Zaterdag 21 april- met KND naar de bijen

Geschreven door Miranda Boels op . Gepost in KND en clubs

Op zaterdag 21 april zijn wij met 25 kinderen uit de Maranatha gemeente bijzonder hartelijk ontvangen door de imkers Arnoud Verelst en Pieter van Manen op kwekerij Happy Bee Plant in Ederveen.

Happy Bee Plant, aan de Schras 85 in Ederveen, kweekt en verkoopt planten voor bijen en vlinders, welke zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt worden.
Voor de kinderen was een actief informatief programma in elkaar gezet waaronder bijen zoeken, plantjes poten en een bijenhotel maken.
Namens de werkgroep Groene kerk en alle 25 deelnemertjes aan deze prachtige excursie: BEDANKT PIETER EN ARNOUD!

Impressies zeilkamp 2017

Geschreven door Menno van Cleef op . Gepost in KND en clubs

Zeilkamp 'Wake me up' 2017

Op vrijdag 24 maart was het op het kerkplein een drukte van jewelste. Ook dit jaar zat het kamp weer helemaal vol, Rogine van Ede bedankt voor je hulp met de aanmeldingen. Samen met 40 tieners zijn wij die avond vertrokken naar Giethoorn, waar we verbleven op het kamphuis op een eiland midden in de Bovenwiede. We kijken terug op een prachtig weekend met heerlijk weer en een gezellige sfeer. Met dit berichtje willen we jullie graag een korte samenvatting geven van dit geslaagde kamp!

Het kamp was opgezet rondom het thema 'Wake me up'. Samen met de tieners hebben we stilgestaan bij God als drie-eenheid: God de vader, Jezus als vriend en de Heilige Geest die altijd als waakvlammetje in ons leeft. Op zondag heeft dominee Hansum het thema samengevat aan de hand van een prachtige film, waarin ons duidelijk werd dat God zich altijd voor ons inzet. We hebben de dienst samen afgesloten met een kringgebed waarin ieder persoonlijk een gebed of dankwoord kon uitspreken naar God.

Naast de inhoudelijke activiteiten hebben we veel leuke spellen gedaan. Vrijdagavond startten we met het schilderen van een spandoek voor elk team. Daarnaast hadden we een spannende dropping midden op het water. Op zaterdag konden de tieners kiezen uit diverse workshops. Daan Vorst heeft een pittige Bootcamp georganiseerd voor de jongens en meiden. Een andere groep is aan de slag gegaan met het bouwen van een stevig vlot, waarvoor Balde bandenservice ons een aantal materialen heeft gesponsord. Weer anderen hebben heerlijke taarten versierd met marsepein (Alinda Mosterd bedankt voor de spullen) of een prachtig schilderij gemaakt. Tussendoor stond er altijd lekker eten voor ons klaar, we willen de Boomgaard en de Werelt bedanken voor hun sponsering. Op zaterdag middag zijn we per boot Giethoorn ingegaan waar we een fototocht hebben gedaan. Elk groepje ging op zoek naar de foto's en daar kregen ze een opdracht waarmee punten kon worden verdiend. De zaterdag werd afgesloten met een knallende bonte avond met leuke spellen en acts van de tieners. En natuurlijk een warm, knetterend kampvuur met muziek! De zondag stond in het teken van opruimen. Spullen inpakken en kamers opruimen. Zowel leiding als tieners hebben goed hun best gedaan om het kamphuis netjes achter te laten. Na de kampdienst hebben we nog een eindspel gehad: levend ganzenbord.

Rond 13.30 uur hebben we allemaal genoten van ons welverdiende, zelfgesmeerde brood waarna de beheerder van het huis ons heeft weggebracht in een grote boot naar de bus. Daar stond Arie de Bruin van Jaap Speelziek Opleidingen ons op te wachten met de bus, hij heeft ons veilig weer naar Lunteren gebracht! De achtergebleven leiding is veilig thuis gekomen met busjes van Bouwbedrijf Wim Heij en Garant Bouw.

