Maak kennis met: Laura van den Top

‘spreuk’

Mag ik me even voorstellen?

Hallo, ik ben Laura van den Top. Ik ben 18 jaar, woon met mijn ouders en zusje in Lunteren en volg een opleiding Social Work op de Christelijke Hogeschool Ede. In mijn vrije tijd zit ik graag bij vrienden of duik ik de keuken in.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Wakker maken? Liever niet of er moet brand zijn!

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?

Dat was die keer dat ik van angst gillend onder de tafel ben gaan zitten met mijn handen voor mijn ogen. Ik denk dat ik 10 jaar was. We aten die avond biefstuk maar mijn zusje Julia kauwde niet goed waardoor er een stukje in haar keel bleef hangen. Ze stikte bijna en mijn vader heeft haar van de stoel afgetrokken en op de grond gelegd waardoor het stukje los schoot.

Vrienden zijn voor mij ……

Héél belangrijk! We kunnen met elkaar lachen en er voor elkaar zijn! Ik kan alles bij ze kwijt en zij op hun beurt ook bij mij.

Welk verhaal moet je nog steeds aanhoren van je vrienden?

Op vakantie in Griekenland met mijn vriendin ben ik van de bankleuning gevallen! En dat was niet de enige valpartij die ik daar gehad heb dus ja …Elke keer komt dit wel weer terug haha…..

Welke rol speelt geloof in je leven?

Best een grote rol. Ik ben naar een christelijke basisschool geweest en volg sinds de middelbare school catechisatie. Er is elke dag wel een lijntje met God. En als dat er even niet is dan luister ik naar muziek. Dat helpt!

Heeft de Maranathakerk daarin iets voor je kunnen betekenen?

Ja, de kindernevendienst, de start- en zeilkampen natuurlijk en later ben ik naar catechisatie gegaan waar ik ook nu nog steeds met veel plezier naar toe ga. De naam is wel veranderd in Stay Steady hoor! De ochtenddiensten vind ik wel saai maar de jeugddiensten of een bijzondere dienst daar ga ik graag heen. Dus ja de Maranathakerk heeft zeker een rol gespeeld in mijn leven.

Wat zouden we anders kunnen doen in de gemeente?

Ik snap dat de ochtenddiensten een invulling moet zijn voor veel mensen maar zouden de avonddiensten een andere invulling kunnen krijgen? Meer van deze tijd? Misschien een thema en dat we dat dan kunnen bespreken? En met meer bekende en modernere liederen.

Stel je zou een dag mee mogen lopen en een kijkje nemen in iemands leven. Bij wie zou dat zijn?

Met de bandleden van “For King and Country”. Ben benieuwd naar hun levensstijl. Wat en hoe beleven zij hun leven met God gewoon in hun dagelijks leven? Ook vraag ik me af hoe zij de afweging tussen populariteit en geloof maken. Aanrader om te luisteren!

Wat zijn je kwaliteiten/ talenten/ gaven?

Ik ontdek vooral nu ik op de CHE mijn opleiding volg dat mijn talenten liggen op het vlak van luisteren en aandacht hebben voor die ander.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat zou je dan jezelf voor advies meegeven?

Laura je mag véél minder bezig zijn met wat anderen van je vinden. Wees gewoon lekker jezelf!

Wat is het beste cadeautje dat je ooit hebt gehad?

We zouden even boodschappen gaan doen maar de rit ging niet naar het dorp maar naar garage Westeneng haha, daar stond een auto die mijn ouders gekocht hadden en waarin ik voor het eerst alleen weg mocht rijden! Dat ik daarin mocht en nog steeds mag rijden is een groot cadeau.

Welk lied gaan we zondag zingen?

Opwekking 710 “Zegen mij op de weg die ik moet gaan.”