Maak kennis met: Laura Goor

‘‘’Dit is écht! Hier geloof ik echt in!’’’

Laura GoorLaura is 19 jaar en studeert Bedrijfskunde in Nijmegen. Ze woont al haar hele leven  in  Lunteren  bij  haar  ouders,  drie  broertjes  en  zusje.  Ze  houdt  van  tijd  doorbrengen  met  vrienden  en  familie,  tekenen en lezen.

Wat is je favoriete band of solo artiest?
Ik hou heel veel van muziek dus luister hier ook graag naar. The Young Escape is een christelijke band met een up tempo waar ik heel vrolijk van word.

Wat maakt jou aan het lachen?
Andere mensen! Als ik iemand iets liefs zie doen. Ja, dat maakt mij echt vrolijk. Of als andere mensen grapjes maken.

Op  wie  zou  je  meer  willen  lijken  en  waarom?
Vooral op Jezus, maar dat komt natuurlijk  ook  door  mijn  geloof.  Ik  vind  het heel gaaf hoe Hij liefde heeft voor alle mensen en het mooiste in hen kan zien. Dat zou ik zelf ook graag meer willen.

Praktisch  voorbeeld  is  mijn  moeder.  Ik  vind het mooi hoe zij liefde heeft voor andere mensen.

Wie is Jezus voor jou?
Jezus  is  een  vriend  voor  mij,  die  alles  weet  van  mij  en  mij  begrijpt.  Ondanks alles  wat  ik  doe  is  Hij  mijn  redder.  Ik  ben  christelijk  opgevoed  en  ging  elke zondag  naar  de  kerk,  nooit  echt  met  grote  tegenzin.  Ik  had  ook  een  vriendengroep  in  de  kerk,  dus  dat  was  vast  ook  vooral  de  reden.  Op  een  gegeven moment kregen we allemaal een verlangen om iets meer te doen met ons geloof. Dus we gingen vaker naar bijvoorbeeld  EO-Jongerendag,  een  christelijk  kamp en Youth Worship.
Ik  denk  dat  ik  daar  mijn  eerste  aanraking had met God, en dat ik daar dacht: dit is écht! Hier geloof ik echt in!

Wat zijn jouw ervaringen met de Maranatha kerk? Wat zou je graag anders zien of doen?
Ik ben opgegroeid in de Maranatha kerk en ik vind het heel fijn dat het echt zo’n gemeenschap  is.  Dat  er  veel  word  georganiseerd, mensen zoeken elkaar echt op, willen er voor elkaar zijn en elkaar steunen. Jeugddiensten vind ik ook erg gaaf!  Haha  (ik  zit  ook  zelf  in  de  commissie) Maar er mag nog wel wat meer jeugd bij betrokken worden.
De groep 16 tot 23 is best een verloren groep, ik merk dat mensen om mij heen diepere vragen krijgen en dat is nu dus extra belangrijk.

Waar wil je in groeien?
Nu  vooral  in  mijn  gebedsleven.  God  weet  natuurlijk  alles  maar  ik  wil  meerbij Hem brengen. Als ik een beslissing moet maken, dan wil ik graag eerst een
stapje terug doen en tijd nemen om dit met God te bespreken. Ik denk dat mijn
leven er dan anders uitziet en ik meer situaties kan vermijden die gewoon niet
goed voor me zijn. Maar dat vind ik heel moeilijk dus dat blijft nog wel even een
puntje.

Welke waarde kreeg je mee in je opvoeding die je door wilt geven?
Dat is vooral eerlijkheid. Het was niet echt erg als je wat gedaan had, maar
als je erover loog dan.. dat was niet echt handig. Ik denk dat dat mij veel
gebracht heeft, juist ook in relaties met anderen, hoe je met elkaar omgaat. Met
eerlijkheid kun je veel conflicten voorkomen.

Wanneer voel je je dicht bij God?
Ik denk vooral als ik muziek luister of gewoon aan het zingen ben. Met een
grote groep is dat vooral mooi. Dan kan ik mijn hele hart luchten en er zit vaak
een hele mooie boodschap in.

Waarom heb je liever een leven met God dan zonder God?
Als ik de dag begin met stille tijd met God dan merk ik dat ik meer rust heb,
ik ben perfect in Zijn ogen, ik hoef niet alles goed te doen. Geloven is geen verzekering dat er niks fout zal gaan. Maar ik heb wel iets om aan vast te hou-
den. Hij is erbij! Hij houdt van mij! God heeft een plan met mij!

Alice Pater