Maak kennis met: Linda van Ravenswaaij

Even voorstellen…

Mijn naam is Linda van Ravenswaaij (33), ik ben getrouwd met Christiaan en samen met onze kinderen Jonathan (8) Sebastian (5) en Annelynn (3) wonen we in het buitengebied. We hebben veel energie gestoken in de verbouwing van ons huis en hopen hier, behalve te genieten van de ruimte en het buitenleven, een beetje zelfvoorzienend te zijn met onze moestuin, fruitbomen e.d. Daarnaast heb ik een baan als officemanager. (ik regel alles waar de anderen geen zin in hebben, haha)

Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Als open en eerlijk, wat overigens de ene keer positiever uitpakt dan de andere keer. Enthousiast, sportief en als iemand die aardig gevonden wil worden.

Wanneer ben je rijk?

Dan denk ik niet aan geld, maar aan ‘als je elkaar hebt, ben je rijk’. Fietsend met mijn gezin in de natuur, picknickmand mee, liefst de zon erbij en ik voel me zo rijk !

Wanneer voel je je dicht bij God?

In een situatie als hier boven, als ik bewust geniet van al het moois om me heen. Maar soms ook als ik alleen ben en hardop bid tot God, dan kan ik Zijn aanwezigheid gewoon voelen. Toen ik net geloofde ervaarde ik ook voor het eerst dat God reageerde als ik tot Hem bad, dat was zo bijzonder, daar kan ik nu nog op teren.

Is er een keerpunt in je leven geweest?

Jazeker! Als kind had ik een vriendinnetje dat zei dat het heel saai en stom was in de kerk, zelf kwam ik er nooit, dus dat was mijn beeld van de kerk. Als tiener was ik zoekende. Achteraf besef ik dat God toen al met mij bezig was. Vakantievrienden waren veel met het geloof en muziek bezig, dat trok mij erg aan en was voor mij de bevestiging dat ik iets miste en ik ging vragen stellen. Niet veel later ontmoette ik Christiaan, hij was gewend naar de kerk te gaan en ook hem ging ik geloofsvragen stellen. Het mooie is, dat hij door mijn gevraag zelf ook weer dieper ging nadenken en zo begonnen we aan onze gezamenlijke zoektocht, (lachend) gelukkig is mijn beeld van de kerk helemaal bijgesteld!

Voel je je thuis en kun je jezelf zijn in de MK?

Vorig jaar zijn we vanuit Veenendaal verhuisd, waar we lid waren van de Vrijgemaakte kerk. Het voelde gelijk veilig en vertrouwd in de MK en we willen betrokken zijn, de mensen leren kennen en daarom vinden wij het belangrijk om ons aan te sluiten bij activiteiten. We draaien mee in een GGG en ik ben sinds kort lid van de taakgroep Vorming en Toerusting. In een vorige kerk was er veel verschillende beleving en dat had wel effect op de gemeente. Het ging in onze ogen om heel kleine dingen. In de MK merken we dat verschil niet echt, misschien ook omdat wij ons daar niet mee bezig houden. Natuurlijk moet je als kerk wel bepaalde keuzes maken, maar houd het bij dingen die er echt toe doen en laat ieder zichzelf kunnen zijn, heb respect voor elkaar. Dat is een uitdaging voor iedereen: de predikant, kerkenraad en de gemeenteleden. Wat zou het mooi zijn als we met alle christenen ter wereld één kerk zouden kunnen zijn, maar ik denk niet dat we dat hier op aarde mee gaan maken.

Wat zou jij van het geloof aan je kinderen willen doorgeven?

Wij willen ze graag de vreugde van het geloven meegeven. En in welke kerk ze dat beleven, dat vinden wij niet belangrijk, want we willen vooral ook dat ze leren dat ze hun eigen keuzes mogen maken. Misschien maakt dat gegeven het voor hen zelfs makkelijker om bewust voor God te gaan kiezen.

Hoe ga je om met de grenzen van je bestaan?

Ik heb MS en juist door mijn geloof ben ik me bewust van het belang van zuinig en goed omgaan met het lichaam dat me gegeven is. Ik weet dat niet alles vanzelfsprekend is qua gezondheid en dat probeer ik ook uit te dragen naar anderen. Ik ben graag positief, probeer er goed mee om te gaan en ben dankbaar voor hoe het nu met me gaat.

Van wie kun je veel leren?

Van God leer ik andere inzichten door uit zijn woord te lezen en te bidden, van de predikant kan ik leren hoe ik mijn geloof praktisch kan toepassen in het nu. Eigenlijk kan ik van iedereen leren, van Christiaan, de mensen om mij heen, ja van iedereen.