Hij is erbij! Al lijkt het nog zo donker.

Februari 2019 ging de gezondheid van mijn moeder snel achteruit. Wij hadden een reis gepland naar onze dochter in Mexico Stad. Een reis waar wij al geruime tijd naar uitkeken. De situatie rond mijn moeder baarde ons zorgen. Alleen de kennis dat onze dochter Simone via haar contacten op het Mexicaanse kantoor van KLM zou kunnen regelen dat we met de eerste vlucht weer terug zouden kunnen, gaf ons de rust om toch te gaan. Hoewel het geweldig was om daar te zijn, was mijn moeder constant in onze gedachten.

Op een dag bood een vriend van Simone aan ons naar Nevado de Toluca te brengen, een uitgedoofde vulkaan. Een van de hoogste punten op het Amerikaanse continent, bijna 5.000 meter boven zeeniveau. Toen we daar aankwamen hing er één hele grote donkere wolk boven de vulkaan en het dreigde te gaan regenen.

Boven op de vulkaan werden wij even stil; diep onder de indruk van dit prachtige natuurverschijnsel. We gingen samen hardop in gebed voor mijn moeder. De tranen stonden in onze ogen. De man vroeg in het Spaans aan onze dochter waarom we huilden. Zij vertelde hem over ons gebed voor mijn moeder. Zijn antwoord ontroerde ons. Hij zei: ‘Dichter bij God kon je je moeder niet brengen’. We draaiden ons om om terug te lopen naar beneden. Opeens voelden we warme zonnestralen op onze rug. Dwars door die donkere wolk heen, voelden we de warmte van God. Hij antwoordde met zijn Licht en warmte; voor ons een teken van Hoop. God is erbij; Hij hoort ons en zorgt voor ons. Ook al lijkt het nog zo donker.

Enkele dagen nadat wij terug waren in Nederland overleed mijn moeder. Samen met mijn vader en de rest van onze familie hebben wij afscheid van haar genomen, waarna zij in alle rust is ingeslapen.

Het lied wat wij met jullie willen delen is “De kracht van Uw liefdehttps://youtu.be/R42THV3IBQo?t=1

Linda en Pieter van Leusden.