Maak kennis met... Marion Thomassen

Geschreven door Linda van Ravenswaaij op . Gepost in Maak kennis met

Thomassen-Marjon-1

Maak kennis met Marion Thomassen

Ik zal me even in het kort voorstellen:
Ik ben Marion Thomassen-van Huigenbos, 34 jaar oud. Ik woon in Ede (Kernhem) samen met mijn lieve man Jan Dirk en onze 3 mooie kinderen Sem (9), Renske (8) en Ties (4). Jan Dirk en ik lopen al 20 jaar samen. Wij hopen dit jaar onze 12,5 jarige huwelijk te mogen vieren. Ik ben werkzaam thuis en ik vind het fijn om voor anderen mensen klaar te staan! Ik ben dankbaar en geniet voor elke nieuwe dag die ik samen met mijn gezin beleven mag!

Wat betekent de Maranathakerk voor je?
Het huis van God. Fijn om naar toe te gaan. Een feest om er te zijn en te luisteren naar Gods Woord, te zingen met elkaar. Ik voel me er thuis. Omdat we in Ede wonen en onze kinderen daar naar school gaan zijn we toch 2 jaar in Ede bij de Ark geweest. We zijn er vriendelijk ontvangen. Mensen stelden zich aan ons voor en dat voelde wel heel goed. Maar toch sprak het ons minder aan daardoor kwam de klad erin. Opnieuw de Maranathakerk op gezocht en dat was direct bij het binnenkomen alsof we niet weg waren geweest! Wij en de kinderen hebben het erg naar ons zin!

Je hebt 25 maart belijdenis gedaan samen met je man. Wanneer besloten jullie om belijdenis te doen?
Op de beamer 2 jaar geleden zagen we staan dat je je kon aanmelden voor de belijdenis catechisatie maar mijn eerste reactie was van 'nee toch ... dan moet ik voor in de kerk staan en moet ik belijdenis doen, terwijl ik al lang weet dat Jezus voor me gestorven is ..dat hoeft toch niet'. Maar een jaar later staat het weer op de beamer en we kijken elkaar aan en weten gewoon 'dit gaan we doen' Hoezo niet vooraan staan als Jezus alles voor mij gedaan heeft. Zo blij en dankbaar dat we dit hebben gedaan! En wat hebben we veel geleerd.

Hoe heb je deze dag beleefd?
Dankbaar dat wij met 15 personen na een mooie periode dit mochten afsluiten met het Ja woord! Ik vond de geloofsovertuigingen zo bijzonder van iedereen. Deze dag zal ik nooit vergeten wat een mooie dienst vol vreugde en blijdschap!

Mijn geloofsovertuiging :
"God vormde mij al als een kind en liet mij opgroeien met liefde voor Jezus. God is altijd met mij bezig geweest. Hij heeft mij van alles op mijn pad gebracht en mij ook naar dit moment geleid. Hoe moeilijk het soms ook is wat Jezus van mij vraagt, Hij geeft mij verlangen naar meer. Heer wijs mij uw weg!"

Heeft geloof altijd een rol in je leven gespeeld?
Ja ik ben met de bijbel opgevoed... In mijn tienerjaren zwakte het wat af. Ik dacht de kerk niet nodig te hebben en echt leuk om er naar toe te gaan vond ik nu ook weer niet. Gelukkig bleef het daar niet bij want al heel jong leerde ik Jan Dirk kennen en samen zijn we op zoek gegaan naar wat dan bij ons zou passen. En ja door Marco en Tineke zijn we in de Maranathakerk terecht gekomen.

Welk bijbel gedeelte of vers spreekt je het meest aan?
Dat is lastig ... Het zijn er zoveel maar dan neem ik toch mijn belijdenistekst Zefanja 3:17 Hij hangt aan de muur in onze kamer en ook de tekst van Jan Dirk hangt daar!

Waarvan kun je nooit afscheid nemen?
Van God ... Hij zal er altijd zijn!

Waar ben je heel goed in?Thomassen-Marjon-3
Klaar staan voor anderen, ja dat doe ik graag. Overal eigenlijk.

Waar kun je om huilen, of wat ontroerd je?
Mooie liederen. Zingen vind ik heerlijk en dat kan me echt ontroeren.

Prettigste moment van de dag is?
Wanneer ik de kinderen naar bed breng en ik hoor hun gebed. Als ze zeggen wat er op hun hart ligt. Wat maakt me dat gelukkig en dankbaar. Onze jongste bad 'ik dank u voor vandaag dat U aan het kruis gestorven bent voor mij. 'Een kind van 4 jaar die dat zoal beleefd. Dat zijn mooie momenten. Ook als we met elkaar kunnen bidden en danken of elkaar een knuffel geven en zeggen dat je van elkaar houdt!

Je mag een lied opgeven a.s zondag en dat wordt?
Er zijn zoveel mooie liederen! En ja ik mag er maar één uitkiezen. Dan wordt het toch 'Heer U doorgrondt en kent De tekst is zo mooi!

Meer artikelen...