Tieners, wij willen jullie bedanken voor het geweldige kamp! We hopen dat jullie volgend jaar weer gezellig meegaan en zien jullie tussendoor graag weer terug in de kerk. Daarnaast willen wij graag de sponsoren bedanken, ook degene die nog niet zijn genoemd. Tot slot wil ik de leiding bedanken: Bram Veenema, Caroliene van den Berg, Erjen Wijnen, Hadassa Stehouwer, Harry Doest, Henk Stomphorst, Jamy Hendriksen, Jan Bos, Jeanette Hendriksen, Jeannette Heij, Jojanneke van Leeuwen, Marcel Bos, Marieke van den Berg, Matthijs van den Berg, Menno van Cleef, Simone van den Top en Marloes Stomphorst. Hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!
-Marloes Stomphorst

Impressie meisjesclub groep 7 en 8

Geschreven door Jannie Zandsteeg op . Gepost in KND en clubs

2012-2013 Impressie meisjesclub groep 7 en 8
Weet je wat nou zo leuk is?
Je ontmoet hier iedere week een hele groep van je vriendinnen.
Wil je je vriendin meenemen, geen probleem.
Wil je weten wat we doen?
Nou, eigenlijk van alles:
 • We beginnen altijd de avond rondom de Bijbel;
 • We knutselen, doen spelletjes;
 • We hebben samen een clubuitje;
 • We hebben ook activiteiten als: Sinterklaas, soms een Bingo of een spel;
 • Afscheidsavond (is de laatste avond van het seizoen en nemen dan afscheid van de oudste meiden !!);
 • We eindigen de avond met een gebed.
Wat gaat zo'n clubseizoen snel! Wat hebben we het leuk gehad met z'n allen!
Heel erg bedankt voor de fijne clubavonden.

Van Zoë, Janine, Elise, Laura, Lotte, Willemijn, Anke, Lisa en Miranda nemen we afscheid en wensen we met alles veel succes toe.
We hopen Talitha, Myrthe, Esmee, Liza en natuurlijk weer heel veel andere meisjes het nieuwe clubseizoen te ontmoeten.

Tot ziens, Herma, Henny en Jannie

Kijkje bij de jongste meisjesclub in december

Geschreven door Simone Dorrestijn op . Gepost in Clubs

Bij deze volgen wat foto’s van de meisjesclub van de laagste groep( 3-4) met als werkje de decemberkalender!!! Mooie resultaten waar de meiden trots op zijn...

Een kijkje bij de meisjesclubs

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Clubs


Eerste twee foto's zijn van de jongste meisjesclub Groep 3&4 Laatste twee foto's zijn van de Middelste meisjesclub Groep 5 & 6 Met dank aan Teunie Klok voor het maken van de foto's

Binnenkijken bij de oudste meisjesclub

Geschreven door Jannie Zandsteeg op . Gepost in Clubs

2014-2015
Meisjesclub groep 7 en 8
Donderdag 19:00 - 20:00 uur

Elk seizoen hebben wij op donderdagavond ongeveer 20 avonden een gezellig uurtje.
We beginnen met een bijbelgedeelte en aansluitend knus kletsend knutselen!!
De foto's zijn een impressie van 4 clubavonden.

Eerste middag van Follow Up

Geschreven door Caroliene van den Berg op . Gepost in Catechese

Zondagmiddag 2 november hebben we een hele gave eerste follow-up middag beleefd. Samen met onze tieners van 12-15 jaar.

De middag stond helemaal in het thema #leuk genoeg. Film, sport, creativiteit, foto's en samen eten. Dit allemaal in één middag.

Na een eerste ontmoeting hebben we de film Butterfly circus gekeken. Dit maakte enorm veel indruk... We hebben nagedacht over wat het met je doet als mensen negatief over je praten. Soms ga je er na een tijd zelf ook in geloven: Ik ben niet leuk genoeg!

