Maak kennis met... Karin Klootwijk

Geschreven door Karin klootwijk op . Gepost in Maak kennis met

"Ik wil erbij zijn"

Wie ben je, met wie woon je en wanneer kwam je voor het eerst in de MK?
Ik ben Karin Klootwijk, Wim is mijn man en in 1986 zijn we getrouwd. We hebben 4 kinderen waarvan er een soms thuis of in Hilversum is. De andere drie zijn zelfstandig. Wonen sinds 3 jaar in Lunteren, kerken nu 1,5 jaar in de MK. Ging zingen bij het Johannes de Heer koor, ontmoette tijdens een uitvoering 2 dames uit Lunteren, die zeiden dat we toch echt naar de MK moesten gaan. We wisselden de kerkgang af met de Oranjekerk (gereformeerde kerk) het voelt kaal als je niet bij een kerk hoort en alleen maar op bezoek komt sinds die ontmoeting hebben we besloten lid te worden van de MK. En dat is nu nog maar een maand geleden.

Klootwijk-KarinWat maakt je betrokken bij de MK zijn er dingen die je anders zou willen?
De diversiteit van de mensen, kinderen, jeugd, mensen van onze leeftijd, bejaard. Niet allemaal dezelfde gezichten en type's. Dat spreekt mij wel heel erg aan. Lijkt mij wel een hele klus voor de kerkenraad nu de dominee weg gaat een grote gemene deler te vinden. Wat ik graag anders zou willen is standaard kussens op de bank. Als ik zelf geen kleed meeneem krijg ik door de gleuf in het midden de neiging te wiebelen. Is meer een grapje hoor. Maar wat mij betreft zo de kerk wel om 10.30 uur mogen beginnen.

Hoe ervaar je God in jouw leven?
Voor mij is God de warmte, de niet eenzaamheid op de momenten dat je bang en angstig bent en dat dan meteen weggaat. Door mijn hartproblemen heb ik de laatste 2 jaar veel meegemaakt maar ik ben nooit alleen geweest. Er kan niet geen God zijn, die God spreekt mij aan. Dat voel ik.

Wat is jouw favoriete bijbelverhaal en waarom?
Ik kies er voor 2. Eerste Johannes 1, Het Woord van God en de betekenis daarvan, de betekenis van het Woord in het algemeen omdat als mensen geen woorden kunnen geven aan hun emoties,, ze vaak op een oppervlakkige manier bestaan. Ik vind het fantastisch dat wanneer je de emotie van je geloof onder woorden probeert te brengen Dan kun je niet anders dan zoeken naar woorden zoals Johannes dat daar doet. Dan wordt een emotie pas een levend iets. Daarom is Johannes 1 echt mijn favoriete tekst. De tweede tekst is Johannes 2:2 omdat we daarmee getrouwd zijn. Het is een belofte die je doet. En die we moeten waarmaken, we kunnen niet anders. Johannes is echt een woordkunstenaar, daar kan ik wat mee.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Ontbijten met jus d'orange, croissants en heel veel eieren. En daarna gaan we omdat Wim en ik eters krijgen een menu maken en verschrikkelijke lekkere dingen aanschaffen en koken. Of we gaan fietsen, ik heb van de zomer een fiets gekregen en sindsdien veel hier in de omgeving gefietst en dat vind ik fantastisch. Ik heb ook een topdag als mijn leerlingen goed werken, mij er tussen nemen en aan het lachen maken.

Wat is jouw valkuil?
Dat ik teveel doe. Ik ben te enthousiast, wil te veel. Doe ik wel even. En daarmee benadeel ik ook een ander.

Wat zou je graag aan anderen mee willen geven?
Dat je je verantwoordelijkheid moet nemen, dat je je hersenen moet gebruiken en dat je zelfstandig moet denken. Dat vind ik heel belangrijk, neem je verantwoordelijkheid voor je eigen, ook als je iets niet doet. De consequenties aanvaarden. In liefde in warmte, even goede vrienden. Kies je route en stuur bij als het nodig is.

Wat is je lijfspreuk
Het bovenstaande. Ook dat je "zelf de slingers ophangt" Maar de mooiste: "neem jezelf niet zo serieus".

Wat zou je graag willen doen maar heb je nog nooit gedaan.
Pottenbakken! Ik wil heel graag met een draaischijf leren vazen en schalen maken. Ik roep het al jaren. Dan ben je scheppend bezig, dat vindt ik wel heel mooi. Dat wil ik wel oppakken in 2019. Maar ben toch weer begonnen aan een studie Hebreeuws, omdat ik dat graag vloeiend wil lezen.

Als Jezus voor je deur zou staan wat zou je Hem willen vragen.
Of ik mee mag! Ik wil erbij zijn. Ik zou het heel gaaf vinden, èèn van de vrouwen te zijn die rondom hem meegaan.