Maak kennis met: Marjoleine Vlastuin

‘spreuk’

Wie ben je, met wie woon je en wanneer kwam je voor het eerst in de Maranathakerk

Ik ben Marjoleine Vlastuin-Sterk (32) , ik woon met mijn man Gert (39) en twee dochters Mabelle (3) en Linde (1) aan de Nieuweweg in Ederveen. Wij kwamen 7 jaar geleden voor het eerst in de Maranathakerk. Wij hebben samen de Alpha cursus gedaan in een kerk in Ede maar voelde ons daar niet echt thuis. In de Maranathakerk voelden we ons direct welkom en op onze plek. De preken van Ds. Jaap Hanssum spraken ons erg aan.

Wat maakt jou betrokken bij de Mk , zijn er dingen die je anders zo willen en waarom

Wij zijn getrouwd in de Maranathakerk en dat was een bijzonder mooie dienst. Later heb ik belijdenis gedaan en zijn onze meisjes gedoopt.
2 Jaar geleden ben ik gevraagd als notuliste voor de vergaderingen van de kerkenraad. In mijn werk als secretaresse had ik hier enige ervaring mee en zodoende ben ik dat gaan doen. Ik heb veel bewondering gekregen voor wat er allemaal gedaan en geregeld wordt in de Maranathakerk en hoe mensen zich daarvoor inzetten. Het is fijn om daar een klein steentje aan bij te kunnen dragen.

Wat is jouw favoriete bijbel verhaal of bijbel tekst

Romeinen 8:38 -39
“Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte ,of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer”.
Deze tekst bemoedigd mij; als God vóór mij is, wie zal tegen mij zijn? Met deze tekst in je hoofd kun je beter met een afwijzing of teleurstelling omgaan.

Hoe ervaar je God in jouw leven

Ik ben gezegend met een kinderlijk geloof waardoor ik niet meer veel moeilijke vragen stel maar vooral Gods liefde zie. Ik probeer dat nu ook door te geven aan onze kinderen.

Wat zou je aan God willen vragen

Ik vraag wel vaak aan God of hij een eind wil maken aan kinderprostitutie, kinderarbeid en kindermishandeling. Ik vind het vreselijk dat kinderen zo moeten lijden.

Met welke eigenschap heeft God jou royaal bedeeld

Ik denk met vriendelijkheid en interesse voor anderen. Mensen voelen zich vaak op hun gemak bij mij.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit

Dat is een dag thuis met zonnig weer. Wij hebben een heerlijke grote tuin. De kinderen kunnen zich daar zo goed vermaken. Ik zou een boek willen lezen en Gert vragen de bbq aan te steken. En dan genieten van het samen zijn. Ik hoop dat er nog veel van deze dagen komen!

Wat zijn je hobby’s

Ik hou van skiën. Gelukkig mijn familie en vrienden ook. Zo komt het weleens voor dat we 2 keer per jaar naar Oostenrijk gaan om te skiën. Ik vind het de ideale vakantie; de hele dag samen buiten actief bezig zijn. En de prachtige uitzichten, lekker eten en drinken en meestal mooi weer, maakt het helemaal genieten.

Gerda van de Bunt