Net als de hoofdpersoon uit de film staan wij allemaal voor een keuze: Geloven we de negatieve dingen die mensen gezegd hebben, dat wij niet leuk genoeg zijn? Of geloven we de dingen die God over ons zegt, dat we kostbaar zijn en Hij ons wel leuk genoeg vindt?
In een aantal spel en creativiteitsopdrachten zijn de jongens en meiden apart van elkaar bezig geweest met de kracht van woorden. Toen net na 6 uur het lekkere avondeten klaarstond, hadden alle tieners dat dik verdiend en werd er flink gesmuld.

Sint op catechisatie

Geschreven door Caroliene v/d Berg op . Gepost in Catechese

Naast dat we op catechisatie met elkaar praten en leren over onze relatie met God is er ook ruimte voor gezelligheid.
En dat kwam deze week natuurlijk heel goed uit. Gezellig Sinterklaas gevierd met de groepen.
En.... we hebben heel wat creatieve tienerpieten in de gemeente!

 • 2013-Sint-Catechese (1)
 • 2013-Sint-Catechese (10)
 • 2013-Sint-Catechese (11)
 • 2013-Sint-Catechese (12)
 • 2013-Sint-Catechese (13)
 • 2013-Sint-Catechese (14)
 • 2013-Sint-Catechese (15)
 • 2013-Sint-Catechese (16)
 • 2013-Sint-Catechese (17)
 • 2013-Sint-Catechese (18)
 • 2013-Sint-Catechese (19)
 • 2013-Sint-Catechese (2)
 • 2013-Sint-Catechese (20)
 • 2013-Sint-Catechese (21)
 • 2013-Sint-Catechese (22)
 • 2013-Sint-Catechese (3)
 • 2013-Sint-Catechese (4)
 • 2013-Sint-Catechese (5)
 • 2013-Sint-Catechese (6)
 • 2013-Sint-Catechese (7)
 • 2013-Sint-Catechese (8)
 • 2013-Sint-Catechese (9)

Terugblik Startkamp 2014 (deel 1)

Geschreven door Kampcommissie op . Gepost in Start- en jongerenkamp

Nagenieten van het mooie startkamp 2014

19, 20 en 21 september j.l. zijn we met heel veel kinderen en leiding op kamp geweest naar De Eiken Stek in Wekerom. De kinderen hebben volop genoten, veel blijde gezichten, enthousiaste kinderen, leuke spellen, een mooie thema, mooi weer, een super locatie, geen ongelukken, lekker eten en drinken .... Het was in één woord weer: Geweldig!

Rondom het thema: Kom aan boord! Hebben we geprobeerd een rode draad te vinden in het verhaal van de ark van Noach. Onze eigen Noach las bijbelverhalen over Noach tijdens het eten. We hebben ons eigen visitekaartje gemaakt welke op de ark geplakt mocht worden: jij mag ook aan boord komen bij God! Bovenaan de ark en de kaartjes stond de regenboog: als je die ziet weet je dat God bij ons is, God beloofd dat hij altijd aan ons denkt, mensen en dieren, aan alles wat leeft. Hij zal ons nooit in de steek laten.

We hebben een echte ark gemaakt van takken in het bos waarin Noach met zijn vrouw en 2 schapen mocht verblijven. In het bos hebben we Noach's dierenmemorie gespeeld waarin de boze buurman van Noach de kaartjes probeerde af te pakken. Zaterdagavond was het circus er werden velen mooie acts opgevoerd, waarin hier ook veel dieren centraal stonden. De clowns, jongleurs, koorddanseressen, acrobaten e.d. ontbraken ook niet!

Tijdens het kampvuur werd er een verhaal voorgelezen waarin wij allemaal dierengeluiden hebben gemaakt wat veel gelach opleverden! In de kampdienst 'God is trouw' hebben we o.a. een filmpje gezien van de rode draad van Noach en daarna een quiz gedaan. We hebben gehoord dat we naar elkaar om moeten zien, geduld hebben en vertrouwen op God hebben want God is trouw, Hij zal ons nooit in de steek laten.

