.

Deze ramp heeft vooral christelijke gezinnen geraakt, omdat hun wijken zwaar zijn getroffen. Kerk in Actie zal de hulp via de plaatselijke kerken laten verlopen, die in de wijken bezig zijn. Ik heb met een aantal priesters gesproken die getroffen gezinnen helpen op praktisch en geestelijk niveau. Ook hulp bij herstel zal straks in oecumenische samenwerking worden aangepakt, gecoördineerd door de Midden-Oosten Raad van Kerken.’

Hulp is dringend geboden.

Deel deze pagina met anderen!