Opgeknapte en verduurzaamde kerktuin

In September hebben we een Initiatief ingeleverd bij de actie Ededoet om geld in te zamelen voor het opknappen/verduurzamen van de kerktuin. Binnen de tijd hebben we, dankzij vele donaties, ons doel bereikt. Heel hartelijk bedankt voor uw donatie en natuurlijk uw vertrouwen in ‘ons ’project’! Tevens hebben we subsidie gekregen van de Gemeente Ede en het Waterschap.  Met o.a. dit geld hebben we een mooi, onderhoudsvriendelijk en duurzaam stukje tuin gerealiseerd. Het beplantingsplan is gemaakt door Pieter van Manen (HappyBeePlant). We hebben een ecologische en duurzame tuin gerealiseerd waarbij ook het hemelwater zoveel mogelijk in de tuin gehouden wordt.

Zaterdag 21 november zijn we gestart met het opknappen van de kerktuin. Als eerste zijn er planten verzet om ruimte te maken voor een pad. In het midden van de tuin is een wadi uitgegraven en een regenpijp afgekoppeld die nu uitkomt in de wadi. Zo komt het hemelwater van het dak in de tuin terecht . Dit alles is gerealiseerd met een gezellige groep vrijwilligers en Pieter v Manen de tuinman.

Het subsidiegeld is besteed aan de beplanting van de tuin. Hierbij is rekening gehouden met de grond( die ook verrijkt is) en de vogels/vlinders/bijen enz. en natuurlijk wil het oog ook nog wat! Op zaterdag 28 november is het met vrijwilligers gelukt om de hele tuin te beplanten met duurzaam gekweekte heesters en planten, dus zonder bestrijdingsmiddelen.

Op zaterdag 5 december hebben we de laatste hand gelegd aan dit project. Rond de wadi is een pad aangelegd van houtsnippers en er zijn botanische bollen gepoot. We hopen dat het een fraai aanzicht wordt voor de kerk en de buurt en een voorbeeld kan zijn hoe een tuin ingericht kan worden op een duurzame manier.

Deel deze pagina met anderen!