Iedereen draagt hoop in zich!

Iedereen draagt hoop in zich. Een hoop hebben is een verlangen hebben naar iets. Het is niet iets zichtbaars. Je weet niet wat er altijd voor je ligt, maar dat er een weg loopt weet je wel.

Voor mij betekent hoop dat God elke dag wel iets geeft waar mijn handen en gedachten mee gevuld kunnen worden. Meestal hele gewone dingen. Soms grote maar meestal kleine dingen. Voor elke dag is Gods woord en verhaal van hoop , een kracht , een liefde die we kunnen gebruiken om in te zetten voor die ander. Of je nu vrolijk, bezorgd, verdrietig, kwetsbaar, pijn heb, of hoe uitzichtloos het leven ook kan zijn. We kunnen dit allemaal bestrijden met Gods beloften, Gods liefde en genade.

Het bemoedigd mij juist nu er door dit virus allerlei beperkingen zijn opgelegd. Dat je het mooie blijft zien die ook in de wereld gebeuren. Bijv in de zorg die mensen nu voor elkaar hebben in deze moeilijke tijden. Zelf ervaar ik ook wat juist die ander, nu ook in zijn beperkingen aan je door geeft. Het ontvangen van een kaartje, een liefdevol bericht over je app, een videogesprek, een bemoedigend lied, de vraag hoe het met je gaat. Dankbaar voor alle broeders en zusters die in onze gemeente met hun inzet en creatieve manier dingen mogelijk blijven maken om op een andere manier gemeente te zijn! Deze laten daar mee ook vertrouwen zien.

Stap voor stap zal het leven voor iedereen een stukje verder ontvouwen. Hoe donker de nacht ook is. Het ook weer licht gaat worden. En als gelovige mogen we de hoop en het vertrouwen houden dat God ons zal blijven zien.

Een prachtig lied die ik ook zing met ons koor is : The Heart of Worship (https://www.youtube.com/watch?v=asFhbmzDauY) Hier gezongen door Tommee Profitt & Mckenna Sabin

Het verwoord het aller diepste verlangen en hoop ! Jezus
Vanmorgen gaf mijn dagboek deze tekst uit Kolossenzen 1:10-11
Dan zult u leven zoals het past tegenover de Heer, hem volkomen welgevallig. U zult vrucht dragen door al het goede dat u doet, uw kennis van God zal groeien en u zult door zijn luisterrijke macht de kracht ontvangen om alles vol te houden en alles te dragen. Hoe hoopvol is dit om vandaag door te geven!

Vriendelijke Groeten,
Reinate Klomp

Vertaling van Heart of worship
De muziek vervaagt
langzaam wordt het stil,
dan kom ik bij U.
Met mijn grootste wens
iets te geven Heer
waar U blij mee bent.

(INTRO REFREIN)
Ik geef U meer dan een lied
want, een lied op zichzelf
is niet waar U naar verlangt.
U kijkt veel dieper in mij
door de buitenkant heen
doorgrond het diepst van mijn hart.

(REFREIN)
Ik wil terug naar het hart van aanbidding
en dan gaat het om U,
om U alleen Jezus.
Ik heb zo’n spijt van hoe ik ermee omging
want het gaat toch om U,
om U alleen Jezus.

(COUPLET 2)
Onvolprezen Heer,
U bent zoveel meer
dan ik zeggen kan.
Maar al ben ik zwak,
alles wat ik heb
leg ik voor U neer.

(INTRO REFREIN)
Ik geef U meer dan een lied
want, een lied op zichzelf
is niet waar U naar verlangt.
U kijkt veel dieper in mij
door de buitenkant heen
doorgrond het diepst van mijn hart.

(REFREIN)
Ik wil terug naar het hart van aanbidding
en dan gaat het om U,
om U alleen Jezus.
Ik heb zo’n spijt van hoe ik ermee omging
want het gaat toch om U,
om U alleen Jezus.