Het is onmogelijk om alles te noemen, maar om een goede indruk te krijgen moet u/jij de foto's hieronder maar bekijken.
Tot slot: zoals één van de leiding verwoorde: Het was een super kamp: wat een team en geweldige kinderen. 'k Blijf me er elk jaar weer over verbazen. Dit kan niet alleen door mensen handen gebeuren: hier rust een zegen op. Wonderlijk!

Kamp Giethoorn 2013

Geschreven door Menno van Cleef op . Gepost in Start- en jongerenkamp

We hebben de G, we hebben de I, we hebben de E, we hebben de T, we hebben de H, we hebben de O, we hebben nóg een O, we hebben de R en we hebben de N…….Kamp GIETHOORN!

Vrijdag 19 april was het weer zover vanaf half zeven kwamen de enthousiaste kinderen met weekendtassen, soms tassen met kinderen, weer samen op het kerkplein. En om 18.00u vertrok de bus. Zo tegen 19.30u aangekomen in Giethoorn, lagen daar aan wal de bootjes al klaar….samen met leiding Menno van Cleef, Marco Schimmel, Hans Klomp, Jeanet Hendriksen en Iris de Koning, die vooruit zijn gegaan om de eerste voorbereidingen te treffen.

Met de kinderen mee reisde Jannelien Nillissen, Marco Budding, Tonny Zandsteeg, Arjan van Beek en Reinate Klomp. Daar gingen we! Één bootje voor de bagage, alle andere gevuld met enthousiaste kinderen en leiding! Vermelden dat de jongens beneden slapen en de meiden boven is inmiddels niet meer nodig, dat weten de meeste al. Waar de jongens dit jaar bijna een eigen kamer per persoon hadden, was het boven bij de meiden gezellig druk! Rennen! Gillen! Wij nemen deze kamer, wij deze! De verdeling is gemaakt! Iedereen heeft een plekje en een bedje! Geregeld!
Tijd voor koffie, thee en limonade. Opening met gebed. En we kunnen van start!
Het thema dit jaar is Fear Factor!

Het vrijdagavondspel werd georganiseerd door Jeanet en Jannelien. Aan iedereen werden vragen gesteld, waarop niet geantwoord mocht worden met Ja, Nee of Euh…
Ja (af!) erg lastig hoor om deze woorden niet te mogen zeggen. De leiding was er natuurlijk op uit om ze dit toch te laten zeggen. En bij de meeste lukt dit, maar er waren er ook een stel te slim! Zij gingen door naar de volgende ronde! Helemaal in het thema ; angst ofwel durf….sla jij een ei kapot op je hoofd? Hij kan gekookt zijn maar ook rauw! Ook dit durfden de echte waaghalzen en Wendy had dikke pech! Een rauw ei! De rest had een gekookte….pff gelukkig! ( al is ei erg goed voor je haar! Haha) Maar wel door naar de volgende ronde! Bikkels! Want in deze ronde komt het erop aan! Iiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhh levende meelwormen eten! Maar je laat je natuurlijk niet kennen, die eet je! Mhhh heerlijk!
Een laatste uitdaging tegen de zwaartekracht; wie houdt het langst met uitgestrekte armen, zijn/haar (cola)fles vast…hijg, puf, steun en kreun maar…..de ware winnaar: ……………mocht de prijs in ontvangst nemen! Applaus!

Toen was het tijd voor de afwas. Pak allemaal je theedoek en hup de keuken in! zwoegen en zweten…. Niet dus! De theedoek ging voor de ogen en we mochten geblinddoekt de bootjes in! De beruchte dropping, maar dan nog spannender! Krokodillen, haaien en slangen in het water, maar we gingen hoor!
Punteren, punteren, punteren! Vast komen te zitten in het riet, waardoor een sterke arm het touw door heeft moeten snijden! Maar…… Land in zicht! Jawel, het Samen één eiland! We hebben het gered!

Frikandellen! Mayonaise, curry en ketchup! YES! Vrijdagavond!

