Nieuwsbrief Oekraïne Goede Vrijdag 2022

Er is alweer veel gebeurd in de afgelopen twee weken. Zo hebben we een app-groep gemaakt voor alle gezinnen die mensen opvangen, thuis of op hun terrein. Er wordt allerlei praktische informatie gedeeld. Een van de onderwerpen was het leerlingenvervoer naar de school in Ederveen. Er waren wat opstartproblemen, maar dankzij inzet van vooral de gereformeerde kerk is dit nu van de grond gekomen. Volgende week (vanaf 19 april) is de Maranathakerk aan de beurt. Er hebben zich 3 vrijwilligers aangemeld, die de kinderen ’s morgens heen brengen en om 12.00 uur weer ophalen.

Een andere mooi initiatief was een uitje op Tweede Paasdag; een busreis rondom verzorgd (bij het schrijven van dit stukje was de bestemming nog geheim). Een bevlogen Lunteraan heeft dit spontaan geregeld voor alle ‘Lunterse’ Oekraïners. Omdat er nog een gat in de begroting was, hebben de Lunterse diaconieën allemaal € 250,- bijgedragen.

Vanaf 12 mei zal elke donderdagavond een maaltijd in een van de vier kerken plaatsvinden. Dit ter ontlasting van de gastgezinnen. Iedere kerk is dus 1x per maand aan de beurt en vult dit op haar eigen manier in. Wil je helpen koken of wil je dit coördineren, neem dan contact op met Ellen van Maanen.

Er worden steeds meer lijntjes gelegd tussen verschillende organisaties en trekkers van initiatieven. Een vergadering met het CVVEde leverde op: een dominee die Oekraïns spreekt voor pastorale gesprekken, een Oekraïnse psychologe, ideeen hoe de gastouders te ondersteunen.

Deel deze pagina met anderen!