Maak kennis met: Gert en Lisanne van Grootheest

‘De liefde is geduldig’

Wie zijn jullie, waar wonen jullie en wanneer kwamen jullie voor het eerst in de Maranathakerk?

Wij zijn Gert en Lisanne van Grootheest, hebben 2 kinderen, Jort van 6 en Saar van 4. Wij wonen aan de Meulunterseweg 30 en komen sinds het voorjaar 2017 in de MK. We zijn eerst een tijdje naar de Oude kerk gegaan, maar toch gekozen voor de MK aangezien deze kerk beter aansluit bij ons gezin. In deze kerk is er voor de kinderen de kindernevendienst waar onze kinderen met ontzettend veel plezier naar toe gaan

Wat is jullie favoriete bijbelverhaal?

Voor mij (Gert) is dat het scheppingsverhaal, ik ben daar enorm van onder de indruk. De Barmhartige Samaritaan is ook een bijbelverhaal waar ik regelmatig aan denk en een goed voorbeeld van kan nemen.
Voor mij (Lisanne) zijn dat de gelijkenissen van Jezus, die zijn zo mooi door te trekken naar je eigen leven en nog zo hedendaags, tijdloos en actueel.

Wanneer ontdekte jullie dat je niet zonder God zo willen leven?

Wij zijn allebei met het geloof en de bijbel opgegroeid. Hebben voor ons trouwen samen belijdenis gedaan, het gevoel is er altijd geweest en alleen maar sterker geworden.

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld

Voor mij (Lisanne) is dat oprechte zorgzaamheid.
Voor mij (Gert) ik ben een echte allemansvriend, kan goed relativeren en Lisanne zegt dat ik een sympathiek mens ben (maar dat zeg je natuurlijk niet over jezelf).

Wat wilde je als kind graag worden

Lisanne: ik wilde graag kapster worden, mijn moeder vond dat maar niets want ik deed nooit wat met mijn haren. Later werd dat orthodontist, toen dokter, maar dat was net weer iets te hoog gegrepen en is het verpleegkundige geworden. Inmiddels werk ik 10 jaar als wijkverpleegkundige in Lunteren.
Gert: ik wilde heel lang graag veearts worden, op de middelbare school ontdekte ik dat je dan wel heel lang moest studeren. Dan toch maar een andere keuze maken, inmiddels ben ik makelaar bij Vastgoed Concept in Veenendaal.

Wie is een voorbeeld voor jullie

Gert: heb ik eigenlijk niet, ik kijk van nature niet zo tegen mensen op en zet mensen ook niet op een voetstuk. Ik probeer wel altijd wat van een ander te leren. En voor mensen in het zendingswerk heb ik veel bewondering.
Lisanne: ik heb dat eigenlijk ook niet. Ben iemand die haar eigen pad bewandeld. Wel vind ik het mooi als andere mensen een bijbels persoon als voorbeeld noemen.

Welke waarden hebben jullie meegekregen van jullie familie en geef je door aan jullie kinderen?

Altijd eerlijk zijn, respect voor andere mensen , vooral voor ouderen, voor iedereen dus. Vooral je zelf zijn en je niet mooier , beter voordoen dan dat je bent.

Wat draagt vriendschap bij aan jullie leven?

Lisanne: een stukje liefde, waardering, verdieping en humor.
Gert: ontspanning, vertrouwen, alles bij elkaar kwijt kunnen en er voor elkaar zijn. Erkenning voor wie je bent.

Wat is jullie favoriete Bijbeltekst?

Lisanne: voor mij is dat 1 Korinthe 13, De liefde is geduldig, vriendelijk, niet jaloers en nu blijven geloof, hoop en liefde deze drie, doch de meeste van deze is de liefde.
Gert: voor mij is dat geen bijbeltekst maar de 1e regel van psalm 27, vers 2.
Al zie ik zelfs een leger mij omringen, Nog vrees ik niet; ‘k verlaat mij op den HEER.