Maak kennis met ...Saskia van den Berg

Geschreven door Saskia van den Berg op . Gepost in Maak kennis met

Maak kennis met: Saskia van den Berg (1981) Berg Saskia vd

“Toen legde Hij al Zijn hand op mij”

Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Saskia van den Berg. Getrouwd met Matthijs en samen hebben we twee prachtige zoons. Rowan van 12 jaar en Ivar van 9 jaar. We zitten nu ongeveer 3 jaar in de Maranathakerk. Ik werk op een middelbare school als technisch onderwijs assistente scheikunde. Daar geef ik de praktijklessen, dus de proefjes, de leuke dingen zeg ik altijd. Als hobby`s heb ik vooral mijn gezin, familie en vrienden...want ik vind het heerlijk om samen dingen te doen. Verder hou ik ook van lezen en muziek.

Wat is voor jou het bijzondere van de Maranathakerk?
Ik vind het samen kerk zijn heel mooi. Wij zijn nu ruim 3 jaar lid van de Maranathakerk en onze kinderen hebben het ook erg naar de zin bij de kindernevendienst. We voelen ons ook echt betrokken en ik werk mee aan Steady, het catecheseprogramma voor jongeren. De Maranathakerk past echt bij ons.

Wat is jouw favoriete Bijbelverhaal?
Het verhaal van de verloren zoon spreekt me erg aan. Het beeld dat God met open armen op je wacht ontroert mij. Dat zie je ook zo mooi in het schilderij van Rembrandt. Verder vind ik psalm 139 erg mooi. Toen ik echt op zoek was en me afvroeg : wie is God en wat is geloof en ik las deze psalm besefte ik dat God overal om je heen is ,zelfs als je aan het andere eind van de wereld bent, God gaat met je mee en is bij je.

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
Ik kan mensen heel goed aanvoelen. Ik ben gevoelig voor sfeer en krijg in een gesprek wel eens de indruk: ja, dat zeg je nu wel maar ik krijg het gevoel dat er meer aan de hand is. En al gauw raak je dan in een wat dieper gesprek. Het kan ook zomaar ontstaan bij de koffie in de hal van de kerk. Ik doe het ook op gevoel en soms denk ik ook: nu even niet. En ik merk ook bijv. bij Steady dat ik makkelijk een band kan opbouwen met de tieners in mijn groepje.

Welk moment in je leven had je voor geen goud willen missen?
Je denkt dan al gauw aan de geboorte van je kinderen en dat is natuurlijk ook bijzonder. Maar een heel mooi moment vond ik ook dat ik op 6-jarige leeftijd nog gedoopt ben. Ik ben niet gelovig opgevoed maar door een heftige gebeurtenis in het leven van mijn ouders kwamen ze toch in aanraking met de kerk waarop ze besloten mijn broertje en zusje en mij alsnog te laten dopen. En toen ik later op zoek ging naar God besefte ik: toen legde Hij al zijn hand op mij en toen had Hij al een plan met mij.

Wat wilde je als kind worden?
Ik had er eigenlijk niet zo’n heel duidelijk beeld bij. Maar toen ik op de middelbare school zat toen dacht ik wel: bodemonderzoek lijkt me wel wat. En scheikundelessen vond ik leuk en daarom heb ik de laborantenopleiding gedaan. Maar ik miste wel het sociale aspect in dat vak en daarom vind ik het nu zo heerlijk om lekker tussen de middelbare scholieren m’n werk te doen en contacten met ze te hebben.

Hoe ziet jouw ideale dag er uit?
Ik ben heel erg van de harmonie, als alles lekker loopt. Ik kan genieten van heel gewone dingen, bijv. ’s morgens om een uur of tien een lekker kopje koffie te drinken en daarna in de tuin aan de gang te gaan. En samen dingen ondernemen, een dagje weg, met m’n gezin of zomaar met een vriendin. Daar geniet ik van.

Als je Jezus op straat zou tegenkomen, wat zou je Hem willen vragen?
Ik vind het soms best wel lastig om dicht bij Jezus te blijven, ik dwaal zo vaak af en dan zou ik Hem vragen: wilt U me alstublieft altijd vasthouden? Daar verlang ik naar.

Als je voor zondag een lied zou mogen opgeven, welk lied zou dat dan zijn?
Zonder twijfel is dat het lied: ‘Heer U bent mijn leven, de grond waarop ik sta’ (Hemelhoog 479)

Dank voor je bijdrage Saskia.
Bert Hazeleger

Meer artikelen...