Maak kennis met ...Jannetta Jansen

Geschreven door Jannetta Jansen op . Gepost in Maak kennis met

Lijbers-Bertus

Komt tot mij…

Wie ben je, met wie woon je?
Ik ben Jannetta Jansen, 34 jaar oud, getrouwd met Bart en samen hebben wij een zoon Bas.

Wanneer kwam je voor het eerst in de Maranathakerk?
Ik ben sinds 2008 lid van de MK, daarvoor kerkte ik in de Oude kerk omdat ik daar van huis uit mee ben opgegroeid. Ik ging trouw naar de kerk maar ben er ook een poosje tussenuit geweest. De laatste 3 jaar kerk ik weer heel actief en heb in 2018 belijdenis gedaan. Sindsdien beleef ik het geloof intensiever. Ik zit echt op mijn plek in de MK, sluit heel goed aan bij mijn denken en doen.

Wat is jouw favoriete bijbel verhaal?
Dat is moeilijk, ik ben een slechte bijbellezer. Zeker geen verhaal uit het Oude Testament, te wreed en weldadig. Ik heb geen favoriet bijbel verhaal, wel een tekst die mij ontzettend aanspreekt nl. Matteüs 11:28-29. Komt allen tot Mij, die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven. Deze tekst stond in een kaart die een vriendin mij stuurde toen we net hadden gehoord dat mijn vader ernstig ziek was. Tijdens het ziekteproces, in een kerkdienst, in mijn dagboek kwam de tekst steeds weer terug. Ik had mijn vader ook een dagboek gegeven, in de week voor zijn overlijden vroeg hij mij het dagboek te pakken. Er zat een papiertje tussen. Zonder dat wij er samen over hadden gesproken zat het papiertje bij deze tekst! Zo bijzonder, deze tekst is gekozen voor zijn rouwkaart. Voor mij is het geen tekst alleen omdat je ziek bent, je kan ook vermoeid zijn in bijv. het geloof, andere zaken die je bezig houden. Voor mij is deze tekst heel speciaal, hij blijft terugkomen. Ik zie het als een knipoog van Boven.

Wie ben jij voor God en hoe ervaar je Hem in je leven?
Op dit moment ben ik dat nog aan het uitvinden. Bijv. welke gaven heb ik gekregen en hoe ik deze gebruiken. Afgelopen zondag werd er een oproep gedaan voor het jeugdwerk, dat spreekt mij wel aan. Maar dan slaat de twijfel toe en denk ik, kwam er maar een bliksem uit de Hemel als teken. Ik heb meegedaan aan de bidcursus, schoot van trede 2 naar trede 10. Heb gebeden voor dingen die bleven hangen en waar ik mee zat. Een mens is geneigd snel af te zwakken, vorig jaar zijn wij met de belijdenisgroep door gegaan. Heel waardevol en fijn voor mij, ik blijf betrokken bij het geloof. Nu wij Bas hebben gekregen ben ik nog bewuster met het geloof bezig en denk daar veel over na. Hoe kan ik het geloof goed over brengen op zo’n klein kindje. Ik ben zelf geen doordenker en vrij nuchter in denken en doen. Op dit moment ben ik wel in balans, alhoewel ik nog wel meer wil groeien.

Wat zou je God willen vragen?
Voor mijzelf niets. Het zou mooi zijn als iedereen goed terechtkomt, maar zo werkt het waarschijnlijk niet. Ik zou willen dat iedereen de rust en vrede van het geloof ervaart, ook de ongelovige. Ik zou God vragen of Hij daarin zijn Geest wil laten werken. En laten we vooral niet vergeten God te danken, want wij hebben het goed.

Wat zijn jouw sterke karaktereigenschappen?
Dat kan je beter aan mijn man vragen denk ik. Maar als ik het toch zelf moet verwoorden, kan echt eigenwijs zijn, geef mijn ongelijk niet graag toe. Ben perfectionistisch, creatief en kan goed luisteren.

Wat zou je graag willen doen maar heb je nooit gedaan?
Op de motor naar een vuurwerkshow, of een motortrip naar het buitenland in de bergen. Maar ik ben een bangerik dus zal het er niet van komen. Eigenlijk moet je als je iets wil doen het niet uitstellen maar gewoon doen.

Van welke gebeurtenis heb je het meest geleerd?
Het overlijden van mijn vader, niet het mooiste in mijn leven maar wel het mooiste voor mijn geloof. Dat heb ik toen heel sterk ervaren. Ik was in die periode ook zwanger, verdriet en blijdschap kregen een hele grote plaats in mijn geloofsleven.

Wat is je lijfspreuk?
Geen echt terugkerende lijfspreuk, maar wel een uitspraak. Een uitspraak die ik regelmatig met mijn vader gebruikte. Het mooiste werk is vuurwerk, heeft mooiste weer heeft de brandweer. Vuurwerk was de hobby en passie van mijn vader dat heb ik dus van mijn vader overgenomen. Met deze uitspraak wuifde hij altijd de angst voor vuurwerk bij mensen weg. Mensen die mijn vader gekend hebben en mij kennen, lachen erom als ze hem horen. Een unieke uitspraak van ons samen.

Wat zou je graag aan anderen mee willen geven
Dicht bij jezelf blijven, wat je zelf denkt en voelt klopt eigenlijk altijd wel. Dat kan best moeilijk en lastig zijn, zeker als anderen iets anders zeggen. Vertrouw op je eigen gevoel, dat klopt meestal.