Met een volle buik (en wat ruimte voor chips, koek en snoep) naar boven………. Beneden ………nee toch boven……….. buiten? De bedoeling was richting bed….maar we zijn op kamp dus er mag gekeet worden! En dat doen we dan dus ook! Het was een zeer kort nachtje, dus een rustig ontbijt op zaterdagochtend. Alles staat klaar, dankzij Marco S., Menno en Iris. We kunnen zo aanschuiven. En goed is goed; scrambled en gekookte eieren, koffie, thee, melk, twee soorten brood, beschuit en velerlei belegsoorten! Smullen! We sluiten het ontbijt met gebed en zang. Intussen opgehaald aan wal en zeer welkom; Dominee Verbaan en Joke …… (dochter van dominee Hansum) hartstikke leuk dat zij een dagje de sfeer komen proeven! Er is zelfs nog een rolletje weggelegd voor dominee Verbaan….
Reinate legt de link tussen Fear en God uit ….. angst, lef en durf:
Mobieltjes hebben we genoeg gezien dit weekend, je zou denken dat niemand meer zonder mobiel kan maar dat geldt niet voor Mieke (gespeeld door Domi). Zij krijgt nare smsjes; stomme trut, naar mens! Maar haar moeder pusht maar steeds dat ze haar mobiel moet meenemen, ze wil het eigenlijk helemaal niet! Ze verstijfd bij het geluidje als er weer een berichtje binnenkomt…! Angst heeft ze voor dat stomme ding! Dat kan dus ook?! Gelukkig kan ze God om steun vragen.
Nee, nee, nee! Help! Nee, laat me met rust! Nee! Laat me met rust! Nee, ik wil het niet! Neeeeeeeee
Co (gespeeld door Marco B.) schrikt wakker! Helemaal bezweet en rood van de opwinding! Pffff gelukkig het was een nare droom…hij heeft een nare film gekeken met z’n vrienden en heeft daar nachtmerries aan over gehouden…het kan misschien stoer zijn zo’n film maar …. Hij is er angstig van! En vindt het helemaal niet leuk! ‘Mijn vrienden zullen me wel een watje vinden’ zegt hij…Gelukkig is God er op die momenten!
Kim (gespeeld door Jannelien)
De acteurs begonnen met een zwart t-shirt aan met daarop de tekst; ik ben bang. Dit eenmaal bij God neergelegd te hebben en het hebben kunnen delen, voelden zij zich een stuk beter en verschenen ten toneel in een wit t-shirt.

