Maak kennis met ...Rogine van Ede

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Alphen Ger en Riet van

Maak kennis met Rogine van Ede (1972)

Wie ben je en wanneer kwam je voor het eerst in de Maranathakerk
Ik ben Rogine van Ede, mijn meisjesnaam is van Roest en ik ben bijna 27 jaar getrouwd met Wim. Samen hebben we 2 kinderen, onze zoon woont nog thuis en onze dochter woont samen met haar vriend in Wageningen. Wij kerken nu 25 jaar in de MK. Daarvoor gingen we naar de Oude kerk waar we ook getrouwd zijn.

Wat maakt jou betrokken bij de Maranathakerk
Wat maakt ons betrokken? Een heleboel denk ik. Allereerst de kerkdiensten, ik denk dat wij wel trouw meelevend zijn. Daarnaast voel ik mij door (en ondanks) de veelkleurigheid van onze gemeente ook thuis in de MK. Door de jaren heen ben ik betrokken geweest bij de peuter / kindernevendienst, jongensclub, actief met de website de nieuwsbrief en het kerkblad. Daarnaast actief met de bazaar, waar Wim voorzitter van is. Ik ben vooral bezig met regelen en uitvoeren. Mensen bellen mij dat er spullen beschikbaar zijn en dat deze opgehaald kunnen worden. Elk jaar op donderdag en vrijdag voor de bazaar ga ik samen met andere gemeenteleden opbouwen en sorteren van de ingebrachte spullen. Het is altijd een sport om genoeg mensen hiervoor bij elkaar te krijgen zodat we alles op tijd zo mooi mogelijk kunnen presenteren. Ik geniet hier enorm van, de saamhorigheid is prachtig, allemaal met elkaar je inzetten voor het goede doel. Ook dat is een stukje gemeente zijn! De voorbereidingen voor de bazaar op 18 april as zijn inmiddels al in volle gang, uiteraard zijn vrijwilligers nog van harte welkom 😉

Hoe omschrijven familie en vrienden jou?
Dat moet je aan mijn familie en vrienden vragen, denk ik. Lastig om dat van je zelf te zeggen. Maar ik denk dat ik redelijk open en enthousiast ben. Mensen denken dat ik heel direct ben, maar in het openbaar is dat een stuk minder. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, als iemand onrecht wordt aangedaan of mijzelf dan zal ik daar zeker iets van zeggen.

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
Ik denk dat ik heel behulpzaam ben, mijn kinderen noemen dat plichtsgetrouw. Als het soms even wat tegenzit probeer ik toch altijd weer het positieve te vinden of ervan in te zien.

Wanneer ontdekte je dat je niet zonder God zou willen leven?
Dat heb ik altijd wel geweten, al hoewel ik er ook mee geworsteld heb. En dan meer in de trant van of ik het voor mij zelf allemaal wel zo zeker wist. Ik ben een dominees dochter en vooral toen ik 18/19 jaar was, was dat helemaal niet zo vanzelf sprekend. Terwijl mensen dachten dat dat wel zo was omdat je een vader hebt die dominee is. Vooral door dingen die je meemaakt en daar vragen of boosheid over hebt. Maar dat heeft ieder mens denk ik en is voor mij dus niet anders.

Hoe kom je tot rust?
Lekker thuis, niets moeten. Op de bank met Wim samen een film kijken. Met vrienden iets ondernemen. Op mijn werk met oordoppen in naar Groot Nieuws luisteren, bijv. naar de rubriek Brandstof, of mooie muziek luisteren, dat is genieten voor mij.

Waar zou je beter in willen zijn?
In nee zeggen, al gaat dat me inmiddels wel iets beter af. En in dingen meer los kunnen laten, ik meen altijd de controle te moeten houden.

Waar ben je trots op?
Op mijn gezin!

Wat hoop en verwacht jij voor de toekomst voor de Maranathakerk?
Er staat in de Bijbel, Ik zal u een hoopvolle toekomst geven. Dat hoop ik voor onze kerk. Het omzien naar elkaar dat dat nog meer mag worden. Dat je als gemeente mag weten dat je samen de delen bent van het Lichaam van Christus en dat dat de Eenheid verder mag laten groeien.

Gerda van de Bunt.

Meer artikelen...