Mijn verhaal van goedheid en hoop!

Voor aanvang van het verhaal zal ik even kort vertellen wie ik ben! mijn naam is Marcel Bos en ik ben 7 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Judith. Sinds 5 juni 2019 hebben wij een zoon Kai die altijd voor blijdschap zorgt als ik hem zie!

We wonen sinds ons trouwen aan de Schaapsweg in Ede. Mijn verhaal van hoop begint ruim 2 jaar geleden bij 1 vraag: zou jij het leuk vinden om mee ons te begeleiden met een reis naar Libanon! Als ik daar aan terug denk krijg ik weer kriebels in mijn buik! Daar zou ik heel dicht bij God komen, dat wist ik zeker! Na een leuke voorbereiding die veel mensen wel in een of andere vorm meegekregen hebben zijn wij in de zomer van 2018 3 weken naar onze zustergemeente in Anjar geweest! Achteraf een prachtige ervaring maar op dat moment lukte het mij niet om zo dicht bij God te komen als ik zou willen! Ik liet me in met mijn eigen ‘leugens’ waarbij ik tegen mijzelf zei dat we onvoldoende ons best deden op allerlei manieren. Ik besloot nog harder mijn best te doen tegenover de meiden, Hagob en alle andere gastvrije mensen in Anjar! Achter een bekend gegeven waar ik op meer fronten mee bezig was! Na thuiskomst was ik opgebrand, zover dat ik ook een tijdje uit mijn werk moest stappen!

Wat ben ik achteraf blij dat ik mezelf daar tegen gekomen ben! Ik heb nadien geleerd dat door meer mijn ogen te openen je veel mooiere dingen kunt zien! Prachtige natuur, mooie woorden, goede daden! Allerlei dingen waar ik eerder in het harde werken langs op liep! Door bewuster te zoeken naar dingen die ik leuk vond kwam ik bij een mannenclub Man United, heb ik de cursus gevolgd om beleidenis te doen en heb ik een cursus gevolgd over gaven en talenten. Stuk voor stuk prachtige ervaringen waar ik veel verhalen van hoop kan delen, maar daar wordt dit verhaal nog langer van! Daarnaast heeft iemand uit onze kerk mij zo veel liefde van God laten zien waar ik nog iedere dag ontzettend dankbaar voor ben. Mijn hoop in deze tijd van onzekerheden voor onze samenleving is dat ik hoop dat iedereen gaat of blijft zien hoe mooi God onze wereld gemaakt heeft en hoeveel mooi werk hij door ons heen doet. Dat geeft mij altijd weer hoop.

Het lied wat ik met jullie wil delen is ‘Tienduizend redenen’ https://www.youtube.com/watch?v=e-UhikQVG5Q

10.000 redenen tot dankbaarheid

De zon komt op,
maakt de morgen wakker
Mijn dag begint met een lied voor U
Heer, wat er ook gebeurt
en wat mij mag overkomen
Laat mij nog zingen als de avond valt

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel
Prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
O mijn ziel
Verheerlijk zijn heilige Naam

Heer, vol geduld
toont U ons Uw liefde
Uw Naam is groot
en Uw hart is zacht
Van al Uw goedheid
wil ik blijven zingen
Tienduizend redenen tot dankbaarheid

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel
Prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
O mijn ziel
Verheerlijk zijn heilige Naam

En op die dag,
als mijn kracht vermindert
Mijn adem stokt en mijn einde komt
Zal toch mijn ziel
Uw loflied blijven zingen
Tienduizend jaar
en tot in eeuwigheid

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel
Prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
O mijn ziel
Verheerlijk zijn heilige Naam