Lunchtijd!
Jeanet en Iris hadden het spel voor de zaterdagmiddag voorbereid.
Onopvallend verdween er steeds meer leiding…Arjan en Hans, Domi en Reinate, Marco S en Jannelien en Jeanet en Iris ….. allemaal ‘bewakers’ van een post. Ook Tonny, Menno en Marco B waren beheerders, zij van het eiland Samen Eén. Aan de kinderen de taak, met behulp van een plattegrond van Google Maps, de posten de vinden, hier een opdracht uit te voeren en wanneer voltooid een lekkere beloning in ontvangst te nemen…. Een heerlijke middag op het water met een stralend zonnetje! Heus geen straf! Het ene bootje kwam zeilend langs, de ander koos toch voor het punteren…en wat stond er een wind! Pfffff een hele strijd om, alleen al aan te meren, bij de posten…maar wat hadden we plezier!
De ene groep vond alle posten, de ander niet. Maar we hadden zon en zaten op ’t water! Niks mis mee.
Daarna mocht iedereen doen wat hij/zij wilde…. Lekker een poosje genieten van de zon, voetballen, kontje kick (zeer populair) beetje hangen op de slaapkamer…alles mocht niets moest!
Tegen 19.00u kon iedereen langslopen met zijn bordje voor een lekkere hap nassi, kipsaté en kroepoek! Een geslaagde maaltijd bereid door het keukenteam! Met daarna, helaas, afscheid van Domi en Joke. Leuk dat jullie er waren! Volgend jaar weer?
’s Avonds was het dan eindelijk zover! Bonte avond! De strijd barstte meteen los! Quizmasters Marco B, Tonny en Menno hadden weer een supershow in elkaar gezet! Twee teams strijden om de prijs. Captain van team 1; Jeanet! Captain van team 2; Jannelien! Vier kids op een rij met een kartonnen doos om zich heen, met daarop aan twee kanten een letter… (bijvoorbeeld) Een ergernis, als de hond dit achterlaat op de stoep; DROL. Dus vier kids op een rij met een D een R een O en een L. Dat zo snel mogelijk, voor zoveel mogelijk woorden binnen de tijd. Ook zat er een atletische opdracht bij, als tweetal… zorg op de grond/ binnen de lijnen voor; drie voeten, één elleboog en één voorhoofd….. Raad het liedje! Assistent Menno zet een liedje op, raad deze z.s.m en win een punt! En natuurlijk volop polonaise en dansen tussendoor! Na een nek aan nek race won uiteindelijk team 1! Gefeliciteerd!
Warm aankleden want we gaan richting het volgende eiland! Waar we kampvuur en een spannend verhaal hadden! Maar brrrr wat was het koud! Maar bikkels als we zijn, punteren we terug naar het Samen Eén eiland. Daar weer frikandellen en hamburgers, vervelend…en toen? Nacht…. En ooooooh wat verliep deze rustig….mhhhh een heerlijke nacht achter de rug!
Goedemorgen! Om 09.00u schoven we weer aan voor alweer de laatste maaltijd op het eiland! Ook een lunchpakketje voor terug in de bus. Slaapkamers uitmesten en een gezamenlijke afsluiting door Reinate.
Stap over de streep als …jou/ of iemand die je kent z’n ouders gaan scheiden of zijn gescheiden?
Stap over de streep als…je het moeilijk vindt om te bidden, of bang bent dat je het niet goed doet?
Stap over de streep als…je het moeilijk vindt de verhalen uit de bijbel te geloven en als waarheid aan te nemen?
Eenmaal over de streep (of niet) kon je door middel van een handgebaar je respect tonen. Armen in de lucht, maak het gebaar en je voelde het respect van de één voor de ander. Op deze manier werd er heel fijn, serieus, eerlijk en openhartig tijd besteed aan het geloof… duidelijk was, je bent niet alleen, GOD is bij je. Ben je bang? Durf je niet? Vind je het moeilijk? GOD IS ER!

Daarna was het de bagage in de bootjes, wij in de bootjes en terug naar het vaste land!

We kijken terug op een geslaagd kamp!
Tot volgend jaar!!
Wij zien er alweer naar uit, groeten de leiding!
Reinate, Jeanet, Jannelien, Marco B, Marco S, Menno, Tonny, Arjan, Hans en Iris.
Van 19 t/m 21 april zijn de jongeren tussen 12-16 jaar op kamp geweest in Giethoorn. Foto's kun(t) u/je hieronder vinden!

Fotomateriaal aanleveren

Bent u bij een kerkelijke activiteit geweest? En heeft u foto's gemaakt? Het is mogelijk om deze via deze site met anderen te delen. U kunt ze via de link mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard is ook een stukje tekst over de activiteit daarbij welkom.

U kunt uw foto's mailen. Uiteraard is het ook mogelijk om ze op een usb stickje of cd-tje te zetten en ze aan ons af te geven. Het liefst wel zo snel mogelijk nadat een activiteit heeft plaatsgevonden.

Met vriendelijke groet, Wim & Rogine van Ede

Een foto bestellen

Is er een foto op de site die u zelf graag zou willen hebben om af te drukken. Dat kan! U kunt dan een mail sturen met daarbij een omschrijving of fotonummer om welke foto het precies gaat. We zullen deze foto dan naar u toe mailen in het originele formaat. Foto's zijn rond de 5mb. We kunnen dus maar 1 foto per mail sturen.

U kunt uw mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meerdere originelen ontvangen dan zullen we per mail met u overleggen wat de handigste manier is voor u om ze te ontvangen. Eventueel is een cd of dvd tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar. Of u kunt langskomen met een usb stickje